Set van 8 zonnepanelen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen leverancier om 8 zonnepanelen te plaatsen? Zoek niet verder! Zonneplan is de #1 van Nederland met meer dan 125.000 installaties. Vraag een dakcheck aan om zeker te weten dat 8 panelen op jouw dak passen.

Offerte voor 8 zonnepanelen aanvragen?

Opbrengst 8 zonnepanelen

Een set van 8 zonnepanelen van Zonneplan heeft een gemiddelde opbrengst van €1.115,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een kWh-prijs van €0,40.

Wat leveren 8 zonnepanelen op?

Het vermogen dat 8 zonnepanelen opwekken is 3.240 Wp. Zonneplan werkt namelijk met 405Wp pv panelen. Echter zul je in Nederland deze cijfers niet behalen, gezien er meerder factoren meespelen. Gemiddeld is de opbrengst van 8 zonnepanelen zo’n 2.786 kWh per jaar.

 

Wat kosten 8 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 8 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €4.279 en €6.079 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 8 zonnepanelen? Bekijk waar de zonnepanelen kosten uit bestaan.

Rendement en terugverdientijd van 8 zonnepanelen

Wanneer je investeert in zonnepanelen, wil je graag weten wat de terugverdientijd en het rendement is.

Terugverdientijd 8 zonnepanelen

De terugverdientijd van een zonnepanelen pakket met 8 panelen is ongeveer 4,5 jaar. Dit kan met de stijgende energietarieven nog sneller zijn.

Rendement 8 zonnepanelen

Het rendement van 8 zonnepanelen ligt op zo’n 21,7%. Voor de exacte rendementsberekening over de jaren heen verwijzen we je graag naar onze vrijblijvende zonnepanelen offerte.

Is mijn dak geschikt voor 8 zonnepanelen?

Om 8 zonnepanelen te laten plaatsen heb je een oppervlakte van 15,44 m² nodig. Idealiter komt er gedurende de dag geen schaduw op dit stuk. Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Set van 8 zonnepanelen op plat dak

Het is mogelijk om een set van 8 zonnepanelen op een plat dak te (laten) plaatsen. Hierbij moet er wel rekening worden gehouden met de ondergrond en de richting van de panelen die geplaatst worden. Daarnaast moet er op het platte dak natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor een set van 8 zonnepanelen.

Voor dit aantal zonnepanelen heb je zo’n 15,44 m² aan oppervlakte nodig. Hier komt ook nog een randafstand bij. Wil je zeker weten of jouw platte dak groot genoeg is? Vraag vrijblijvend de dakcheck aan.

8 zonnepanelen met optimizer

Bij een zonnepanelensysteem met optimizers wordt de opbrengst van elk zonnepaneel afzonderlijk geoptimaliseerd. Dit betekent dat als één van de 8 panelen minder presteert door bijvoorbeeld schaduw of verminderde zoninstraling, de andere 7 panelen nog steeds maximaal zullen presteren. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Let wel op dat het niet altijd nodig is om optimizers te gebruiken. We leggen je graag uit hoe deze technologie werkt en geeft je advies over wanneer je het beste voor een zonnepanelensysteem met optimizers kunt kiezen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 8 zonnepanelen?

  Een set van 8 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €4.279 en €6.079 inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 8 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan eens ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 8 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 8 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 15,4 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 8 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 8 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 115.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldberekeningen, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Deel dit artikel: