Set van 16 zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is vaak een weloverwogen keuze. Wanneer je 16 panelen op je dak wil laten leggen, is het goed om de te verwachten opbrengst en de kosten te weten. Bij Zonneplan zijn de kosten inclusief montage. Meer weten? Vraag een offerte aan.

Offerte voor 16 zonnepanelen?

De opbrengst van 16 zonnepanelen

16 pv panelen hebben bij Zonneplan een gemiddelde opbrengst van €1.860,- per jaar. Hierbij is rekening gehouden met een lagere kWh-prijs van €0,338. In werkelijkheid kan de opbrengst dus alleen maar hoger uitvallen.

Wat leveren 16 zonnepanelen op?

Een zonnepaneel van Zonneplan bevat 400 Wp. In totaal hebben 16 zonnepanelen een maximaal piekvermogen van 6.400 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 5.632 kWh. Echter, in Nederland zou je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

In werkelijkheid, volgens onze data, levert een zonnepanelensysteem van Zonneplan met 16 stuks gemiddeld 5.504 op aan kWh.

Wat kosten 16 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een set van 16 zonnepanelen inclusief installatie rond de €7.900 en €8.875. De prijsopbouw kan verschillen per dak. Soms is het bijvoorbeeld nodig om een steiger op te bouwen. Ook de vraag of je voor 16 panelen met of zonder optimizers gaat is bijvoorbeeld iets wat meespeelt.

Door van de gemiddelde prijs uit te gaan kan het soms iets duurder uitpakken, maar natuurlijk ook goedkoper. Meer weten over de kosten van 16 panelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 16 zonnepanelen

Bij een investering wordt er vaak naar het rendement en de terugverdientijd gekeken. Hiermee kun je goed bepalen of het financieel aantrekkelijk is, zo ook de investering in je eigen zonnepanelen.

Terugverdientijd van 16 zonnepanelen

Zonnepanelen voegen een direct bijdrage aan de waarde van je woning waardoor eigenlijk niet van een terugverdientijd spreken. Toch kan het interessant zijn om de terugverdientijd te weten. Voor 16 pv panelen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en de 5 jaar. Naarmate de energieprijzen blijven stijgen, is de investering nog sneller terugverdient.

Rendement op 16 zonnepanelen

Het rendement van de investering komt ongeveer neer op 21,8%. In onze zonnepanelen offerte gaan de adviseurs dieper in op het rendement door de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 16 zonnepanelen?

Je dak dient voldoende vrije ruimte te hebben om 16 zonnepanelen kwijt te kunnen. Hou daarom rekening met een oppervlakte van 30,88 m² om 16 panelen te kunnen plaatsen. Benieuwd of jouw dak dak geschikt is? Vraag vrijblijvend een dakcheck aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat kosten 16 zonnepanelen?

    Een set van 16 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €7.900 en €8.875, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 16 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. De exacte prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld of je gaat voor 16 zonnepanelen met optimizers of zonder. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

  • Passen er 16 zonnepanelen op mijn dak?

    Voor 16 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 30,9 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 16 panelen op jouw dak passen.

  • Waarom 16 panelen kopen bij Zonneplan?

    Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen aanschaffen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

Deel dit artikel: