Set van 20 zonnepanelen kopen

Zonnepanelen zijn een slimme investering, zeker met de stijgende stroomtarieven. Maar wat kost een set van 20 zonnepanelen inclusief montage en wat levert het op per jaar? Vraag eenvoudig een offerte aan voor jouw dak en kom het snel te weten.

Offerte voor 20 zonnepanelen

20 zonnepanelen opbrengst

De gemiddelde opbrengst van een set van 20 zonnepanelen is €2.325,- per jaar. Hierbij wordt er een lagere kWh-prijs aangehouden van €0,338. Hierdoor kan de opbrengst in werkelijkheid alleen maar hoger kan uitvallen. 

Wat leveren 20 zonnepanelen op?

20 zonnepanelen hebben daarmee een maximaal piekvermogen van 8.000 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 7040 kWh. Toch is de kans nihil dat je het maximale vermogen opwekt in Nederland. Dit komt doordat er meerdere invloeden meespelen zoals je dak en de weersinvloeden.

Volgens onze prognoses levert een zonnepanelen systeem van Zonneplan met 20 stuks gemiddeld 6.880 op aan kWh.

Wat kosten 20 zonnepanelen

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 20 zonnepanelen inclusief montage rond de €9.400 en €12.000,- bij Zonneplan. Dit bedrag kan per situatie verschillen. Zo hebben sommigen een SolarEdge omvormer met optimizers nodig. Hierdoor valt de prijs vaak hoger uit. Het genoemde bedrag is inclusief de btw, deze is eenmalig terug te vragen.

Meer weten over de prijs van 20 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 20 zonnepanelen

In onze offerte wordt het rendement per jaar getoond en onze adviseurs krijgen vaak vragen over de terugverdientijd van hun zonnepanelen set. 

Rendement 20 zonnepanelen

Het rendement op 20 zonnepanelen is gemiddeld zo’n 21.7%. Dit hoge rendement laat zien dat zonnepanelen niet alleen een ecologische goede keuze is, maar ook voor de portemonnee.

Terugverdientijd 20 zonnepanelen

Bij zonnepanelen spreken we eigenlijk niet van een terugverdientijd. Dit komt doordat de investering die je doet rechtstreeks bovenop je woningwaarde komt. Zo hoef je in feite niks terug te verdienen.

Gezien we toch vaak de vraag krijgen hebben we de gemiddelde terugverdientijd van 20 panelen voor je uitgezocht. Deze ligt op zo’n 4,6 jaar. Naarmate de kWh-prijs blijft stijgen wordt het rendement hoger en je terugverdientijd korter. 

Is mijn dak geschikt voor 20 zonnepanelen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk of je dak geschikt is voor 20 zonnepanelen. Zonneplan kan zowel op schuine als platte daken panelen leggen, maar er dient wel voldoende ruimte te zijn. De oppervlakte van 20 zonnepanelen komt neer op 38,6 m². 

Zeker weten dat jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: