Rendement zonnepanelen

Slim investeren door de aanschaf van zonnepanelen

Myrthe Flier
Door: Myrthe Flier

Veel mensen kiezen ervoor om hun spaargeld te investeren in de installatie van zonnepanelen op hun dak. Momenteel is het rendement op je spaarrekening niet hoog, terwijl het rendement op zonnepanelen de laatste jaren juist toeneemt. Investeren in zonnepanelen is daarom zeker een verstandige keuze. Meer weten over de opbrengsten van zonnepanelen en hoe dit samenhangt met het financiële rendement van zonnepanelen? Lees dan verder.

Opbrengsten zonnepanelen van Zonneplan

Voordat we ingaan op het rendement van een investering in zonnepanelen, is het eerst belangrijk om te weten wat de gemiddeld opbrengsten zijn bij zonnepanelen van Zonneplan. Dit vormt immers de basis voor de berekening van het rendement van de investering.

Bij Zonneplan spreken wij bij de opbrengsten van zonnepanelen altijd van het nominale vermogen (Wp) en de verwachte opbrengst (kWh). De zonnepanelen van Zonneplan hebben tegenwoordig een vermogen van 400 Wp. Daarmee wek je in een jaar ongeveer 155 kWh per vierkante meter of 255 kWh per paneel op. Met een gemiddelde installatie van 12 panelen wek je dan ongeveer 3060 kWh per jaar op.

Wil je meer weten over het kopen van zonnepanelen in jouw situatie? Vraag een dakcheck aan of neem contact met ons op.

Deel dit artikel: