Solarwatt zonnepanelen

Danique Reuvers
Door: Danique Reuvers

Solarwatt ontwikkelt en produceert al 30 jaar hoogwaardige zonne-energiesystemen in Europa. Het zonnepanelenmerk produceert de meest robuuste zonnepanelen. De productie vond in eerst instantie alleen plaats in Duitsland, maar de zonnepanelen worden nu ook geproduceerd bij de dochterondernemingen in Nederland, Australië, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland.

Kenmerken zonnepanelen van Solarwatt

Solarwatt onderscheidt zich door de productie van robuuste zonnepanelen die niet alleen opvallen door hun duurzaamheid, maar ook door de garanties die ze bieden: een fabrieksgarantie van 30 jaar. Bovendien garandeert Solarwatt een energieopbrengst die 25% hoger ligt dan de gemiddelde zonnepanelen, wat de efficiëntie van hun producten benadrukt. De zonnepanelen zijn uitstekend bestand tegen diverse belastingen en milieu-invloeden, mede dankzij hun innovatieve glas-glas zonnepanelen. Deze technologie draagt bij aan een hogere betrouwbaarheid en resulteert in een levensduur die tot 33% langer is dan standaard zonnepanelen, waarmee Solarwatt zich als een toonaangevende speler op de markt positioneert.

Solarwatt heeft in samenwerking met vooraanstaande testcentra, waaronder de bekende TÜV Rheinland en VDE, uitgebreid onderzoek verricht naar het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de opbrengst van zonnepanelen. Een belangrijke bevinding uit dit onderzoek is het gebruik van glas. Glas wordt gekenmerkt door zijn extreme duurzaamheid en is volledig ondoordringbaar, wat het zeer bestendig maakt tegen vocht en weersinvloeden. Dit inzicht heeft geleid tot de ontwikkeling van Solarwatt zonnepanelen waarbij zowel de voor- als achterzijde volledig uit glas bestaan, wat een aanzienlijke verbetering betekent in termen van duurzaamheid en efficiëntie.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kwaliteit zonnepanelen van Solarwatt

Solarwatt produceert zonnepanelen van hoger kwaliteit. Deze panelen zijn ontworpen om extreem duurzaam en betrouwbaar te zijn, weerstaan zware weersomstandigheden en bieden een uitzonderlijke levensduur. De innovatieve glas-glas technologie speelt hierin een cruciale rol, waarbij zowel de voor- als achterkant van de panelen van glas zijn voorzien. Dit ontwerp leidt tot minder degradatie en een tot 33% langere levensduur dan standaard zonnepanelen.

De kwaliteit van Solarwatt’s producten wordt verder onderstreept door hun indrukwekkende garanties. Met een fabrieksgarantie van 30 jaar en een gegarandeerde opbrengst die 25% boven de industrienorm ligt, tonen ze hun vertrouwen in de prestaties en duurzaamheid van hun zonnepanelen. Deze combinatie van geavanceerde technologie, robuuste constructie en goede garanties maakt de Solarwatt glas-glas zonnepanelen tot een goede keuze voor iedereen die investeert in duurzame energie.

Wat kost een Solarwatt zonnepaneel?

Wil je Solarwatt zonnepanelen kopen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de prijs. De Solarwatt zonnepanelen prijs varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals het type paneel, de afmetingen en de installatiekosten. Een Solarwatt zonnepaneel ligt in lijn met de markt voor glas-glas zonnepanelen van vergelijkbare kwaliteit; Gemiddeld betaal je €850 per glas-glas zonnepaneel bij Solarwatt zonnepanelen dealers. Hoewel de investering aanzienlijk kan zijn, bieden deze panelen op lange termijn aanzienlijke besparingen op energiekosten en dragen ze bij aan een duurzamere leefomgeving.

Voor- en nadelen Solarwatt (glas-glas) zonnepanelen

Nu je weet dat Solarwatt glas-glas zonnepanelen produceert en verkoopt, is het ook goed om te weten wat de voor- en nadelen van glas-glas zonnepanelen zijn. Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen:

  • Levensduur: glas-glas zonnepanelen gaan gemiddeld langer mee dan glas-folie zonnepanelen. Dit komt doordat beide kanten van de zonnecellen worden beschermd door glas. De lange levensduur blijkt ook uit de 30 jaar garantie die Solarwatt biedt op hun zonnepanelen.
  • Hogere opbrengst: glas-glas panelen gaan gemiddeld gezien langer mee dan glas-folie zonnepanelen. Doordat ze langer mee gaan haal je, onder dezelfde omstandigheden, meer opbrengst met glas-glas panelen, omdat de levensduur langer is dan die van glas-folie panelen.
  • Milieuvriendelijkheid: doordat de glas-glas panelen langer mee gaan is er relatief minder afval. Ook is glas gemakkelijk te recyclen en dat zorgt dat glas-glas zonnepanelen milieuvriendelijker zijn dan glas-folie zonnepanelen.

Nadelen:

  • Gewicht: glas-glas zonnepanelen van Solarwatt wegen 25,4 kg, terwijl de glas-folie zonnepanelen van Solarwatt, met dezelfde afmeting, 21,4 kg wegen. Dat is een verschil van 4 kilogram per paneel.
  • Complexe montage: de montage van glas-glas panelen kan complexer zijn doordat ze zwaarder van gewicht zijn. Zo worden mogelijk meer dakhaken gebruikt voor de bevestiging. De complexiteit van een installatie hangt verder af van het type dak, de benodigde oppervlakte en het gebruikte montagesysteem.
  • Prijs: Solarwatt zegt zelf dat je voor een compleet zonnepanelensysteem van 12 glas-glas zonnepanelen rekening moet houden met een bedrag tussen de €10.000,- en €12.000,-. Bij Zonneplan moet je denken, voor een systeem met 12 glas-folie panelen, aan een bedrag tussen de €5.269,- en €7.259,-. Dit is een aanzienlijk verschil in de prijs, terwijl er haast geen verschil is in de opbrengsten.

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van Solarwatt en andere merken goed in de gaten. Echter verkopen we op dit moment geen glas-glas zonnepanelen omdat ze duurder zijn dan glas-folie zonnepanelen . Ook leveren ze niet genoeg extra energie op om het verschil in prijs goed te maken. We kiezen liever voor glas-folie zonnepanelen omdat deze een betere prijs-kwaliteitverhouding hebben en daardoor voordeliger zijn voor onze klanten.

Daarnaast weet je bij Zonneplan altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze bestedealgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen krijg jij als consument altijd de beste deal.

Danique Reuvers

Danique Reuvers

Marketingmedewerker

Danique Reuvers is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere (slimme) laadpalen en zonnepanelen.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: