Zonneplan One omvormer

De veilige en toekomstbestendige omvormer van Zonneplan

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Naast de omvormers van SolarEdge en Zeversolar werkt Zonneplan ook met de Zonneplan ONE omvormer. Deze omvormer is door ons ontwikkeld en geproduceerd. Ontdek hoe onze zonnepanelen samen met de Zonneplan One omvormer de ideale energieoplossing voor uw huis vormen op onze zonnepanelenpagina. Wat deze omvormer zo uniek maakt, lees je hieronder.

Waarom een eigen omvormer ontwikkelen?

Tot nu toe heeft Zonneplan in de afgelopen jaren meer dan 125.000 installaties uitgevoerd. Wij hebben hierdoor behoorlijk wat ervaring opgedaan met de verschillende producten waarmee wij werken, waaronder omvormers. Deze ervaring zorgt ervoor dat wij precies weten wat de behoefte van onze klanten en installateurs is. Met de productie van onze eigen omvormer hebben wij hier zo goed mogelijk op ingespeeld.

De Zonneplan One omvormer is bijvoorbeeld niet alleen geschikt voor kleine huishoudens met 5 tot 12 zonnepanelen, maar kan ook gebruikt worden voor grote zonnepaneleninstallaties tot wel 40 zonnepanelen. Verder kunnen er in de toekomst makkelijk extra zonnepanelen aangesloten worden op de Zonneplan One en is de omvormer zo gebruiksvriendelijk mogelijk ontworpen.

De voordelen van de Zonneplan One omvormer

  • Altijd online met de 4G-stick: Aan de onderkant van de omvormer sluit de monteur, op de dag van de installatie, een usb-stick met internetverbinding aan. Aansluiten op het WIFI-netwerk, zoals bij andere omvormers gebruikelijk is, hoeft dus niet. Dat betekent dat de omvormer direct vanaf de installatiedag al online is, zodat jij de opbrengsten kunt monitoren. Daarnaast veroorzaakt de One geen storingen op het wifi thuisnetwerk.
  • De data is super veilig: De Zonneplan One omvormer is de omvormer van Zonneplan. Dit betekent dat er geen derde partijen aan te pas komen. Alle data wordt dus alleen uitgelezen door Zonneplan, bijvoorbeeld wanneer jij last hebt van een probleem.
  • 10 jaar garantie: De Zonneplan One omvormer heeft een standaardgarantie van 10 jaar. Wist jij dat deze garantie niet alleen geldt voor de omvormer, maar ook voor de zonnepanelen? Dit en meer vind je terug in ons Serviceplan. Heb jij vragen over de omvormer of gaat er iets mis? Onze eigen service-afdeling staat voor jou klaar.
  • Zonneplan app: Altijd en overal inzicht in de opbrengsten van jouw zonnepanelen? Dat kan met de Zonneplan app. De Zonneplan One omvormer heeft een eenvoudige connectie met de Zonneplan app. Hierin zie jij de opbrengsten, kun je makkelijk vergelijken tussen periodes en zie je hoe jouw zonnepanelen presteren.

Verschillen tussen de Zonneplan One en Zonneplan One optimized

Naast de Zonneplan One omvormer werkt Zonneplan sinds eind 2021 ook met de Zonneplan One optimized. Beide systemen zijn serie-geschakeld en geschikt voor kleine en grote zonnepaneleninstallaties.

Het verschil tussen de twee systemen zit in de wijze waarin ze omgaan met schaduwwerking op zonnepanelen. Bij de Zonneplan One heeft schaduw op één van de zonnepanelen (negatief) effect op de opbrengst van het hele systeem. Bij een Zonneplan One optimized systeem wordt dit voorkomen door het plaatsen van optimizers achter de zonnepanelen. Zo wordt gezorgd dat zonnepanelen ”afzonderlijk” gaan werken van de string. Hierdoor heeft schaduw op één of enkele panelen geen negatief effect op de rest van het systeem.

En een mooie bonus: er hoeven alleen optimizers geplaatst te worden achter de zonnepanelen die in de schaduw zullen liggen. De rest van de zonnepanelen kan blijven functioneren zonder optimizers.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: