Set van 8 zonnepanelen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen leverancier om 8 zonnepanelen te plaatsen? Zoek niet verder! Zonneplan is de #1 van Nederland met meer dan 125.000 installaties. Vraag een dakcheck aan om zeker te weten dat 8 panelen op jouw dak passen.

Offerte voor 8 zonnepanelen aanvragen?

Opbrengst 8 zonnepanelen

Een set van 8 zonnepanelen van Zonneplan heeft een gemiddelde opbrengst van €930,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een lagere kWh-prijs van €0,338. Inmiddels ligt deze prijs al hoger, tenzij je in een huidig energiecontract zit, waardoor de opbrengst in werkelijkheid alleen maar hoger kan uitvallen.

Wat leveren 8 zonnepanelen op?

Het vermogen dat 8 zonnepanelen opwekken is 3.200 Wp. Zonneplan werkt namelijk met 400Wp pv panelen. Wanneer we met de verhouding 1 Wp = 0,88 kWh rekenen, dan kun je maximaal 2.816 kWh opwekken met 8 pv panelen. Echter, in Nederland zou je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

Uit onze data blijkt dat het gemiddelde opbrengst met een zonnepanelen pakket van 8 panelen neerkomt op 2.752 kWh per jaar.

Wat kosten 8 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 8 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €4.760 en €5.680 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 8 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 8 zonnepanelen

Wanneer je investeert in zonnepanelen, wil je graag weten wat de terugverdientijd en het rendement is.

Terugverdientijd 8 zonnepanelen

De terugverdientijd van een zonnepanelen pakket met 8 panelen ligt om en nabij de 5,5 jaar. Dit kan met de stijgende energietarieven nog sneller zijn.

Rendement 8 zonnepanelen

Het rendement van 8 zonnepanelen ligt op zo’n 18%. Voor de exacte rendementsberekening over de jaren heen verwijzen we je graag naar onze vrijblijvende zonnepanelen offerte.

Is mijn dak geschikt voor 8 zonnepanelen?

Om 8 zonnepanelen te laten plaatsen heb je een oppervlakte van 15,44 m² nodig. Idealiter komt er gedurende de dag geen schaduw op dit stuk. Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Set van 8 zonnepanelen op plat dak

Het is mogelijk om een set van 8 zonnepanelen op een plat dak te (laten) plaatsen. Hierbij moet er wel rekening worden gehouden met de ondergrond en de richting van de panelen die geplaatst worden. Daarnaast moet er op het platte dak natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor een set van 8 zonnepanelen.

Voor dit aantal zonnepanelen heb je zo’n 15,44 m² aan oppervlakte nodig. Hier komt ook nog een randafstand bij. Wil je zeker weten of jouw platte dak groot genoeg is? Vraag vrijblijvend de dakcheck aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat kosten 8 zonnepanelen?

    Een set van 8 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €4.760 en €5.680 inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 8 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan eens ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

  • Passen er 8 zonnepanelen op mijn dak?

    Voor 8 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 15,4 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 8 panelen op jouw dak passen.

  • Waarom 8 panelen kopen bij Zonneplan?

    Zonneplan heeft al meer dan 115.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

Deel dit artikel: