Set van 16 zonnepanelen kopen

Het aanschaffen van zonnepanelen is vaak een weloverwogen keuze. Wanneer je 16 panelen op je dak wil laten leggen, is het goed om de te verwachten opbrengst en de kosten te weten. Bij Zonneplan zijn de kosten inclusief montage en daarnaast helpen wij je met het terugvragen van de btw. Meer weten? Vraag een offerte aan. 

Offerte voor 16 zonnepanelen?

De opbrengst van 16 zonnepanelen

16 pv panelen hebben bij Zonneplan een gemiddelde opbrengst van €1.860,- per jaar. Hierbij is rekening gehouden met een lagere kWh-prijs van €0,338. In werkelijkheid kan de opbrengst dus alleen maar hoger uitvallen. 

Wat leveren 16 zonnepanelen op?

Een zonnepaneel van Zonneplan bevat 400 Wp. In totaal hebben 16 zonnepanelen een maximaal piekvermogen van 6.400 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 5.632 kWh. Echter, in Nederland zou je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

In werkelijkheid, volgens onze data, levert een zonnepanelensysteem van Zonneplan met 16 stuks gemiddeld 5.504 op aan kWh.

Wat kosten 16 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een set van 16 zonnepanelen inclusief installatie rond de €9.570 en €10.74o. Deze prijs is inclusief de btw die terug te vragen is. De prijsopbouw kan verschillen per dak. Soms is het bijvoorbeeld nodig om een steiger op te bouwen. Door van de gemiddelde prijs uit te gaan kan het soms iets duurder uitpakken maar natuurlijk ook goedkoper. Meer weten over de kosten van 16 panelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 16 zonnepanelen

Bij een investering wordt er vaak naar het rendement en de terugverdientijd gekeken. Hiermee kun je goed bepalen of het financieel aantrekkelijk is, zo ook de investering in je eigen zonnepanelen. 

Terugverdientijd van 16 zonnepanelen

Zonnepanelen voegen een direct bijdrage aan de waarde van je woning waardoor eigenlijk niet van een terugverdientijd spreken. Toch kan het interessant zijn om de terugverdientijd te weten. Voor 16 pv panelen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en de 6 jaar. Naarmate de energieprijzen blijven stijgen, is de investering nog sneller terugverdient. 

Rendement op 16 zonnepanelen

Het rendement van de investering komt ongeveer neer op 18,3%. In onze zonnepanelen offerte gaan de adviseurs dieper in op het rendement door de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 16 zonnepanelen?

Je dak dient voldoende vrije ruimte te hebben om 16 zonnepanelen kwijt te kunnen. Hou daarom rekening met een oppervlakte van 30,88 m² om 16 panelen te kunnen plaatsen. Benieuwd of jouw dak dak geschikt is? Vraag vrijblijvend een dakcheck aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zult het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel van je woning. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is deze door de zonnepanelen gemiddeld 5.000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een Tier 1-fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: