Set van 10 zonnepanelen

Slim investeren? Zonnepanelen! Lees hier wat een set van 10 zonnepanelen oplevert aan opbrengst, rendement en terugverdientijd.

Offerte voor 10 zonnepanelen?

10 zonnepanelen opbrengst

Jaarlijks leveren 10 zonnepanelen ongeveer €1.162 op aan opbrengst. In deze berekening is er uitgegaan van een lage kWh-prijs van €0,338. In werkelijkheid ligt het energietarief zelfs boven deze prijs waardoor de opbrengst nog rooskleuriger wordt.

Wat leveren 10 zonnepanelen op?

Zonneplan werkt met zonnepanelen van 400 wattpiek (Wp). Indien er gekozen wordt voor een pakket van 10 panelen hebben we een maximaal piekvermogen van 4.000 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 3.520 kWh. In Nederland zijn deze cijfers niet te behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

In werkelijkheid levert een systeem met 10 panelen zo’n 3.440 kWh op. Dit is een gemiddelde van meerdere dak oriëntaties.

Wat kosten 10 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 10 zonnepanelen inclusief installatie rond de €5.630 – €6.440 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 10 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat. De prijs is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld: ga je voor 10 panelen met of zonder optimizers?

We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de prijs van 10 zonnepanelen met omvormer. Het is goed om te weten dat de hierboven genoemde prijs inclusief de omvormer en installatie is.

Rendement en terugverdientijd van 10 zonnepanelen

Met de opbrengst en de prijs van de set kunnen we de terugverdientijd en het rendement berekenen.

Terugverdientijd 10 zonnepanelen

De terugverdientijd geeft weer na welke periode je gaat verdienen op je investering. Goed om te weten is dat dit bij zonnepanelen minder relevant is. De investering is namelijk direct merkbaar in je woningwaarde.

Als we kijken wat de terugverdientijd van een set van 10 panelen bedraagt, dan ligt dit rond de 5 jaar.

Rendement 10 zonnepanelen

Het gemiddelde rendement op 10 zonnepanelen is bij Zonneplan rond de 19,5%. Wil jij exact de opbrengst, kosten en het rendement weten dan raden wij je aan om een zonnepanelen offerte aan te vragen.

Is mijn dak geschikt voor 10 zonnepanelen?

Onze adviseurs bekijken graag of jouw dak geschikt is. Qua oppervlakte dien je voor een zonnepanelen pakket van 10 panelen 19,3 m² vrij te hebben.

Zeker weten dat jouw dak geschikt is? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat kosten 10 zonnepanelen?

    Een set van 10 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €5.630 – €6.440, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 10 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. De exacte prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld of je gaat voor 10 zonnepanelen met optimizers of zonder. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

  • Passen er 10 zonnepanelen op mijn dak?

    Voor 10 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 19,3 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 10 panelen op jouw dak passen.

  • Waarom 10 panelen van Zonneplan?

    Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

Deel dit artikel: