Zonnepanelen 460 Wp kopen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Van plan om 460 Wp zonnepanelen te kopen? Dat kan zeker, maar is dit wel de beste optie voor jouw dak? Er bestaan veel verschillende soorten zonnepanelen, waaronder de 460 Wp zonnepanelen, maar in vergelijking met een lagere wattpiek zijn de 460 wattpiek zonnepanelen niet alleen duurder, maar ook aanzienlijk groter van formaat. 

Bij Zonneplan willen wij uiteraard dat jij de maximale opbrengsten haalt uit jouw dak. Daarom bieden wij zonnepanelen van 410 Wp aan. Deze keuze is gemaakt op basis van kwaliteit, prijs en afmetingen. Wil jij meer weten over de 410 Wp zonnepanelen van Zonneplan? Ga dan naar onze pagina over zonnepanelen of vraag direct een vrijblijvende dakcheck aan.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

Zonnepanelen van 460 Wp of 410 Wp, wat houdt dat eigenlijk in? De afkorting Wp staat voor ‘wattpiek’ en wordt gebruikt om het vermogen van zonnepanelen aan te geven. De zonnepanelen van Zonneplan kunnen dus maximaal een vermogen van 410 Wp leveren.

Echter, wordt het behalen van deze 460 Wp niet altijd gerealiseerd. Waarom wordt deze hoeveelheid wattpiek dan toch aan de zonnepanelen toegekend? Dit heeft te maken met het feit dat deze zonnepanelen de 460 Wp alleen behalen onder ideale omstandigheden, zoals een temperatuur van 25 graden Celsius en directe zonnestraling. Schaduwwerking, verschillen in hellingshoek en de beschikbare zonuren in Nederland worden hierbij niet meegerekend.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Je kunt ervan uitgaan dat 1 wattpiek in Nederland ongeveer gelijk staat aan 0,88 kWh per jaar aan opbrengst. Een gemiddelde installatie van twaalf 460 Wp zonnepanelen levert het volgende op:

 • 460 x 12 panelen = 5.520 Wp
 • 520 x 0,88 kWh = 4.857 kWh

Hoewel je mogelijk het piekvermogen van je zonnepanelen niet altijd bereikt, is één ding zeker: ze blijven rendabel. Echter, vanwege de omvang van de 460 Wp panelen past er vaak geen gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen op het dak, wat betekent dat je inkomsten kunt mislopen.

Voor- en nadelen van zonnepanelen met een hoog vermogen

Het kiezen van de juiste zonnepanelen is geen eenvoudige taak. Het lijkt logisch om voor de zonnepanelen te kiezen die het hoogste vermogen kunnen genereren, zij brengen je immers sneller de gewenste opbrengsten op. Maar vergis je niet, 460 Wp zonnepanelen bereiken dit vermogen voornamelijk vanwege hun grote afmetingen en oppervlakte. Als je een klein dak hebt of obstakels op het dak hebt, loop je al snel tegen problemen aan wanneer je een tien of elf zonnepanelen van 460 Wp probeert te plaatsen.

Bovendien zijn zonnepanelen met een hoog wattpiekvermogen ook duurder. Als je met elf zonnepanelen al voldoet aan je gewenste opbrengsten, zal de uiteindelijk prijs nog steeds hoger uitvallen dan wanneer je meerdere kleinere zonnepanelen met een lager wattpiekvermogen kiest.

Beste deal 410 of 460 wattpiek zonnepanelen

Bij Zonneplan werken we met zonnepanelen met een 410 Wp vemogen. Deze 410 Wp zonnepanelen bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding. Twijfel je tussen 460 Wp zonnepanelen en 410 Wp zonnepanelen? Dan adviseren we je om te kiezen voor de zonnepanelen met een lager wattpiekvermogen.

Met de 410 Wp zonnepanelen kunnen we het dakplan nauwkeurig afstemmen op zowel je huidige als toekomstige energiebehoeften. Dit zorgt ervoor dat je alleen zonnepanelen krijgt die je daadwerkelijk nodig hebt en niet hoeft te betalen voor zonnepanelen en wattpieks die jij eigenlijk niet gebruikt.

De zonnepanelen van Zonneplan hebben een gunstige afmeting van 1708 mm bij 1134 mm. Dit zorgt ervoor dat er, indien nodig, met gemak meer zonnepanelen op een dak geplaatst kunnen worden.

Bovendien zijn 410 Wp zonnepanelen al langer op de markt, waardoor niet alleen de prijs, maar ook de garanties en kwaliteit beter zijn. met 410 Wp zonnepanelen krijg je dus de beste kwaliteit zonnepanelen tegen de beste deal voor jouw dak.

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

 • Energieverbruik: nagaan hoeveel je jaarlijks verbruikt helpt om het aantal zonnepanelen te bepalen dat je nodig is om aan je behoefte te voldoen. Kijk ook naar de toekomst. Als je overweegt om elektrisch te gaan rijden, koken of verwarmen, dan kan het zinvol zijn om voor meer zonnepanelen te kiezen.
 • Verdeel de opbrengst: een oost-west opstelling van de zonnepanelen kan voordeliger zijn dan zuidwaarts. Dit helpt om de energieopbrengst over de dag te verspreiden, waardoor je meer profiteert van je zonne-energie.
 • Garantie: laat je niet misleiden door lange fabrieksgaranties. De echte kosten liggen in de zonnepanelen installatie, niet in het product zelf. Het is daarom belangrijk om een leverancier te kiezen die goed bereikbaar is en een degelijk servicenetwerk heeft. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan zijn servicebezoeken helemaal gratis.
 • Databeveiliging: een wifi-thuisnetwerk kan een beveiligingsrisico vormen. Overweeg daarom een systeem dat 4G gebruikt en ervoor zorgt dat je gegevens binnen de EU blijven, in plaats van te worden opgeslagen op servers in China.

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Kies je voor de 410 Wp zonnepanelen van Zonneplan, dan ben jij gegarandeerd van de beste deal. Wij kopen onze zonnepanelen rechtstreekt in bij een tier-1 fabrikant, wat betekent dat onze fabrikant de meest betrouwbare en kwalitatieve zonnepanelen fabriceert. Bovendien worden onze zonnepanelen uitgebreid getest en zijn voorzien van een officieel certificaat van testinstelling TUV.

Tenslotte profiteer je door het kopen van de zonnepanelen van Zonneplan automatisch 10 jaar lang van de voordelen van het Zonneplan Serviceplan. Hierdoor profiteer je van de beste garanties in de markt, je bent verzekerd van een vermogensgarantie van 84,8% van het beginvermogen van de zonnepanelen en je hebt geen extra kosten aan voorrij- of montagekosten en reparaties. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw dak? Doe nu de dakcheck.

 

 

Veelgestelde vragen over 460 Wp zonnepanelen

 • Wat kost een zonnepaneel van 460 Wp?

  De kosten voor zonnepanelen variëren van €1.1,- tot €1,7,- per Wp. Als we dit vertalen naar panelen met een vermogen van 460 Wp, komt dit neer op een gemiddelde prijs van €506 tot €782 per paneel. Belangrijk om te vermelden is dat Zonneplan uitsluitend werkt met panelen van 400 Wp en niet met panelen van 460 Wp. Als je overweegt om offertes aan te vragen maar moeite hebt met het vergelijken van zonnepanelen of leveranciers, nodigen we je uit om ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen te lezen.

 • Wat is Wattpiek bij zonnepanelen?

  Wattpiek (Wp) is een meeteenheid die wordt gebruikt om het vermogen van zonnecellen uit te drukken. Het gaat hierbij om de hoeveelheid vermogen die het zonnepaneel maximaal kan opwekken onder ideale omstandigheden, zoals de meest voordelige opstelling (naar het zuiden), maximale zoninstraling en een temperatuur van rond de 25 graden Celsius.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal benodigde zonnepanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de afmeting en oriëntatie van je dak, je gewenste zonne-energieopbrengst en energieverbruik. Wil je weten hoeveel zonnepanelen je precies nodig hebt om aan je energiebehoeften te voldoen? In ons artikel “Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” vind je uitgebreide informatie om je te helpen. We leggen stap voor stap uit hoe je zelf deze berekeningen kunt maken en bieden voorbeeldberekeningen aan, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het aantal zonnepanelen dat het beste past bij jouw specifieke situatie. Hiermee kun je je goed voorbereiden op de overstap naar duurzame energie!

Deel dit artikel: