Set van 15 zonnepanelen

Heb jij een dak waar 15 zonnepanelen op passen en wil jij weten wat dit kost, opbrengt en welk rendement je kunt verwachten? Lees dan snel verder of vraag een offerte aan voor zonnepanelen.

Een offerte voor 15 zonnepanelen?

Opbrengst 15 zonnepanelen

Wat een set met 15 panelen oplevert aan vermogen en opbrengst verschilt per dak. Zo is de richting en de hellingshoek van je dak belangrijk. Daarom is het altijd belangrijk dat jij jouw dak laat inmeten door één van onze adviseurs.

Zonneplan heeft dit jaar al honderden daken voorzien van een set van 15 panelen. Vanuit deze data kunnen we wel een indicatie geven van de verwachte opbrengst. Deze komt met een energieprijs van € 0,338  per kWh neer op zo’n €1.744,- per jaar. Hierin is er met een lagere kWh-prijs gewerkt dan dat deze momenteel in werkelijkheid is. In werkelijkheid kun je dus nog meer verdienen aan zonnepanelen.

Wat leveren 15 zonnepanelen op?

De opbrengst wordt berekend aan de hand van de te verwachten opbrengst aan vermogen maal de prijs van een kWh. Zonneplan werkt met zwarte design panelen van 400 Wp. Dit houdt in dat een paneel een piekvermogen van 400 heeft. In het geval van een zonnepanelen pakket van 15 panelen komt het maximaal piekvermogen neer op 6.000 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 5.280 kWh.

Alleen worden dit soort cijfers niet in Nederland behaald. Dit komt onder andere door de weersinvloeden. Volgens onze data levert een zonnepanelensysteem gemiddeld 5.160 kWh op.

Wat kosten 15 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 15 zonnepanelen inclusief installatie rond de €7.520 en €8.500 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 15 panelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 15 zonnepanelen

Met de opbrengst en de prijs van 15 zonnepanelen is de terugverdientijd en het rendement te berekenen. Hiermee kun je overwegen of zonnepanelen een goede investering voor jou is.

Terugverdientijd 15 zonnepanelen

De terugverdientijd brengt inzichtelijk wanneer de panelen geheel zijn afbetaald met de opbrengst. Vanaf dit moment ga je enkel nog verdienen aan de panelen op jouw dak.

Wat veel mensen niet weten, is dat de terugverdientijd minder van belang is. De investering in panelen dragen namelijk direct bij aan jouw woningwaarde.

De terugverdientijd van 15 zonnepanelen ligt op zo’n 5 jaar. Naarmate de energieprijzen doorstijgen en stroom dus meer waard wordt kan dit termijn nog korter zijn. Een lekker vooruitzicht als je weet dat de eerste 10 jaar geen kosten meer gemoeid zijn aan jouw systeem door ons serviceplan.

Rendement pakket 15 zonnepanelen

Het rendement op de investering is een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te nemen (naast het ecologische aspect). Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering.

Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 21,5%. In onze offerte berekenen we exact het verwachte rendement van jouw installatie over de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 15 zonnepanelen?

Om 15 zonnepanelen op je dak te plaatsen heb je een oppervlakte van 28,95 m² nodig. Snel weten of dit past? Vraag een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat kosten 15 zonnepanelen?

    Een set van 15 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €7.520 en €8.500, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 15 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

  • Passen er 15 zonnepanelen op mijn dak?

    Voor 15 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 29 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 15 panelen op jouw dak passen.

  • Waarom 15 panelen kopen bij Zonneplan?

    Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

Deel dit artikel: