Zonnepanelen 390 Wp kopen

Thomas de Boer
Door: Thomas de Boer

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten zonnepanelen in de markt. Één van die opties zijn de 390 Wp zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen met een gunstige afmeting, kwaliteit en prijs.

Bij Zonneplan gebruiken we 410 Wp zonnepanelen. Wanneer we kijken naar de pijs, kwaliteit en afmetingen komen deze zonnepanelen namelijk het beste naar voren. Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd in de 410 Wp zonnepanelen van Zonneplan? Wacht dan niet langer en vraag de gratis dakcheck aan!

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

De afkorting Wp staat voor Wattpiek. Dit is de meeteenheid die gebruikt wordt om het vermogen van de zonnepanelen aan te geven. Wanneer er gesproken wordt over 390 Wp, bedoelen we eigenlijk het maximale vermogen wat een zonnepaneel kan opleveren. Het maximale vermogen van het zonnepaneel, oftewel de maximale hoeveelheid wattpiek, wordt het piekvermogen genoemd.

Echter is het niet zo dat dat de zonnepanelen altijd het piekvermogen leveren. Dit heeft te maken doordat de zonnepanelen in het testcentrum zijn getest bij een temperatuur van 25 graden Celsius en perfecte zoninstraling; de ideale omstandigheden dus. In de praktijk worden deze omstandigheden nooit 100% behaald. Echter kunnen wij garanderen dat desondanks dit, de zonnepanelen altijd zeer rendabel zijn en voldoende opbrengen om ze binnen enkele jaren terug te verdienen. Lees meer over de terugverdientijd van zonnepanelen.

De voordelen en nadelen van 390 Wp zonnepanelen ten opzichte van de 410 Wp zonnepanelen?

390 Wp zonnepanelen leveren minder op dan 410 Wp panelen, waardoor je er langer over doet om de panelen terug te verdienen. Bij Zonneplan maken we gebruik van de 410 Wp zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn ideaal van formaat en zullen zorgen voor meer opbrengst, waardoor jij het maximale uit je zonnepanelen kan het halen.

390 Wp zonnepanelen of 410 Wp zonnepanelen: wat is beter?

Het verschil tussen 390 Wp of 410 Wp lijkt minimaal, echter kan dit op jaarbasis toch nog best wat schelen. Om je beter een beeld te geven wat dit op jaarbasis scheelt, geven we je een rekenvoorbeeld aan de hand van de gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen. Hierbij gaan we uit van 0,88 kWh die 1 wattpiek ongeveer per jaar opwekt.

Rekenvoorbeeld

  • 390 Wp * 12 zonnepanelen = 4.680 Wp x 0,88 kWh = 4.118 kWh
  • 410 Wp * 12 zonnepanelen = 4.920 Wp x 0,88 kWh = 4.330 kWh

Het verschil tussen een 390 Wp zonnepaneel en een 410 Wp zonnepaneel is dus op jaarbasis 212 kWh.

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

  • Jouw energieverbruik: Door inzicht te krijgen in je jaarlijkse energieverbruik, kun je een schatting maken van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om hieraan te voldoen. Maar vergeet ook niet te kijken naar toekomstige energiebehoeften. Als je plannen hebt om elektrisch te gaan rijden, koken of verwarmen, kan het verstandig zijn om voor meer zonnepanelen te kiezen.
  • Opbrengst verdelen: Het kan een goed idee zijn om je zonnepanelen in een oost-west opstelling te plaatsen, in plaats van naar het zuiden. Hierdoor wordt de energieproductie gelijkmatiger verdeeld over de dag, zodat je beter in staat bent om je zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken.
  • Garanties: Uitgebreide fabrieksgaranties zijn niet altijd betrouwbaar. De grootste kosten zitten meestal in de installatie, niet in het product zelf. Het is daarom belangrijk om een leverancier te kiezen die goed bereikbaar is en een betrouwbaar servicenetwerk heeft. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan betaal je niets voor een servicebezoek.
  • Veilig omgaan met jouw gegevens: Wifi-thuisnetwerken kunnen kwetsbaar zijn. Kies daarom voor een systeem dat gebruikmaakt van 4G en waarbij je data bovendien binnen Europa blijft en niet via Chinese servers wordt opgeslagen.

Waarom zonnepanelen kopen bij Zonneplan?

410 Wp zonnepanelen van Zonneplan geven de meeste legvoordelen, waardoor wij in iedere legsituatie het beste een dakplan kunnen voorschrijven. De 410 Wp zonnepanelen worden rechtstreeks ingekocht van een tier-1 fabrikant, waardoor wij kunnen garanderen dat de prijs-kwaliteit verhouding optimaal is en jij optimaal kan genieten van de beste deal.

Daarbij bieden wij bij de offerte ook het 10-jarig serviceplan aan. Hierdoor kun jij de toekomst zorgeloos tegemoet zonder dat jij je druk hoeft te maken over de zonnepanelen (garanties). Met dit servicepakket ben jij verzekerd tot een vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen van de zonnepanelen en betaal je geen extra voorrij-, reparatie- en montagekosten.

Thomas de Boer

Thomas de Boer

Campagne Manager

Thomas de Boer is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn interessegebied ligt voornamelijk bij zonne-energie en (lokale) zonnepanelenprojecten.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: