Set van 4 zonnepanelen

Ben je benieuwd wat een set van 4 zonnepanelen inclusief montage kost, welke opbrengst je ermee kunt behalen en wat de terugverdientijd is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

4 zonnepanelen op jouw dak?

Opbrengst van 4 zonnepanelen

Een set van 4 zonnepanelen hebben in de meest gunstige ligging heeft een gemiddelde opbrengst van €465,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een lagere kWh-prijs van €0,338 waardoor de opbrengst in werkelijkheid alleen maar hoger kan uitvallen.

Wat leveren 4 zonnepanelen op?

Zonneplan werkt momenteel met zonnepanelen van 400 wattpiek. Een zonnepanelen set van 4 panelen hebben daarmee een maximaal piekvermogen van 1.600 Wp. De kans dat je hiermee ook daadwerkelijk 1600 kWh opwekt is in Nederland erg klein. Voornamelijk vanwege het Nederlandse klimaat. 4 zonnepanelen leveren bij Zonneplan gemiddeld 1.408 kWh op. Dit is een gemiddelde want ieder dak is uniek. Zo is ieder legplan uniek en zijn er veel variabelen, zoals de ligging, een plat of schuin dak, hellingshoek van een dak en eventuele schaduwval van objecten.

Wat kosten 4 zonnepanelen inclusief montage

Wat kosten 4 zonnepanelen inclusief installatie? Als richtprijs kun je denken aan een bedrag tussen de €3.300 en €4.050.

De prijs van een zonnepanelensysteem kan erg verschillen. Het kan zo zijn dat er sprake is van schaduwval waardoor er gebruik gemaakt dient te worden van Optimizers. Of dat het dak enkel met een steiger betreden mag worden door de hoogte. Om zeker te weten welke kosten jij op uitkomt raden we je aan om contact te hebben met onze adviseurs.

Rendement en terugverdientijd van 4 zonnepanelen

Door middel van de opbrengst en de kosten kunnen we de terugverdientijd en het rendement te berekenen .

Terugverdientijd 4 zonnepanelen

Vaak wordt er naar de terugverdientijd van zonnepanelen gekeken. Deze is in feite minder interessant dan verwacht. Dit zit zo: de investering in zonnepanelen is een directe bijdrage aan de waarde van je woning.

Toch benieuwd naar de terugverdientijd? Op basis van een zonnepanelen systeem met 4 panelen zit je iets boven de 7 jaar.

Rendement 4 zonnepanelen

Het rendement is voor velen een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te nemen (naast het ecologische aspect). Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank, ook zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering.

In onze offerte berekenen we de rendement van jouw installatie over de jaren heen. Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 14%.

Is mijn dak geschikt voor 4 zonnepanelen?

Nu jij helemaal overtuigd bent van de investering in zonnepanelen rest nog maar één vraag; passen er 4 zonnepanelen op jouw dak? Qua oppervlakte dien je zo’n 7,72 m² aan ruimte vrij te hebben op het dak.

Wil je zeker weten dat je dak geschikt is voor zonnepanelen? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat kosten 4 zonnepanelen?

    Een set van 4 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €3.300 en €4.050, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 4 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan eens ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of zonnepanelen offertes.

  • Passen er 4 zonnepanelen op mijn dak?

    Voor 4 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 7,7 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 4 panelen op jouw dak passen.

  • Waarom 4 panelen kopen bij Zonneplan?

    Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen aanschaffen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

Deel dit artikel: