Set van 30 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Met de stijgende stroomtarieven zijn zonnepanelen een goede investering. Benieuwd naar de prijs van een set van 30 zonnepanelen inclusief montage en de verwachte jaaropbrengsten? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan voor jouw dak.

30 zonnepanelen op jouw dak?

Opbrengst van 30 zonnepanelen

Met een set van 30 zonnepanelen is de verwachte gemiddelde opbrengst €3.702,-. Hierbij wordt er gerekend met een kWh-prijs van €0,35.

Wat leveren 30 zonnepanelen op?

Een set van 30 zonnepanelen heeft een maximaal piekvermogen van 12.300 Wp. De kans dat je in Nederland het maximale vermogen opwekt is nihil. Dit komt doordat er meerdere invloeden meespelen, zoals de ligging van het dak en de weersinvloeden. Omgerekend komen de opbrengsten per jaar dan neer op zo’n 10.578 kWh.

Wat kosten 30 zonnepanelen inclusief montage?

Een zonnepanelensysteem van 30 zonnepanelen inclusief installatie kost gemiddeld bij Zonneplan tussen de €11.149,- en €14.149,-. Dit bedrag verschilt per situatie. zo hebben sommigen een omvormer met optimizers nodig. Hierdoor valt de prijs vaak hoger uit.

Wil je graag meer informatie over de prijs van 30 zonnepanelen? Je leest hier meer over waar de kosten van zonnepanelen uit bestaan.

Rendement en terugverdientijd van 30 zonnepanelen

Wanneer je een offerte ontvangt laten wij hierin het rendement per jaar zien. Onze adviseurs krijgen vaak vragen over de terugverdientijd van de zonnepanelenset.

Rendement 30 zonnepanelen

Het gemiddelde rendement op 30 zonnepanelen is zo’n 29,5%. Het hoge rendement laat niet alleen zien dat zonnepanelen ecologisch gezien een goede keuze zijn, maar ook dat het een goede keuze is voor je portemonnee.

Terugverdientijd 30 zonnepanelen

We spreken bij zonnepanelen eigenlijk niet van een terugverdientijd. De investering die je doet komt namelijk rechtstreeks bovenop je woningwaarde. In feite hoef je op die manier niets terug te verdienen.

We krijgen hier echter toch vaak vragen over. Dus we hebben de terugverdientijd van 30 zonnepanelen voor je uitgezocht. De terugverdientijd is 3 tot 4 jaar. Hoe hoger de kWh-prijs, hoe hoger je rendement en hoe korter je terugverdientijd.

Is mijn dak geschikt voor 30 zonnepanelen?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten of je dak geschikt is voor 30 zonnepanelen. Zonneplan plaatst zowel panelen op schuine als platte daken, maar er moet wel genoeg ruimte op het dak beschikbaar zijn. De oppervlakte van 30 zonnepanelen komt neer op zo’n 57,97 m².

Zeker weten of jouw dak geschikt is? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

30 zonnepanelen met optimizer

Met een zonnepanelensysteem met optimizers wordt de maximale opbrengst van elk paneel gegarandeerd, zelfs als één van de 30 panelen minder presteert door bijvoorbeeld schaduw of verminderde zoninstraling. Hoewel het misschien te mooi lijkt om waar te zijn, is het belangrijk op te merken dat optimizers niet altijd nodig zijn. Onze adviseurs kunnen je uitgebreid informeren over hoe dit precies werkt. Daarnaast helpen ze je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw zonnepanelensysteem.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 30 zonnepanelen?

  Een zonnepanelenset van 30 panelen kost bij Zonneplan tussen de €11.149,- en €14.149,- inclusief installatie en omvormer. Onze adviseurs kijken graag met je mee of 30 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs is in jouw situatie. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 30 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 30 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 57,97 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 30 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 30 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je dak, de ligging van je huis en je energieverbruik. Wil je precies weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Dan raden we je aan om ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? te lezen. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we met rekenvoorbeelden aan hoeveel panelen er gemiddeld nodig zijn bij welk gebruik.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Deze pagina is geschreven door Annelies Pierik, een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: