Zonnepanelen 390 Wp kopen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten zonnepanelen in de markt. Één van die opties zijn de 390 Wp zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen met een gunstige afmeting, kwaliteit en prijs.

Bij Zonneplan gebruiken we 400 Wp zonnepanelen. Wanneer we kijken naar de pijs, kwaliteit en afmetingen komen deze zonnepanelen namelijk het beste naar voren. Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd in de 400 Wp zonnepanelen van Zonneplan? Wacht dan niet langer en vraag de gratis dakcheck aan!

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

De afkorting Wp staat voor Wattpiek. Dit is de meeteenheid die gebruikt wordt om het vermogen van de zonnepanelen aan te geven. Wanneer er gesproken wordt over 390 Wp, bedoelen we eigenlijk het maximale vermogen wat een zonnepaneel kan opleveren. Het maximale vermogen van het zonnepaneel, oftewel de maximale hoeveelheid wattpiek, wordt het piekvermogen genoemd.

Echter is het niet zo dat dat de zonnepanelen altijd het piekvermogen leveren. Dit heeft te maken doordat de zonnepanelen in het testcentrum zijn getest bij een temperatuur van 25 graden Celsius en perfecte zoninstraling; de ideale omstandigheden dus. In de praktijk worden deze omstandigheden nooit 100% behaald. Echter kunnen wij garanderen dat desondanks dit, de zonnepanelen altijd zeer rendabel zijn en voldoende opbrengen om ze binnen enkele jaren terug te verdienen. Lees meer over de terugverdientijd van zonnepanelen.

De voordelen en nadelen van 390 Wp zonnepanelen ten opzichte van de 400 Wp zonnepanelen?

390 Wp zonnepanelen leveren minder op dan 400 Wp panelen, waardoor je er langer over doet om de panelen terug te verdienen. Bij Zonneplan maken we gebruik van de 400 Wp zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn ideaal van formaat en zullen zorgen voor meer opbrengst, waardoor jij het maximale uit je zonnepanelen kan het halen.

390 Wp zonnepanelen of 400 Wp zonnepanelen: wat is beter?

Het verschil tussen 390 Wp of 400 Wp lijkt minimaal, echter kan dit op jaarbasis toch nog best wat schelen. Om je beter een beeld te geven wat dit op jaarbasis scheelt, geven we je een rekenvoorbeeld aan de hand van de gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen. Hierbij gaan we uit van 0,88 kWh die 1 wattpiek ongeveer per jaar opwekt.

Rekenvoorbeeld

  • 390 Wp * 12 zonnepanelen = 4.680 Wp x 0,88 kWh = 4.118 kWh
  • 400 Wp * 12 zonnepanelen = 4.800 Wp x 0,88 kWh = 4.224 kWh

Het verschil tussen een 390 Wp zonnepaneel en een 400 Wp zonnepaneel is dus op jaarbasis 106 kWh.

Waarom zonnepanelen kopen bij Zonneplan?

400 Wp zonnepanelen van Zonneplan geven de meeste legvoordelen, waardoor wij in iedere legsituatie het beste een dakplan kunnen voorschrijven. De 400 Wp zonnepanelen worden rechtstreeks ingekocht van een tier-1 fabrikant, waardoor wij kunnen garanderen dat de prijs-kwaliteit verhouding optimaal is en jij optimaal kan genieten van de beste deal.

Daarbij bieden wij bij de offerte ook het 10-jarig serviceplan aan. Hierdoor kun jij de toekomst zorgeloos tegemoet zonder dat jij je druk hoeft te maken over de zonnepanelen. Met dit servicepakket ben jij verzekerd tot een vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen van de zonnepanelen en betaal je geen extra voorrij-, reparatie- en montagekosten.

Deel dit artikel: