Set van 9 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Wat kost een set van 9 zonnepanelen inclusief montage en wat levert het op aan opbrengst en rendement? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor 9 panelen op jouw dak.

Offerte voor 9 zonnepanelen aanvragen?

9 zonnepanelen opbrengst

De opbrengst van 9 zonnepanelen is gemiddeld rond de €1.111,- per jaar. Er is gerekend met een kWh-prijs van €0,35 per kWh.

Wat leveren 9 zonnepanelen op?

Een set van 9 zonnepanelen van 410Wp per paneel heeft een maximaal piekvermogen van 3.690 Wp. Echter, wordt in Nederland door de weersinvloeden niet het volledige piekvermogen behaald. Volgens onze prognoses leveren 9 zonnepanelen gemiddeld 3.173 kWh op.

Wat kosten 9 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 9 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €4.314 en €6.164 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 9 zonnepanelen? Bekijk waar de zonnepanelen kosten uit bestaan.

Rendement en terugverdientijd van 9 zonnepanelen

Naast dat zonnepanelen vanuit een ecologisch oogpunt gekocht kunnen worden, is het ook een goede investering. De terugverdientijd en het rendement zijn daar goede graadmeters in.

Terugverdientijd 9 zonnepanelen

Zonnepanelen dragen direct bij aan jouw woningwaarde. Hierdoor hoef je eigenlijk niet de terugverdientijd te berekenen, want de investering is door jouw woning gelijk afgedekt.

Wil je toch graag de terugverdientijd weten? Bij Zonneplan zit de terugverdientijd voor 9 zonnepanelen op zo’n 4 tot 5 jaar. Naarmate de stroomprijs blijft stijgen, daalt jouw terugverdientijd.

Rendement 9 zonnepanelen

Het rendement is vaak een belangrijke pijler in de beslissing om pv panelen te kopen. Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering.

Gemiddeld ligt het rendement voor 9 panelen op zo’n 21,4%. In onze offerte berekenen we exact het verwachte rendement van jouw installatie over de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 9 zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn dus een goede deal. Maar passen er ook daadwerkelijk 9 zonnepanelen op jouw dak? Om dit aantal te kunnen plaatsen heb je een oppervlakte 17,37 m² nodig. Het liefst vrij van schaduw. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

9 zonnepanelen met optimizers

Met een zonnepanelensysteem dat is aangevuld met optimizers, kun je ervoor zorgen dat elk individueel paneel de maximale opbrengst behaalt. Dit betekent dat als één van de 9 panelen minder presteert door schaduw of verminderde zoninstraling, de andere 8 panelen nog steeds optimaal blijven presteren. Het is echter belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om optimizers te gebruiken. Onze adviseurs staan klaar om je uitgebreid te informeren over de werking van deze technologie en je te adviseren over de beste keuze voor jouw zonnepanelensysteem, in combinatie met optimizers of zonder.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 9 zonnepanelen?

  Een set van 9 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €4.314 en €6.164, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 9 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders

 • Passen er 9 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 9 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 17,4 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 9 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 9 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf de berekening kunt maken, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: