Soorten omvormers

De beste manier om omvormers te vergelijken

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Zonneplan wil haar klanten altijd de beste producten bieden. Ook in ons aanbod van omvormers hebben wij gezorgd dat er altijd een kwalitatieve en geschikte omvormer voor jouw zonnepanelensysteem aanwezig is. Ben jij benieuwd naar de aspecten waar wij naar kijken tijdens de selectie van ons aanbod of wil jij meer specifieke informatie over de drie omvormers? Lees dan verder.

Selectie van ons aanbod

Fabrikant

Het eerste belangrijke punt waarop wij letten bij het selecteren van een omvormer, is de fabrikant. De fabrikanten van onze omvormers hebben genoeg ervaring, waardoor de omvormers zich al hebben bewezen en wij de kwaliteit van de omvormer hierdoor kunnen verifiëren. Daarnaast kijken wij in hoeverre de fabrikant het productieproces en daarmee de kwaliteit in eigen hand heeft. Het derde punt is de afhandeling van de service door de fabrikant.

Efficiëntie & Rendement

Eén van de belangrijkste kenmerken waarop wij onze omvormers hebben geselecteerd is het rendement, oftewel de efficiëntie. De efficiëntie geeft weer welk percentage, van de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom, maximaal kan worden omgezet naar wisselstroom. De kwalitatief hoogwaardige omvormers onderscheiden door ook op bewolkte dagen efficiënt te werken.

Bedieningsgemak

Voor onze installateurs en klanten moeten de omvormers makkelijk te gebruiken zijn. Wij willen dat de omvormers die wij gebruiken onze installateurs zo min mogelijk belasten met onnodige handelingen en dat klanten makkelijk opbrengsten kunnen aflezen. Ook moeten de indicatielampjes duidelijk de status van de omvormer weergeven.

Micro omvormer

Zonneplan biedt ook micro omvormers aan. Een micro omvormer is een compact apparaat dat achter elk zonnepaneel wordt geplaatst. Er is dan geen grote, centrale omvormer meer nodig, en je hoeft ook niet per paneel één micro omvormer te hebben. Nieuwere micro omvormers, zoals die van Zonneplan, zijn ook geschikt om aan meerdere zonnepanelen aan te sluiten. Lees meer over micro omvormers.

Omvormers waar Zonneplan mee werkt

Momenteel werken wij met vier verschillende omvormers. Lees hieronder meer over de kwaliteiten van iedere omvormer.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: