Set van 6 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Ben je aan het overwegen om 6 zonnepanelen op je dak te laten leggen en ben je benieuwd wat dit oplevert en kost?

Vraag een offerte voor 6 zonnepanelen aan

Opbrengst 6 zonnepanelen

De gemiddelde opbrengst van 6 zonnepanelen is €740,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een kWh-prijs van €0,35.

Wat leveren 6 zonnepanelen op?

Zonneplan heeft momenteel zonnepanelen van 410 Wp. Het maximale piekvermogen van 6 zonnepanelen komt daarmee op 2.460 Wp. Toch behalen zonnepanelen in Nederland dit maximale piekvermogen niet door de weersomstandigheden. Volgens ons gemiddelde leveren 6 zonnepanelen 2.116 kWh op.

Wat kosten 6 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelen systeem van 6 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €3.379 en €5.079,- bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 6 zonnepanelen? Bekijk waar de kosten van zonnepanelen uit bestaan.

Rendement en terugverdientijd van 6 zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering, dat blijkt ook als je naar de terugverdientijd en het rendement kijkt.

Terugverdientijd 6 zonnepanelen

De terugverdientijd is ongeveer 5 tot 6 jaar. Dit is op basis van de bovenstaande cijfers. In werkelijk ligt de kilowattuurprijs hoger, waardoor de zonnepanelen nog sneller terugverdiend zijn.

Rendement 6 zonnepanelen

Het rendement is voor velen een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te nemen (naast het ecologische aspect). Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank, ook zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering.

In onze offerte berekenen we de rendement van jouw installatie over de jaren heen. Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 17,7%.

Is mijn dak geschikt voor 6 zonnepanelen?

Om er zeker van te zijn of jij voldoende ruimte hebt om 6 zonnepanelen kwijt te kunnen, raden wij onze zonneplan aan, de offerte van Zonneplan. Voor het laten plaatsen van 6 zonnepanelen is er in ieder geval een oppervlakte van 11,58 m² nodig.

Set van 6 zonnepanelen op plat dak

Het is zeker om 6 zonnepanelen op een plat dak te laten plaatsen. Er zijn natuurlijk wel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet de ondergrond stevig genoeg zijn en moet er voldoende randafstand aanwezig zijn.

Daarnaast moet er op het platte dak natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor een set van 6 zonnepanelen. Voor 6 panelen van Zonneplan heb je ongeveer 11,58 m² aan oppervlakte nodig, exclusief de randafstand. Om zeker te weten of er genoeg ruimte aanwezig is op jouw platte dak, kun je vrijblijvend de dakcheck doen.

6 zonnepanelen met optimizer

In sommige gevallen is het verstandig om te kiezen voor een zonnepanelensysteem met optimizers. Optimizers zorgen ervoor dat elk afzonderlijk zonnepaneel de maximale opbrengst behaalt. Als er schaduw op 1 van de 6 panelen valt of als er minder zoninstraling is, dan blijven de andere 5 panelen wel optimaal presteren. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar let op: het gebruik van optimizers is niet altijd noodzakelijk. Wij geven je graag uitgebreid uitleg over de werking van deze optimizers en adviseren je over wanneer het wel of niet verstandig is om voor optimizers te kiezen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 6 zonnepanelen?

  Een set van 6 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €3.379 en €5.079, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 6 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan eens ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 6 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 6 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 11,6 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 6 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 6 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldberekeningen, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: