Set van 12 zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering, zeker met de stijgende stroomtarieven. Maar wat kost nou een set van 12 zonnepanelen inclusief montage en wat levert het op?

Een offerte voor 12 zonnepanelen aanvragen?

12 zonnepanelen opbrengst

Een set van 12 zonnepanelen van Zonneplan hebben een gemiddelde opbrengst van €1.395,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een lagere kWh-prijs van €0,338 waardoor de opbrengst in werkelijkheid alleen maar hoger kan uitvallen.

Wat leveren 12 zonnepanelen op?

Zonneplan heeft momenteel zonnepanelen van 400 Wp. Een zonnepanelen pakket van 12 panelen heeft daarmee een maximaal piekvermogen van 4.800 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 4.224 kWh. In Nederland zul je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

Hoewel ieder dak en de ligging ervan uniek zijn, denk hierbij aan een plat of schuin dak, de richting, hellingshoek en eventuele schaduwval van objecten, levert een zonnepanelensysteem van Zonneplan met 12 stuks gemiddeld 4.128 kWh op.

Wat kosten 12 zonnepanelen inclusief montage?

Vaak krijgen onze adviseurs de vraag: “Wat kosten 12 zonnepanelen inclusief installatie?”. Helaas kunnen we hier ook enkel van gemiddelden spreken ter indicatie, aangezien elk dak dus uniek is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je dak een bepaalde hoogte heeft waardoor het gebruik van een steiger verplicht is. Of dat er een pijpje van het dak gedemonteerd moet worden. Dit brengt een meerprijs met zich mee. Ook de vraag of je voor 12 panelen met of zonder optimizers gaat is bijvoorbeeld iets wat meespeelt.

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 12 zonnepanelen inclusief montage rond de €6.380 en €7.200 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 12 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 12 zonnepanelen

Nu de opbrengst en de kosten van 12 zonnepanelen bekend zijn, is de terugverdientijd en het rendement te berekenen.

Terugverdientijd voor een zonnepanelen pakket van 12 panelen

Zelf spreken we liever niet van ‘terugverdientijd’, aangezien je woning vanaf dag één meer waard wordt. Eigenlijk verdienen ze zich dus al per direct terug.

Wil je toch graag weten na hoeveel jaar je totale besparing aan stroomkosten gelijk is aan de aanschafprijs van de zonnepanelen? Ga dan uit van ongeveer 5 jaar, op basis van bovengenoemde gemiddelden.

Rendement 12 zonnepanelen

Het rendement is voor velen een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te nemen (naast het ecologische aspect). Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering.

Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 20,5%. In onze offerte berekenen we exact het verwachte rendement van jouw installatie over de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 12 zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn dus een interessante investering en we kunnen ons voorstellen dat je wil weten of 12 zonnepanelen wel passen op jouw dak.

Bij de opbrengst en kosten stonden we al even stil bij de factoren die mee kunnen spelen in het bepalen van de geschiktheid. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om de oppervlakte van 12 zonnepanelen kwijt te kunnen. De oppervlakte van 12 zonnepanelen komt neer op 23,16 m².

Zeker weten dat jouw dak geschikt is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat kosten 12 zonnepanelen?

    Een set van 12 zonnepanelen kost bij Zonneplan gemiddeld tussen de €6.380 en €7.200, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 12 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. De exacte prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld of je gaat voor 12 zonnepanelen met optimizers of zonder. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

  • Passen er 12 zonnepanelen op mijn dak?

    Voor 12 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 23,2 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 12 panelen op jouw dak passen.

  • Waarom 12 panelen kopen bij Zonneplan?

    Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

Deel dit artikel: