Dakconstructies

Voor verschillende typen daken zijn er verschillende soorten bevestigingsmateriaal. Zo worden op schuine daken overwegend dak haken gebruikt, in tegenstelling tot een lichtgewicht montagesysteem met ballast op een plat dak. In sommige gevallen, zoals bij een stalen dak of golfplaten dak, wordt een montagevoet of stokschroef toegepast.Solar Construct voor schuine dakpandaken

Het Solar Construct systeem met haken is een extra sterk uitgevoerd systeem gemaakt van aluminium en RVS. De verstelbare dakhaak zorgt voor een lijnrechte installatie en een strak design. Rails worden op maat gezaagd en afgewerkt voor een strak resultaat. De haken zijn lichtgewicht en verstelbaar, waardoor geen druk op de dakpan wordt uitgeoefend. Deze dakhaak wordt gebruikt op schuine daken met dakpannen.

Bekijk hieronder hoe de Solar Construct dakhaken worden bevestigd:


Solar Construct voor staaldaken

Voor stalen daken is het bevestigingsmateriaal van Solar Construct de mooiste oplossing. Bij deze constructie wordt de montagevoet met bouten in het dak geschroefd. Het materiaal is extra robuust uitgevoerd. Hierdoor blijven de zonnepanelen levenslang, onder alle omstandigheden, muuurvast op het dak gemonteerd.

Bekijk hieronder hoe Solar Construct op stalen daken wordt bevestigd:

Solar Construct voor golfplaten

Voor daken met dakpanplaten of golfplaten is het bevestigingsmateriaal van Solar Construct met stokschroeven de beste oplossing. De bestaande schroeven waarmee de dakpanplaten of golfplaten zijn bevestigd, worden verwijderd. Vervolgens worden de stokschroeven in de houten dwarsbalken gedraaid. Bovenop deze schroef wordt vervolgens de rails gemonteerd.

Het materiaal van Solar Construct is zeer robuust, hierdoor blijven de zonnepanelen levenslang, onder alle omstandigheden, muurvast op het dak gemonteerd.Solar Construct veldopstelling

Bij een veldopstelling is het van het grootste belang dat het installatiemateriaal robuust en degelijk is. De installatie moet zonder problemen vele decennia onder extreme weersomstandigheden muurvast in het veld blijven staan. Ook voor de veldopstelling maken we gebruik van Solar Construct. De spiraal aan de schroefpaal zorgt ervoor dat deze zich in de grond graaft en er niet meer uitgetrokken kan worden.

FlatFix Fusion voor plat dak

FlatFix is de verzamelnaam van systemen op platte daken. De innovatieve systemen onderscheiden zich doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn door de installateur, zonder concessies te doen aan degelijkheid en duurzaamheid van het product. FlatFix Fusion is een lichtgewicht systeem. Door de gekoppelde en gesloten structuur wordt het plaatsen van ballast tot een minimum beperkt. De ballast wordt in de vorm van stoeptegels in een houder aan de binnenkant van het systeem geplaatst. Het systeem wordt geplaatst onder een hellingshoek van ongeveer 15 graden. Hierdoor is de benodigde rijafstand tussen de rijen 50 centimeter. FlatFix Fusion is ook in oost-west opstelling verkrijgbaar, om ruimte optimaal te benutten.

Bekijk hieronder hoe FlatFix Fusion op een plat dak wordt bevestigd.


Voor meer informatie

Website Solar Construct Nederland

Website Flatfix Fusion