Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld €1.293 per jaar
  • Altijd achteraf betalen
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonnepanelen- installatie

De dag dat jouw zonnepaneleninstallatie wordt geplaatst is een fantastische dag. Vanaf deze dag ga je profiteren van jouw eigen voordelige zonnestroom. De dag van de installatie kan spannend zijn. Daarom vertellen we je graag alvast wat extra’s over het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie. Zo ben jij ook goed voorbereid op de installatie van jouw zonnepanelen.

foto van zonneplan medewerkers en een dak met zonnepanelen
De drie onderdelen van een zonnepaneleninstallatie

Zonnepanelen plaatsen: 
wat wordt er geïnstalleerd?

Jouw dak is geschikt, en nu? Wat heb je nodig om je eigen zonne-energie op te gaan wekken? We nemen je kort mee door de producten die je nodig hebt voor jouw eigen zonnepanelensysteem.


Uitgebreide informatie over de producten >


1. Zonnepanelen

Zonnepanelen wekken energie op uit zonlicht. Ga je voor kwalitatieve zonnepanelen, dan geniet je 25 tot 30 jaar van jouw eigen opbrengst. Het type dak bepaalt het bevestigingsmateriaal van jouw zonnepanelen. Speciale dakhaken worden gebruikt bij een schuin dak. Op een plat dak worden de zonnepanelen op een frame geplaatst.

12 zwarte zonnepanelen op een dak van een vrijstaand huis

2. Omvormer

Voordat de opgewekte zonnestroom thuis gebruikt kan worden, moet deze stroom vanuit de zonnepanelen omgezet worden in bruikbare stroom. Dit doet de omvormer. Dit apparaat komt aan de muur te hangen, meestal op zolder, in de CV-ruimte of in de schuur of garage. Er loopt dus bekabeling van de zonnepanelen naar de omvormer.

Zonnepanelen installateur Zonneplan

3. Aansluiting in de meterkast

Vanaf de omvormer loopt een kabel naar de meterkast. Deze kabel wordt aangesloten op een vrije groep in de meterkast. Zo kan jij de stroom gebruiken voor jouw elektrische apparaten in huis gebruiken of terugleveren aan het net. Geen vrije groep? Dan plaatsen wij er een voor je.

Aansluiting thuisbatterij

animatie van een huis met de schakels binnen een zonnepanelen installatie

Vraag de gratis dakcheck aan

De Zonneplan installatiedag

Jouw installatiedag 
in 4 stappen

Jouw zonnepanelen perfect geïnstalleerd binnen één dag. Dat is de standaard. Welke stappen we doorlopen om jouw zonnepaneleninstallatie tot in iedere detail te verzorgen? We leggen het je graag uit.

Het start met een plan

Advies op maat

Onze adviseur gaat aan de slag met jouw persoonlijke Zonneplan: een optimaal dakplan met de beste producten voor jouw situatie. De Zonneplan producten worden altijd aanvullend getest, zodat deze altijd aan de afgesproken voorwaarden voldoen. Dat geeft zekerheid voor de toekomst. Lees meer over onze producten
.

Schouwen op locatie

De monteurs beginnen jouw installatiedag met het opbouwen van de veiligheidsvoorzieningen. Daarna bekijken ze jouw huis en controleren ze het dak. Via de Zonneplan werkbon app weten de monteurs precies hoe de montage uitgevoerd moet worden. Na het schouwen, nemen ze het gehele installatieproces met je door en overleggen ze alles tot in detail.

zonneplan medewerker met tablet in zijn handen

De zonnepanelen 
installeren

125.000 installaties ervaring

Onze monteurs doen alles voor een vakkundige installatie zorgeloze installatiedag. Nadat de installaties klaar is, ruimen de monteurs hun eventuele rommel op en geven ze uitgebreide uitleg over het systeem. Het resultaat: onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.3

Installatie digitaal inzichtelijk

Iedere installatie wordt stap voor stap gedocumenteerd, en onze werkvoorbereiders kijken vanaf kantoor live mee. Hierdoor gaan installaties in één keer goed.

Het systeem opstarten

Direct beginnen met besparen

Zijn de zonnepanelen en de omvormer aangesloten op de meterkast? Dan zorgen de monteurs er meteen voor dat jouw systeem werkt. Jij bespaart vanaf nu!

Direct inzicht in je app

Door de 4G-verbinding van de Zonneplan One omvormer heb jij direct na installatie live inzicht in de opbrengsten van jouw zonnepanelen. Onze monteurs leggen graag alles aan je uit.

Bekijk de Zonneplan App in de Google Play Store
Bekijk de Zonneplan App in de Apple App Store

10 jaar Serviceplan

Service is altijd dichtbij

Ook na de installatie staan wij voor je klaar. Met ons landelijk dekkend netwerk van Zonneplan servicemonteurs zijn we altijd dichtbij en pakken we serviceaanvragen zo snel mogelijk op. Lees meer over het Serviceplan.

Echte mensen direct aan de lijn

Je krijgt geen wachtmenu’s, maar oprechte en persoonlijke ondersteuning. Zonneplan gaat daarmee voor 100% klanttevredenheid. Voor, tijdens en na de installatie.

zonneplan medewerker
Installatieplan en partners

Op dit moment zijn 83 teams aan het 
werk om ons land 
te verduurzamen

Door heel Nederland installeren wij dagelijks meer dan duizend zonnepanelen en tientallen laadpalen. Met onze 26 installatiedepots verspreid over heel Nederland zijn we altijd dichtbij en weten we wat er speelt in iedere regio. En met onze 6 serviceteams verspreid door heel Nederland zijn we altijd in de buurt bij problemen.

Map van Nederland met locaties van installatieteams
De beste monteurs

Opgeleid in de Zonneplan Academy

De energietransitie vraagt om vakmensen. Zij zijn extra hard nodig in de elektrificatie van Nederland. In de Zonneplan Academy leiden wij talent op en zetten we de standaard voor kwaliteit. Zo maken we Nederland klaar voor de toekomst!

Play
Video preview

Vragen over de installatie

  • Hoe zit het met het wegwerken van kabels?

    Voordat de monteurs met hun werkzaamheden beginnen, overleggen zij met jou hoe het kabeltraject van de installatie weggewerkt zal worden. In veel gevallen kunnen de kabels via een loze leiding of schacht in het huis getrokken worden. Zo liggen de kabels nergens in het zicht en heb je er geen last van. De afwerking van het kabeltraject wordt altijd volledig in overleg, naar jouw wensen uitgevoerd.

  • Waar komt de omvormer te hangen?

    De omvormer wordt in veel gevallen op zolder geplaatst. Echter kan het ook zo zijn dat de omvormer bijvoorbeeld in de garage of kelder wordt geplaatst. Er wordt altijd gekeken naar een plek met genoeg ruimte rondom de omvormer, zodat de warmte van het apparaat weg kan. De plek van de omvormer wordt altijd samen met jou bepaald.

  • Wat gaat Zonneplan doen in mijn meterkast?

    Als er meer dan twee zonnepanelen (600 Watt) worden geïnstalleerd, is plaatsing op een vrije groep in de meterkast verplicht. Per aardlekschakelaar worden maximaal vier groepen aangesloten. Het is dus mogelijk om de zonnepanelen te installeren in de meterkast op een vrije groep. Zonneplan plaatst in de praktijk altijd een aardlekautomaat. Dit is een combinatiekastje van een groep en een aardlekschakelaar in één, waarmee een gescheiden systeem wordt gecreëerd. Het voordeel hiervan: mocht er bijvoorbeeld een probleem zijn met de groep voor de zonnepanelen, dan hebben jouw andere apparaten nergens last van.

Nieuws over zonnepanelen

Tynaarlo kampioen zonnepanelen, grootste toename op Terschelling
Zonnepanelen

Tynaarlo kampioen zonnepanelen, grootste toename op Terschelling

Welke gemeenten hadden in 2023 de meeste woningen met zonnepanelen? En waar vond de meeste groei plaats? Zonneplan zocht het uit!

Zijn zonnepanelen nu en na 2027 rendabel?
Zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nu en na 2027 rendabel?

Terugleverkosten zijn normaal geworden en salderen lijkt te stoppen per 2027. Zijn zonnepanelen daardoor nog wel financieel interessant?

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’
Thuisbatterij

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’

Eigen zonnestroom opslaan in een thuisbatterij? Twee op de drie zonnepanelenbezitters hebben daar wel oren naar! Lees alles over ons onderzoek.

Een op negen zonnepanelenbezitters betaalt terugleverheffing
Energie

Een op negen zonnepanelenbezitters betaalt terugleverheffing

Steeds meer energiebedrijven rekenen terugleverheffingen. Wij deden onderzoek én vertellen waarom je met Zonneplan Energie niet bang hoeft te zijn voor terugleverboetes!

Zonnepanelen via je verhuurder: kan dat nog uit met een terugleverheffing?
Zonnepanelen

Zonnepanelen via je verhuurder: kan dat nog uit met een terugleverheffing?

Kunnen zonnepanelen via je verhuurder nog uit nu energiebedrijven terugleverheffingen in rekening brengen? Lees het hier!

Vesteda en Zonneplan zetten verduurzaming voort: minimaal 11.000 gratis zonnepanelen in 2024
Zonnepanelen

Vesteda en Zonneplan zetten verduurzaming voort: minimaal 11.000 gratis zonnepanelen in 2024

Ook in 2024 werken Vesteda en Zonneplan samen aan de verduurzaming van huurwoningen. Lees hier alles over onze plannen!

Zonnepanelen uit met Pasen levert Zonneplan-klant veel geld op
Zonnepanelen

Zonnepanelen uit met Pasen levert Zonneplan-klant veel geld op

Met Pasen schakelden wij omvormers van klanten uit. Zij verdienden daardoor 4,5 keer meer aan hun zonnepanelen. Lees hier meer!

Zonneplan introduceert Powerplay voor zonnepanelen
Energie

Zonneplan introduceert Powerplay voor zonnepanelen

Zonneplan introduceert: Powerplay voor zonnepanelen! Lees hier hoe jij nóg meer rendement uit je zonnepanelen kunt halen door te helpen het elektriciteitsnet te stabiliseren.

Zijn zonnepanelen rendabel in 2024?
Zonnepanelen

Zijn zonnepanelen rendabel in 2024?

Ja, zonnepanelen zijn in 2024 nog steeds rendabel, zelfs indien de salderingsregeling afgebouwd wordt! We informeren je graag over wanneer zonnepanelen rendabel zijn, hoe snel je jouw panelen terugverdient, en natuurlijk ook over hoe dit samenhangt met de afbouw van de salderingsregeling en het opslaan van jouw zonnestroom.

Helft van Nederland vindt dat wind- en zonneparken ‘landschap verpesten’
Zonnepanelen

Helft van Nederland vindt dat wind- en zonneparken ‘landschap verpesten’

In hoeverre passen grote wind- en zonneparken in ons landschap? Wij vroegen het een panel van 2000 Nederlanders. Lees hier de resultaten!

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.