Set van 15 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Heb jij een dak waar 15 zonnepanelen op passen en wil jij weten wat dit kost, opbrengt en welk rendement je kunt verwachten? Lees dan snel verder of vraag een offerte aan voor zonnepanelen.

Een offerte voor 15 zonnepanelen?

Opbrengst 15 zonnepanelen

Wat een set met 15 panelen oplevert aan vermogen en opbrengst verschilt per dak. Zo is de richting en de hellingshoek van je dak belangrijk. Daarom is het altijd belangrijk dat jij jouw dak laat inmeten door één van onze adviseurs.

Zonneplan heeft dit jaar al honderden daken voorzien van een set van 15 panelen. Vanuit deze data kunnen we wel een indicatie geven van de verwachte opbrengst. Deze komt met een kWh-prijs van €0,35 per kWh neer op zo’n €1.851,- per jaar.

Wat leveren 15 zonnepanelen op?

De opbrengst wordt berekend aan de hand van de te verwachten opbrengst aan vermogen maal de prijs van een kWh. Zonneplan werkt met zwarte design zonnepanelen van 410 Wp. Dit houdt in dat een paneel een piekvermogen van 410 Wp heeft. In het geval van een zonnepanelen pakket van 15 panelen komt het maximaal piekvermogen neer op 6.150 Wp.

Echter worden dit soort cijfers niet in Nederland behaald. Dit komt onder andere door de weersinvloeden. Volgens onze data levert een zonnepanelensysteem gemiddeld 5.289 kWh op.

Wat kosten 15 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 15 zonnepanelen inclusief installatie rond de €6.394 – €8.494 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 15 panelen? Bekijk waar de zonnepanelen kosten uit bestaan.

Rendement en terugverdientijd van 15 zonnepanelen

Met de opbrengst en de prijs van 15 zonnepanelen is de terugverdientijd en het rendement te berekenen. Hiermee kun je overwegen of zonnepanelen een goede investering voor jou is.

Terugverdientijd 15 zonnepanelen

De terugverdientijd brengt inzichtelijk wanneer de panelen geheel zijn afbetaald met de opbrengst. Vanaf dit moment ga je enkel nog verdienen aan de panelen op jouw dak.

Wat veel mensen niet weten, is dat de terugverdientijd minder van belang is. De investering in panelen dragen namelijk direct bij aan jouw woningwaarde.

De terugverdientijd van 15 zonnepanelen ligt op zo’n 4 jaar. Naarmate de energieprijzen doorstijgen en stroom dus meer waard wordt kan dit termijn nog korter zijn. Een lekker vooruitzicht als je weet dat de eerste 10 jaar geen kosten meer gemoeid zijn aan jouw systeem door ons serviceplan.

Rendement pakket 15 zonnepanelen

Het rendement op de investering is een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te nemen (naast het ecologische aspect). Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering.

Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 25,1%. In onze offerte berekenen we exact het verwachte rendement van jouw installatie over de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 15 zonnepanelen?

Om 15 zonnepanelen op je dak te plaatsen heb je een oppervlakte van 28,95 m² nodig. Snel weten of dit past? Vraag een offerte aan.

15 zonnepanelen met optimizer

Zonnepanelen die voorzien zijn van optimizers zorgen ervoor dat elk paneel afzonderlijk de maximale opbrengst behaalt. Dit betekent dat als één van de 15 panelen minder presteert door bijvoorbeeld schaduw of verminderde zoninstraling, de andere 14 panelen nog steeds maximaal blijven presteren. Hoewel dit klinkt als een wondermiddel, is het belangrijk om te weten dat optimizers niet altijd noodzakelijk zijn. Onze adviseurs zijn deskundig op het gebied van de werking van deze technologie en kunnen je uitgebreid informeren over de juiste keuze voor jouw zonnepanelensysteem.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 15 zonnepanelen?

  Een set van 15 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €6.394 – €8.494, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 15 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 15 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 15 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 29 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 15 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 15 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf de berekening kunt maken, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: