SolarEdge omvormers

De omvormer waarbij elk zonnepaneel afzonderlijk presteert

Dorien Hilarius
Door: Dorien Hilarius

De SolarEdge omvormers zijn net even anders. De SolarEdge omvormers hebben namelijk power-optimizers. Waarom dit precies handig is, vertellen wij je hier.

Hoe werkt het systeem van SolarEdge?

Het systeem van SolarEdge maakt gebruik van een omvormer en losse optimizers. Iedere optimizer is gekoppeld aan een zonnepaneel, waardoor dit paneel zijn eigen maximale rendement kan halen. Dat is handig op het moment dat een deel van jouw panelen in de schaduw ligt, jouw zonnepanelen op verschillende dakvlakken zijn geïnstalleerd of een andere dakoriëntatie hebben. Door deze factoren kan het namelijk voorkomen dat sommige zonnepanelen binnen het systeem minder goed functioneren dan andere binnen hetzelfde systeem. Zonder optimizers zou dit bij schaduw op het dak een negatieve invloed hebben op het rendement van de gehele installatie.

Met een SolarEdge omvormer wek je dus uiteindelijk meer energie op dan met een standaard systeem en de prestatiegegevens per paneel kunnen gemakkelijk bijgehouden worden via het monitoringsportaal op de computer, smartphone of tablet.

Specificaties SolarEdge omvormer

  • Geluidsniveau: < 50dB(A)
  • Waterdichtheid: IP65 (voor binnen en buiten plaatsen)
  • Display: Opbrengstgegevens

De fabrikant

SolarEdge is in 2006 opgericht met de visie om schone energie voor iedereen toegankelijk te maken. Met een marktaandeel van meer dan 70% is SolarEdge marktleider in zonnestroom-optimalisatie. Inmiddels heeft SolarEdge meer dan 3 miljoen optimizers geïnstalleerd in 60 landen. Dat de omvormers en optimizers goed zijn, blijkt ook uit de standaard fabrieksgaranties. Op de omvormer geeft SolarEdge 12 jaar garantie en op de optimizers 25 jaar en dat is meer dan gemiddeld. Ook handig: sinds kort is er een servicecentrum van SolarEdge in Nederland.

Meer specifieke informatie weten over de SolarEdge omvomers? Download de datasheets hieronder:

Alles over Soorten omvormers