Kenniscentrum

De Duurzaamheidslening

Een lening aangeboden door de gemeente of provincie

Myrthe Flier
Door: Myrthe Flier

Door het aanbieden van een stimuleringsregeling maken gemeentes en provincies de aanschaf van zonnepanelen voor inwoners een toegankelijker. De SVn duurzaamheidslening creëert namelijk de mogelijkheid om te investeren in duurzame oplossingen, zonder je eigen spaargeld te gebruiken. Ben jij benieuwd of jouw gemeente of provincie ook een duurzaamheidslening verstrekt? Bekijk de SVn kaart voor de huidige duurzaamheidsleningen, of neem contact op met Zonneplan: 088-020 3000.

Voor wie is de lening?

De duurzaamheidslening is alleen geldig voor inwoners van de desbetreffende gemeente of provincie die de lening aanbiedt. Daarbij kan de gemeente of provincie zelf aanvullende voorwaarden opstellen voor de lening, zoals een leeftijd- of een bouwjaar- en WOZ-waarderestrictie. Ga naar de website van het SVn om erachter te komen wat de specifieke voorwaarden zijn in jouw gemeente. Of neem contact op met Zonneplan, wij kijken graag met je mee.

Leningvoorwaarden

De Duurzaamheidslening is een regionale regeling voor bestaande woningen. De lening wordt onderhands en als jaarannuĂŻteitenlening verstrekt en het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort.

Alle informatie over een duurzaamheidslening op een rijtje:

  • Je kunt lenen van €2.500,- tot €25.000,-.
  • Er geldt een rente van 1,6%.
  • De looptijd is 10 of 15 jaar.
  • Het is mogelijk om op ieder moment boetevrij af te lossen (minimaal €250,-).
  • Profiteren van deze lening kan tot de leeftijd van 75 jaar.
  • Jij kunt deze lening volledig inzetten voor 1 maatregel.

Duurzaamheidslening aanvragen?

Duurzaamheidslening zonnepanelen stappenplan

Is er in jouw gemeente of provincie geen duurzaamheidslening beschikbaar? Kijk dan naar de andere mogelijke stimuleringsregelingen: