Set van 20 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Zonnepanelen zijn een slimme investering, zeker met de stijgende stroomtarieven. Maar wat kost een set van 20 zonnepanelen inclusief montage en wat levert het op per jaar? Vraag eenvoudig een offerte aan voor jouw dak en kom het snel te weten.

Offerte voor 20 zonnepanelen

20 zonnepanelen opbrengst

De gemiddelde opbrengst van een set van 20 zonnepanelen is €2.468,- per jaar. Hierbij wordt er een kWh-prijs aangehouden van €0,35.

Wat leveren 20 zonnepanelen op?

Een pakket van 20 zonnepanelen heeft daarmee een maximaal piekvermogen van 8.200 Wp. Toch is de kans nihil dat je het maximale vermogen opwekt in Nederland. Dit komt doordat er meerdere invloeden meespelen zoals je dak en de weersinvloeden.

Volgens onze prognoses levert een zonnepanelen systeem van Zonneplan met 20 stuks gemiddeld 7.052 op aan kWh.

Wat kosten 20 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 20 zonnepanelen inclusief installatie rond de €7.959 en €10.309 bij Zonneplan. Dit bedrag kan per situatie verschillen. Zo hebben sommigen een omvormer met optimizers nodig. Hierdoor valt de prijs vaak hoger uit.

Meer weten over de prijs van 20 zonnepanelen? Bekijk waar de kosten van zonnepanelen uit bestaan.

 

Rendement en terugverdientijd van 20 zonnepanelen

In onze offerte wordt het rendement per jaar getoond en onze adviseurs krijgen vaak vragen over de terugverdientijd van hun zonnepanelen set.

Rendement 20 zonnepanelen

Het rendement op 20 zonnepanelen is gemiddeld zo’n 27,2%. Dit hoge rendement laat zien dat zonnepanelen niet alleen een ecologische goede keuze is, maar ook voor de portemonnee.

Terugverdientijd 20 zonnepanelen

Bij zonnepanelen spreken we eigenlijk niet van een terugverdientijd. Dit komt doordat de investering die je doet rechtstreeks bovenop je woningwaarde komt. Zo hoef je in feite niks terug te verdienen.

Gezien we toch vaak de vraag krijgen hebben we de gemiddelde terugverdientijd van 20 panelen voor je uitgezocht. Deze ligt op zo’n 3 tot 4 jaar. Naarmate de kWh-prijs blijft stijgen wordt het rendement hoger en je terugverdientijd korter.

Is mijn dak geschikt voor 20 zonnepanelen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk of je dak geschikt is voor een zonnepanelen pakket van 20 panelen. Zonneplan kan zowel op schuine als platte daken panelen leggen, maar er dient wel voldoende ruimte te zijn. De oppervlakte van 20 zonnepanelen komt neer op 38,6 m².

Zeker weten dat jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een zonnepanelen offerte aan.

20 zonnepanelen met optimizer

Als je op zoek bent naar een zonnepanelensysteem, dan is het belangrijk om te weten dat er ook systemen met optimizers beschikbaar zijn. Deze technologie zorgt ervoor dat elk paneel afzonderlijk de maximale opbrengst behaalt, zelfs als één van de panelen minder presteert door bijvoorbeeld schaduw of verminderde zoninstraling. Dit betekent dat je nog steeds optimaal profiteert van de energie die je opwekt met je zonnepanelen, zonder dat één zwakke schakel de prestaties van het hele systeem beïnvloedt. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om optimizers te gebruiken, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van jouw dak en jouw energiebehoeften. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw zonnepanelensysteem, door je uitgebreid te informeren over hoe deze technologie werkt en wat de voordelen en mogelijke nadelen zijn.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 20 zonnepanelen?

  Een set van 20 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €7.959 en €10.309, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 20 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 20 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 20 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 38,6 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 20 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 20 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf de berekening kunt maken, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: