Set van 4 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Ben je benieuwd wat een set van 4 zonnepanelen inclusief montage kost, welke opbrengst je ermee kunt behalen en wat de terugverdientijd is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

4 zonnepanelen op jouw dak?

Opbrengst van 4 zonnepanelen

Een set van 4 zonnepanelen heeft in de meest gunstige ligging een gemiddelde opbrengst van €494,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een kWh-prijs van €0,35.

Wat leveren 4 zonnepanelen op?

Zonneplan werkt momenteel met zonnepanelen van 410 wattpiek. Een zonnepanelen set van 4 panelen heeft daarmee een maximaal piekvermogen van 1.640 Wp. De kans dat je hiermee ook daadwerkelijk 1640 kWh opwekt is in Nederland erg klein. Voornamelijk vanwege het Nederlandse klimaat. 4 zonnepanelen leveren bij Zonneplan gemiddeld 1.410 kWh op. Dit is een gemiddelde want ieder dak is uniek. Zo is ieder legplan uniek en zijn er veel variabelen, zoals de ligging, een plat of schuin dak, hellingshoek van een dak en eventuele schaduwval van objecten.

Wat kosten 4 zonnepanelen inclusief montage

Wat kosten 4 zonnepanelen inclusief installatie? Als richtprijs kun je denken aan een bedrag tussen de €2.749 en €3.549.

De kosten van een zonnepanelensysteem kunnen erg verschillen. Het kan zo zijn dat er sprake is van schaduwval waardoor er gebruik gemaakt dient te worden van optimizers. Ook kan het zijn dat het dak door de hoogte enkel betreden mag worden met een steiger. Om zeker te weten op welke kosten jij uitkomt raden we je aan om contact op te nemen met een van onze Zonneplan adviseurs.

 

Rendement en terugverdientijd van 4 zonnepanelen

Met behulp van de opbrengst en de kosten kunnen we de terugverdientijd en het rendement berekenen.

Terugverdientijd 4 zonnepanelen

Vaak wordt er naar de terugverdientijd van zonnepanelen gekeken. Deze is in feite minder interessant dan verwacht. Dit zit zo: de investering in zonnepanelen is een directe bijdrage aan de waarde van je woning.

Toch benieuwd naar de terugverdientijd? Op basis van een zonnepanelen systeem met 4 panelen zit tussen de 6 en 7 jaar.

Rendement 4 zonnepanelen

Het rendement is voor velen een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te nemen (naast het ecologische aspect). Je geld levert meer op met een investering dan dat je rente krijgt van de bank, ook zijn er diverse mogelijkheden om zonnepanelen te financieren zonder eigen investering.

In onze offerte berekenen we de rendement van jouw installatie over de jaren heen. Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 16%.

Is mijn dak geschikt voor 4 zonnepanelen?

Nu jij helemaal overtuigd bent van de investering in zonnepanelen rest nog maar één vraag; passen er 4 zonnepanelen op jouw dak? Qua oppervlakte dien je zo’n 7,72 m² aan ruimte vrij te hebben op het dak.

Wil je zeker weten dat je dak geschikt is voor zonnepanelen? vraag vrijblijvend een offerte aan.

4 zonnepanelen met optimizer

Soms is het slim om voor een zonnepanelensysteem met optimizers te kiezen. Optimizers zorgen ervoor dat de opbrengsten van elk afzonderlijk zonnepaneel maximaal zijn. Doet 1 van de 4 panelen het minder goed door schaduwwerking of minder instraling van de zon? Dan blijven de andere 3 panelen wel optimaal opbrengsten leveren. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar let op: het is niet altijd nodig om optimizers te gebruiken. Wij leggen je alles uit over de werking van deze optimizers en in welke gevallen het wel of niet goed is om voor optimizers te kiezen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 4 zonnepanelen?

  Een set van 4 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €2.749 en €3.549 inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 4 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan eens ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of zonnepanelen offertes.

 • Passen er 4 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 4 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 7,7 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 4 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 4 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen aanschaffen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldberekeningen, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: