Set van 10 zonnepanelen kopen

Slim investeren? Ga voor zonnepanelen. Lees hier wat een set van 10 zonnepanelen oplevert aan opbrengst, rendement en terugverdientijd.

Offerte voor 10 zonnepanelen?

10 zonnepanelen opbrengst

Jaarlijks leveren 10 zonnepanelen ongeveer €1.162 op aan opbrengst. In deze berekening is er uitgegaan van een lage kWh-prijs van €0,338. In werkelijkheid ligt het energietarief zelfs boven deze prijs waardoor de opbrengst nog rooskleuriger wordt.

Wat leveren 10 zonnepanelen op?

Zonneplan werkt met zonnepanelen van 400 wattpiek (Wp). Indien er gekozen wordt voor een set van 10 panelen hebben we een maximaal piekvermogen van 4.000 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 3.520 kWh. In Nederland zijn deze cijfers niet te behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

In werkelijkheid levert een systeem met 10 panelen zo’n 3.440 kWh op. Dit is een gemiddelde van meerdere dak oriëntaties.

Wat kosten 10 zonnepanelen

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 10 zonnepanelen inclusief montage rond de €5.500 – €7.300 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 10 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 10 zonnepanelen

Met de opbrengst en de prijs van de set kunnen we de terugverdientijd en het rendement berekenen. 

Terugverdientijd 10 zonnepanelen

De terugverdientijd geeft weer na welke periode je gaat verdienen op je investering. Goed om te weten is dat dit bij zonnepanelen minder relevant is. De investering is namelijk direct merkbaar in je woningwaarde.

Als we kijken wat de terugverdientijd van een set van 10 panelen bedraagt, dan ligt dit ongeveer tussen de 5 en 6 jaar.

Rendement 10 zonnepanelen

Het gemiddelde rendement op 10 zonnepanelen is bij Zonneplan rond de 18,1%. Wil jij exact de opbrengst, kosten en het rendement weten dan raden wij je aan om een zonnepanelen offerte aan te vragen.

Is mijn dak geschikt voor 10 zonnepanelen?

Onze adviseurs bekijken graag of jouw dak geschikt is. Qua oppervlakte dien je voor 10 panelen 19,3 m² vrij te hebben. 

Zeker weten dat jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: