Set van 5 zonnepanelen

Antwan Velthuis
Door: Antwan Velthuis

Ben jij geïnteresseerd in een set van 5 zonnepanelen? Ontdek hier hoeveel je ermee kunt verdienen, wat een set inclusief montage kost, en wat de terugverdientijd is. Wil je sneller antwoord op je vragen? Vraag dan hieronder een vrijblijvende offerte aan!

Offerte voor 5 zonnepanelen?

Wat leveren 5 zonnepanelen van Zonneplan op?

Onze panelen hebben een maximaal vermogen van 440 wattpiek, waardoor een set van 5 zonnepanelen een totaal vermogen van 2200 wattpiek heeft. Uit eigen ervaring weten we dat vanwege het Nederlandse klimaat je waarschijnlijk niet de volledige opbrengst haalt van 2200 kWh. Gemiddeld leveren 5 zonnepanelen van Zonneplan ongeveer 1936 wattpiek op.

Met een gemiddelde kWh-prijs van € 0,35 leidt dit tot een opbrengst van 677,6 per jaar. De opbrengst hangt af van verschillende factoren zoals de ligging, hellingshoek en eventuele schaduwval.

Wat kosten 5 zonnepanelen inclusief installatie?

De kosten voor 5 zonnepanelen bij Zonneplan liggen rond de 3.700 euro, inclusief montage door onze professionele monteurs en 10 jaar garantie. Benieuwd hoe deze prijs tot stand komt? Lees het op de pagina zonnepanelen kosten.

Terugverdientijd en rendement van 5 zonnepanelen

De terugverdientijd bedraagt ongeveer 5 tot 6 jaar. Het rendement op je investering is voor veel mensen aantrekkelijk. Het is namelijk gemiddelde van 17,7%. Zonnepanelen zijn dus niet alleen een groene, maar ook een financieel slimme keuze.

Financiering

Als je niet genoeg spaargeld hebt of dit liever voor iets anders gebruikt, zijn er vele instanties die financieringsregelingen of subsidies aanbieden. Zo kun je met de SVn Duurzaamheidslening vaak geld lenen voor zonnepanelen met een rente rond de 1,6%. Daarnaast is een btw-voordeel vanuit de overheid waardoor je 0% belasting betaald op zonnepanelen. Meer informatie vind je op de pagina over financieringsregelingen voor zonnepanelen.

Is mijn dak geschikt?

Voor 5 zonnepanelen van Zonneplan heb je ongeveer 9.6 m² ruimte nodig op je dak, met voldoende afstand tot de dakranden. Ontdek of jouw dak geschikt is voor 5 zonnepanelen of misschien zelfs meer door onze gratis dakscan uit te voeren.

Waarom 5 zonnepanelen van Zonneplan?

De zonnepanelen van Zonneplan zijn afkomstig van Tier-1 fabrikanten, wat inhoudt dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen zoals sterke garantievoorwaarden en financiële stabiliteit. Dit is een van de redenen dat onze zonnepanelen al op meer dan 125.000 woningen zijn geïnstalleerd. Met het Zonneplan Serviceplan krijg je 10 jaar all-in garantie op zowel de zonnepanelen als de installatie. Onze klanttevredenheidsscore van 9.2 spreekt voor zich!

Ontdek hoeveel jij kunt besparen met zonnestroom!

Veelgestelde vragen

  • Kan ik de zonnepanelen ook zelf installeren?

    Nee, dat is niet mogelijk. Bij Zonneplan vinden we het belangrijk dat de installatie van de zonnepanelen veilig en correct gebeurt. Daarom wordt de installatie altijd uitgevoerd door onze eigen, ervaren monteurs. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de installatie professioneel en veilig uit te voeren. Zo ben je verzekerd van een optimale werking van je zonnepanelen.

  • Hoelang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb?

    Bij Zonneplan zetten we ons in om klanten snel te helpen. De levertijd voor zonnepanelen kan variëren. Na goedkeuring van je offerte informeren we je via e-mail over de planning, afhankelijk van beschikbaarheid in jouw regio. Goed nieuws! De wachttijd voor zonnepanelen is korter geworden; waar je in 2022 soms maanden wachtte, is de installatie nu vaak binnen enkele weken mogelijk. Voor de precieze levertijd, neem contact op met Zonneplan of vraag een vrijblijvende offerte aan.

  • Moet mijn meterkast aangepast worden?

    Dat hangt af van de huidige situatie van je meterkast. Bij elke installatie wordt standaard een vrije automaat in de groepenkast geplaatst. De geschiktheid van je meterkast voor de installatie van zonnepanelen wordt altijd vooraf beoordeeld door onze technische afdeling. Dit kan per situatie verschillen. Als er aanpassingen nodig zijn, dan zullen onze monteurs dit op de dag van de installatie verzorgen. Zo zorgen we ervoor dat alles veilig en correct wordt geïnstalleerd.

Antwan Velthuis

Antwan Velthuis

Marketingmedewerker

Antwan Velthuis is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Hij is gespecialiseerd in onder andere thuisbatterijen en elektrisch rijden.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: