Zonnepanelen kopen met Duurzaamheidslening

U ontvangt de duurzaamheidslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De Duurzaamheidslening biedt woningeigenaren een effectieve financiële prikkel om te investeren in een energiezuinige woning.  In verschillende gemeenten kunt u bij het aanschaffen van zonnepanelen een duurzaamheidslening krijgen. Bent u benieuwd of er een duurzaamheidslening in uw gemeente beschikbaar is? Neem dan contact met ons op!

Gunstige voorwaarden

De Duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. De hoogte van de lening is afhankelijk van de regeling van uw gemeente of provincie. Tot een bedrag van € 7.500,- geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar.

Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een rentekorting van 3% op de 10- of 15- jaars vaste rente van SVn. De lening wordt onderhands en als jaarannuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.


Een lening afsluiten

Stap 1: informeer of u in aanmerking komt bij uw gemeente.

Stap 2: van uw gemeente of provincie ontvangt u bij de toewijzingsbrief een aanvraagformulier, checklist en een model werkgeversverklaring. U vult het aanvraagformulier in en verzamelt alle informatie die u nodig heeft volgens de checklist. Stuur het aanvraagformulier en alle benodigde informatie naar SVn. 

Stap 3: uw aanvraag wordt in behandeling genomen en financieel getoetst op haalbaarheid.


Kijk voor de volledige aanvraagprocedure op de website van SVn. Download voor meer informatie de brochure van de SVn Duurzaamheidslening.


Is er in uw gemeente geen Duurzaamheidslening beschikbaar? Kijk dan of de landelijke Energiebespaarlening iets voor u is!