Set van 11 zonnepanelen

Daniël Wassenaar
Door: Daniël Wassenaar

Zonne-energie is de toekomst! Niet alleen bespaar je op je eigen energiekosten, maar het is ook nog goed voor het klimaat. Benieuwd naar wat een set van 11 zonnepanelen oplevert aan opbrengst en rendement? Lees dan verder.

Opbrengst van 11 zonnepanelen

Per jaar leveren 11 zonnepanelen ongeveer 4.259 kWh op. Hier komen we op door middel van de volgende formule: 11 zonnepanelen * 440 Wp * 0,88. De 0,88 is omdat een zonnepaneel nooit het maximale vermogen behaalt, bijvoorbeeld door weersinvloeden. De opbrengst per jaar is dan €1.491. Bij deze berekening is uitgegaan van een kWh-prijs van €0,35. Het gemiddelde rendement op 11 zonnepanelen bij Zonneplan is rond de 23,1%.

Kosten van 11 zonnepanelen inclusief installatie

Bij Zonneplan kost een zonnepanelensysteem van 11 zonnepanelen, inclusief omvormer en installatie, tussen de €4.944 en €6.894. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder materialen en installatiekosten. Wil je weten uit welke factoren de kosten nog meer bestaan? Bekijk dan waar de zonnepanelen kosten uit bestaan.

Sinds 1 januari 2023 betaal je geen btw meer over zonnepanelen, dit betekent dat de bovenstaande prijzen exclusief btw zijn op de zonnepanelen. De terugverdientijd is 4-5 jaar. Ook al hoef je in feite niets terug te verdienen, want de investering die je doet, komt rechtstreeks bovenop je woningwaarde.

Benieuwd naar de opbrengst die 11 zonnepalen voor jouw kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Levensduur en garanties

Onze zonnepanelen zijn zwart en hebben een krachtig design. Ze worden geleverd met een verhoogd vermogen van 440 Wp, te danken aan de PERC en half-cut-cell technologie. Ze zijn getest en gecertificeerd door Tüv, CE en ISO, waardoor wij kwaliteit garanderen.

Op de zonnepanelen zit een 25 jarige fabrieksproductgarantie met een 30 jaar lineaire vermogensgarantie. Na 30 jaar zou het beginvermogen nog tot 84,8% van het beginvermogen horen te zijn. Verder geldt de 10 jaar garantie ook op alle installatie-werkzaamheden en gaan we bij bevestigingsmaterialen uit van een garantie van 20 jaar.

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen zijn dus een interessante investering en we kunnen ons goed voorstellen dat je wil weten of 11 zonnepanelen wel op jouw dak passen.

Onze adviseurs bekijken graag of jouw dak geschikt is. Een paneel heeft een afmeting van 1,71 m bij 1,13 m, wat neerkomt op een oppervlakte van 1,93 m². Voor een zonnepanelenpakket van 11 panelen is een vrije ruimte van 21,23 m² vereist.

Zeker weten dat jouw dak geschikt is? Doe een dakcheck en kom erachter.

11 zonnepanelen met optimizer

Door te kiezen voor een zonnepanelensysteem met optimizers zorg je ervoor dat elk paneel afzonderlijk de maximale opbrengst kan behalen. Dit houdt in dat als één van de 11 panelen minder presteert door schaduw of verminderde zoninstraling, de andere 10 panelen nog steeds optimaal blijven presteren. Houd er echter rekening mee dat het niet altijd nodig is om optimizers te gebruiken. Onze adviseurs verstrekken je graag uitgebreide informatie over de werking van deze technologie en adviseren je over de beste keuze voor jouw zonnepanelensysteem.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 11 zonnepanelen?

  Een set van 11 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €4.944 – €6.894, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 11 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 11 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 11 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 21,23 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 11 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 11 zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf de berekening kunt maken, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Daniël Wassenaar

Daniël Wassenaar

Marketingmedewerker

Daniël Wassenaar is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Hij schrijft informatieve teksten over alle producten van Zonneplan.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: