Set van 8 zonnepanelen kopen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen leverancier om 8 zonnepanelen te plaatsen? Zoek niet verder! Zonneplan is de #1 van Nederland met meer dan 100.000 installaties. Vraag een dakcheck aan om zeker te weten dat 8 panelen op jouw dak passen.

Offerte voor 8 zonnepanelen aanvragen?

Opbrengst 8 zonnepanelen

Een set van 8 zonnepanelen van Zonneplan heeft een gemiddelde opbrengst van €930,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een lagere kWh-prijs van €0,338. Inmiddels ligt deze prijs al hoger, tenzij je in een huidig energiecontract zit, waardoor de opbrengst in werkelijkheid alleen maar hoger kan uitvallen. 

Wat leveren 8 zonnepanelen op?

Het vermogen dat 8 zonnepanelen opwekken is 3.200 Wp. Zonneplan werkt namelijk met 400Wp pv panelen. Wanneer we met de verhouding 1 Wp = 0,88 kWh rekenen, dan kun je maximaal 2.816 kWh opwekken met 8 pv panelen. Echter, in Nederland zou je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

Uit onze data blijkt dat het gemiddelde opbrengst met 8 panelen neerkomt op 2.752 kWh per jaar.

Wat kosten 8 zonnepanelen

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 8 zonnepanelen inclusief montage tussen de €4.770 en €6.400,- bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 8 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 8 zonnepanelen

Wanneer je investeert in zonnepanelen, wil je graag weten wat de terugverdientijd en het rendement is.

Terugverdientijd 8 zonnepanelen

De terugverdientijd van 8 zonnepanelen ligt om en nabij de 5,9 jaar. Dit kan met de stijgende energietarieven nog sneller zijn. 

Rendement 8 zonnepanelen

Het rendement van 8 zonnepanelen ligt op zo’n 16,8%. Voor de exacte rendementsberekening over de jaren heen verwijzen we je graag naar onze vrijblijvende zonnepanelen offerte.

Is mijn dak geschikt voor 8 zonnepanelen?

Om 8 zonnepanelen te laten plaatsen heb je een oppervlakte van 15,44 m² nodig. Idealiter komt er gedurende de dag geen schaduw op dit stuk. Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: