Set van 24 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Zonnepanelen als investering? Zeker met de stijgende stroomtarieven is het erg lucratief. Maar wat zijn de kosten van een set van 24 zonnepanelen inclusief montage en wat levert het op per jaar? Vraag eenvoudig een offerte aan voor jouw dak en kom het snel te weten.

Offerte voor 24 zonnepanelen

24 zonnepanelen opbrengst

Een set van 24 zonnepanelen heeft een gemiddelde opbrengst van €2.962,- per jaar. Hierbij wordt er een kWh-prijs aangehouden van €0,35.

Wat leveren 24 zonnepanelen op?

In totaliteit hebben 24 zonnepanelen een maximaal piekvermogen van 9.840 Wp. In Nederland is de kans klein dat je het maximale vermogen opwekt. Dit komt doordat er meerdere invloeden meespelen zoals de weersinvloeden en natuurlijk de ligging van je dak.

Volgens onze data levert een set met 24 stuks gemiddeld 8.462 op aan kWh.

Wat kosten 24 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 24 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €9.209,- en de €11.759,- bij Zonneplan. Dit bedrag kan per situatie verschillen. Zo hebben sommigen daken schaduwval waardoor er met optimizers gewerkt moet worden. Hierdoor valt de prijs vaak hoger uit.

Meer weten over de prijs van 24 zonnepanelen? Bekijk waar de kosten van zonnepanelen uit bestaan.

Rendement en terugverdientijd van 24 zonnepanelen

In onze offerte wordt het rendement per jaar getoond en onze adviseurs krijgen vaak vragen over de terugverdientijd van hun zonnepanelen set.

Rendement 24 zonnepanelen

Het rendement op 24 pv panelen is gemiddeld zo’n 28,4%. Dit hoge rendement laat zien dat zonnepanelen niet alleen ecologische gezien een goede keuze is, maar ook voor de portemonnee.

Terugverdientijd 24 zonnepanelen

Bij zonnepanelen spreken we eigenlijk niet van een terugverdientijd. Dit komt doordat de investering die je doet rechtstreeks bovenop je woningwaarde komt. Zo hoef je in feite niks terug te verdienen.

Gezien we toch vaak de vraag krijgen hebben we de gemiddelde terugverdientijd van 24 panelen voor je uitgezocht. Deze ligt ongeveer op 3,5 jaar. Naarmate de kWh-prijs blijft stijgen wordt het rendement hoger en je terugverdientijd korter.

Is mijn dak geschikt voor 24 zonnepanelen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk of je dak geschikt is voor 24 zonnepanelen. Zonneplan kan zowel op schuine als platte daken panelen leggen, maar er dient wel voldoende ruimte te zijn. De oppervlakte van 24 zonnepanelen komt neer op 46,32 m².

Zeker weten dat jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een offerte aan.

24 zonnepanelen met optimizer

Een zonnepanelensysteem met optimizers zorgt ervoor dat elk paneel de maximale opbrengst behaalt, zelfs als één van de 24 panelen minder presteert door bijvoorbeeld schaduw of verminderde zoninstraling. Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, maar het is belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om optimizers te gebruiken. Onze adviseurs kunnen je uitgebreid informeren over hoe deze technologie werkt en je adviseren over de beste keuze voor jouw zonnepanelensysteem.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 24 zonnepanelen?

  Een set van 24 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €9.209,- en de €11.759,- inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 24 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 24 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 24 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 46,3 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 24 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 24 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je dak, de ligging van je huis en je energieverbruik. Wil je precies weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Dan raden we je aan om ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? te lezen. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we met rekenvoorbeelden aan hoeveel panelen er gemiddeld nodig zijn bij welk gebruik.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: