Set van 9 zonnepanelen kopen

Wat kost een set van 9 zonnepanelen inclusief montage en wat levert het op aan opbrengst en rendement? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor 9 panelen op jouw dak.

Offerte voor 9 zonnepanelen aanvragen?

9 zonnepanelen opbrengst

De opbrengst van 9 zonnepanelen is gemiddeld rond de €1046 per jaar. Er is gerekend met €0,338 per kWh. Inmiddels ligt de kWh-prijs al een stuk hoger waardoor de opbrengst alleen maar toe kan nemen.

Wat leveren 9 zonnepanelen op?

Een set van 9 zonnepanelen heeft een maximaal piekvermogen van 3.600 Wp. Dit komt neer op zo’n 3168 kWh per jaar. Echter, wordt in Nederland door de weersinvloeden niet het volledige piekvermogen behaald. Volgens onze prognoses leveren 9 zonnepanelen gemiddeld 3.096 kWh op. 

Wat kosten 9 zonnepanelen

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 9 zonnepanelen inclusief montage tussen de €5.000 en €6.900 bij Zonneplan. Dit bedrag is inclusief de terug te vorderen btw. Meer weten over de prijs van 9 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 9 zonnepanelen

Naast dat zonnepanelen vanuit een ecologisch oogpunt gekocht kunnen worden, is het ook een goede investering. De terugverdientijd en het rendement zijn daar goede graadmeters in. 

Terugverdientijd 9 zonnepanelen

Zonnepanelen dragen direct bij aan jouw woningwaarde. Hierdoor hoef je eigenlijk niet de terugverdientijd te berekenen, want de investering is door jouw woning gelijk afgedekt. 

Wil je toch graag de terugverdientijd weten? Bij Zonneplan zit de terugverdientijd tussen de 5 en 7 jaar. Naarmate de stroomprijs blijft stijgen, daalt jouw terugverdientijd. 

Rendement 9 zonnepanelen

Het rendement is vaak een belangrijke pijler in de beslissing om pv panelen te kopen. Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering. 

Gemiddeld ligt het rendement voor 9 panelen op zo’n 17,6%. In onze offerte berekenen we exact het verwachte rendement van jouw installatie over de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 9 zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn dus een goede deal. Maar passen er ook daadwerkelijk 9 zonnepanelen op jouw dak? Om dit aantal te kunnen plaatsen heb je een oppervlakte 17,37 m² nodig. Het liefst vrij van schaduw. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: