Terugverdientijd zonnepanelen

Wanneer heb jij met jouw zonnepanelen de investering terugverdiend?

Renate van den Brink
Door: Renate van den Brink

De aanschaf van zonnepanelen is een lange termijn investering, waar je op korte termijn al van kan profiteren. Natuurlijk is een keuze voor deze investering niet zomaar gemaakt. Een waardevolle methode die je kan helpen bij het maken van deze keuze, is de terugverdientijd. Wij vertellen je hoe je de terugverdientijd kan toepassen.

Terugverdientijd en de keuze voor zonnepanelen

Het begrip terugverdientijd is een methode die vaak wordt gebruikt om te bepalen vanaf welk moment een investering zichzelf heeft terugverdiend. De totale opbrengsten zijn dan gelijk aan het totaal aan investeringen. Voor zonnepanelen geldt dat de terugverdientijd in Nederland tussen de 7 en 10 jaar ligt.

Het begrip terugverdientijd geeft echter een beperkt inzicht in het rendement van de investering. Overweeg jij de keuze te maken voor het aanschaffen van zonnepanelen? Dan adviseren wij je om ook andere voordelen in je keuze mee te nemen, zoals de stijging van de waarde van jouw woning en de directe besparingen per jaar op de energierekening na je terugverdientijd. Jouw zonnepanelen installatie gaat immers minstens 25 jaar mee.