Zelf btw van zonnepanelen terugvragen

Checklist om de btw voor jouw zonnepanelen zelf terug te vragen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Wil jij van de btw-teruggave voor zonnepanelen gebruik maken, maar wil je de aanvraag in eigen beheer indienen? Dat is uiteraard ook mogelijk.
Voordat je daadwerkelijk de belasting gaat terugvragen, is het belangrijk om eerst te weten of jij in aanmerking komt voor de btw-teruggave van zonnepanelen. Dit hangt namelijk af van het feit of je zelfstandig ondernemer bent. We vertellen je graag meer hierover.

Let op! De btw-teruggave regeling geldt t/m 2022. De factuur van jouw zonnepanelen ontvangen? Dan betaal je direct 0% btw en is teruggave dus overbodig. Lees alles over de btw op zonnepanelen vanaf 2023 in onze blog.

 

Checklist btw terugvragen zonnepanelen

Kan jij gebruik maken van de btw-teruggave voor zonnepanelen en wil jij deze aanvraag zelf doen? Dat kan met onze online btw-checklist. In 7 stappen maken wij het inzichtelijk hoe jij zelf de btw kunt terugvragen.

Btw laten terugvragen door Zonneplan

Kan jij gebruik maken van de btw-teruggave, maar wil je de aanvraag liever niet zelf doen? Dan kan Zonneplan dit met de btw-teruggave service van het Zonneplan Serviceplan voor jou doen. Samen met onze accountants van De Centrale BTW Teruggave en de Nationale Belasting Adviseurs (NBA) gaan wij dit volledig voor jou regelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel:

Alles over Btw teruggave zonnepanelen