EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur

Zonnepanelen huren of lenen?

  • Gratis scan van je dak
  • Tot wel €820 per jaar besparen
  • Ontvang de btw retour

Zonnepanelen zonder spaargeld

Binnen 60 seconden geregeld

Zonnepanelen kopen, lenen of huren?

Zonnepanelen kopen of toch huren? Veel mensen twijfelen wat in hun situatie de beste optie is. Geen nood, op deze pagina zetten we de verschillen voor je op een rijtje. Maar, first things first, om zonnepanelen te kopen heb je helemaal geen kapitaal aan spaargeld nodig. Wij nemen je graag mee in de duurzame wereld van zonnepanelen. Als je een keuze gemaakt hebt, verwerken we al jouw wensen in een vrijblijvend Zonneplan. Zo ontdek je direct wat je kunt besparen!

  • Stimuleringslening zonnepanelen
  • Huren van zonnepanelen
  • Zonnepanelen met Energiebespaarlening
  • Meefinancieren in de hypotheek

Zonnepanelen kopen, lenen of huren?

Voor het financieren van zonnepanelen zijn er verschillende opties. De twee meest gebruikelijke opties, het gebruiken van een stimuleringslening en zonnepanelen huren, staan onderaan de pagina uitgelegd met een rekenvoorbeeld. Daarnaast kun je zonnepanelen meefinancieren in de hypotheek of gebruik maken van het Energiebespaarfonds, door twee duurzame maatregelen tegelijkertijd te nemen.

overzicht kosten zonnepanelen huren kopen of lenen

Consumentenbond over huren

‘Je kunt beter geld lenen en zonnepanelen kopen, dan ze huren.’ 

Bert Quist, Redacteur-onderzoeker

Rekenvoorbeeld: huren of lenen?

Vind je de huidige spaarrente te laag en vraag je jezelf af of kopen of huren uiteindelijk financieel gunstiger is? Dan kunnen we kort zijn: zonnepanelen kopen is gunstiger. Het aanschaffen van zonnepanelen kun je zien als het kopen van een huis. Een huis kopen met eigen of geleend geld is op lange termijn interessanter dan het huren van een woning. Hieronder sommen we financieringsmogelijkheden op om jou een overzicht te geven van de opties. Zonneplan zal voor jou altijd de meest geschikte optie kiezen zodat je maximaal profiteert. Om een idee te geven van de verschillende kosten vind je hieronder een korte berekening:

Rekenvoorbeeld op basis van 12 zonnepanelen:

  • Het huren van 12 zonnepanelen kost gemiddeld in de markt zo’n €65. De zonnepanelen worden geen eigendom.
  • Met een duurzame lening zijn de rentekosten zo’n €8 per maand. Inclusief aflossing kom je uit op €47 per maand.
  • Met een gemeentelijke Stimuleringslening, kan lenen nog een stuk goedkoper. Inclusief aflossing kom je uit op €33 per maand.

Bovenstaande punten zijn met zorg opgesteld en zijn in lijn met de conclusies die de Consumentenbond trekt in het artikel van januari 2019. Mocht je meer informatie willen? Je kunt ons altijd bellen of mailen, we staan voor je klaar!

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!