Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld €1.293 per jaar
  • Altijd achteraf betalen
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonneplan Academy

De Zonneplan Academy; dé plek waar onze medewerkers worden opgeleid voordat ze aan hun functie bij Zonneplan beginnen. We vinden het namelijk heel belangrijk dat onze mensen goed zijn voorbereid en daar investeren we graag in.

Een opleiding die is gemaakt voor en door Zonneplanners. Maar wat houdt die Academy precies in? Je leest het op deze pagina.

Zonneplan Academy

Waarom de Academy?

Onze eerste collega’s hebben on the job zichzelf alles aangeleerd over onze producten. Zonneplan was toen nog een kleine groep mensen, kennis was makkelijk overdraagbaar. Op het moment dat we harder begonnen te groeien besloten we dat het beter en professioneler kon. Vanuit een samenwerking tussen HR en de adviseurs stond er binnen 2 weken een eerste versie van de Zonneplan Academy.

De belangrijkste reden om te beginnen met onze Zonneplan Academy was om ervoor te zorgen dat nieuwe collega’s alles leren over onze producten. We streven naar de hoogste kwaliteit, in alles wat we doen. Dus ook in gesprekken met klanten. En dat kan alleen als onze collega’s weten waar ze over praten.

zonneplan academy
Over de Academy

Zonneplan Academy: het startpunt voor élke medewerker

Iedereen die bij Zonneplan komt werken begint met een opleiding in de Academy. Naast het feit dat iedereen natuurlijk alles moet weten over waar we als bedrijf voor staan, vinden we het ook heel belangrijk dat iedereen basiskennis heeft van zonnepanelen, (dynamische) energie, laadpalen en thuisbatterijen.

De duur van de Academy verschilt per functie. Voor HR en marketing is het bijvoorbeeld drie dagen en voor onze adviseurs is het een maand. De reden dat dit verschilt is omdat sommige functies meer dan andere functies vragen om diepgaande productkennis.

Iedereen begint met een module over Zonneplan zelf. Hoe zijn we begonnen, en waar staan we voor. Daarna gaat de opleiding door naar inhoudelijke kennis over onze producten. Dit begint bij de basiskennis over de geschiedenis van zonnepanelen, hoe ze werken en hoe een omvormer werkt.

Vervolgens gaat het verder in op diepere kennis over onze producten, want om een inhoudelijk sterk advies te geven aan klanten is meer nodig. Bij Zonneplan willen we altijd het beste advies geven. Dit vraagt voor onze adviseurs over uitgebreide kennis en expertise van de werking van zonnepanelen en het behalen van het beste rendement.

Het dak op!

Zonneplan Academy voor monteurs

Onze monteurs volgen een ander type Academy: ze gaan meteen het dak op in ons eigen praktijkopleidingscentrum. Binnen twee weken worden onze monteurs opgeleid voor hun functie. Veel bezig met de praktijk, wat wordt afgewisseld met theorie.

Dakmonteur

Dakmonteurs focussen zich twee volle weken op het dakwerk. Denk aan het lopen met een paneel, het opbouwen van een steiger en onder welke graden-hoek je het best kan leggen om zoveel mogelijk capaciteit uit de installatie te kunnen halen.

Elektromonteur

Elektromonteurs gaan na de eerste week naar binnen om daar te leren hoe je in de meterkast werkt en hoe je een omvormer installeert.

Groene energie voor iedereen

Over Zonneplan

Afgelopen decennium heeft Zonneplan een significante bijdrage geleverd aan de energietransitie en zijn we dé Europese marktleider geworden in het zonnepanelen segment. Onze missie is om consumenten maximaal te laten profiteren van groene, slimme en betaalbare energie.

Ambitieus werken we aan uitbreidingen en vernieuwingen vanuit ons Smart Grid netwerk. Al meer dan 125.000 klanten kozen voor Zonneplan om zonnestroom op te wekken, te profiteren van goedkope, écht groene stroom via Zonneplan Energie en slim te laden met onze laadpaal. Onze enthousiaste klanten omarmen verdere ontwikkelingen in het digitale energielandschap met de vraag naar thuisbatterijen en geïntegreerde warmtepompen.