Zonnepanelen 700 Wp kopen

Thomas de Boer
Door: Thomas de Boer

Zonnepanelen, je hebt ze in allerlei verschillende soorten. 700 Wp zonnepanelen zijn hier een variant van. Maar betekent meer wattpiek ook gelijk dat je de meer opbrengsten uit jouw dak haalt? Het antwoord daarop is vrij simpel uit te leggen. Wanneer zonnepanelen een hogere wattpiek hebben, is de kans vrij groot dat deze panelen ook groter en zwaarder zijn. Dit zal betekenen dat er minder panelen op jouw dak gelegd kunnen worden omdat er onder andere rekening moet worden gehouden met obstakels die op het dak liggen. Dit zal uiteindelijk zorgen voor een lagere totale energieopbrengst.

Bij Zonneplan kiezen we voor 410 Wp zonnepanelen. Dit type zonnepaneel wordt hedendaags veel geïnstalleerd en komt in vergelijking met onder andere de 700 Wp zonnepaneel het beste naar voren wanneer we kijken naar de prijs, kwaliteit en afmetingen. Wil jij weten wat dit betekent voor jouw dak? Vraag dan nu de gratis dakcheck aan en begin met besparen!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

Wp staat voor wattpiek, hiermee wordt het vermogen van het zonnepaneel bedoeld. Wanneer we spreken over een 700 Wp zonnepaneel wordt er bedoeld dat het zonnepaneel maximaal 700 Wp kan opleveren. Echter is dit niet altijd het geval. De zonnepanelen zijn namelijk getest onder de ideale omstandigheden zoals een constante temperatuur van 25 graden Celsius, de perfecte instraling van de zon en de juiste hellingshoek van het dak. Bij het testen van de zonnepanelen wordt er geen rekening gehouden met het wisselvallige weer in Nederland, maar desondanks kunnen wij garanderen dat de zonnepanelen nog steeds voldoende zullen opleveren.

De voordelen en nadelen van 700 Wp zonnepanelen ten opzichte van 410 Wp zonnepanelen

700 Wp zonnepanelen ten opzichte van panelen met een lager vermogen, het lijkt ideaal omdat je zou denken dat je zonnepanelen meer opleveren en je dus automatisch ook meer kan besparen. Echter zitten hier ook een paar nadelen aan. Wanneer zonnepanelen meer wattpiek hebben betekent dit meestal dat de afmetingen van deze zonnepanelen toenemen. Dit zorgt ervoor dat er minder legmogelijkheden op een dak kunnen zijn omdat er rekening moet worden gehouden met obstakels op het dak.  

Bij Zonneplan maken we gebruik van de 410 Wp zonnepanelen. Deze zonnepanelen komen het beste uit de bus wanneer we kijken naar prijs, kwaliteit en afmetingen. Daarnaast hebben deze zonnepanelen veel legmogelijkheden, waardoor we minder hoeven te letten op obstakels op het dak. 

410 Wp zonnepanelen of 700 Wp zonnepanelen: wat is beter?

Wanneer we 700 Wp zonnepanelen met 410 Wp zonnepanelen vergelijken, zien we dat 700 Wp zonnepanelen meer opleveren. Echter halen 700 Wp zonnepanelen hun opbrengsten niet alleen uit een hogere efficiëntie, maar ook uit de afmeting en oppervlakte. Daar komt bij dat zonnepanelen met een hogere wattpiek vaak ook duurder zijn, waardoor de prijs voor een zon-installatie uiteindelijk ook hoger zal uitvallen dan wanneer je voor zonnepanelen met een lagere wattpiek kiest.

Om het verschil tussen de 700 Wp zonnepanelen en de 410 Wp zonnepanelen te meten, zijn we uitgegaan van de gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen en van het gegeven dat 1 wattpiek ongeveer 0,88 kWh per jaar oplevert. Hierbij hebben we de volgende berekening toegepast:

  • 700 Wp * 12 zonnepanelen = 8.400 Wp * 0,88 kWh = 7.392 kWh.
  • 410 Wp * 12 zonnepanelen = 4.920 Wp * 0,88 kWh = 4.330 kWh.

Bij Zonneplan kiezen we voor de 410 Wp zonnepanelen. Benieuwd hoeveel 410 Wp zonnepanelen er op jouw dak passen en hoeveel jij kan besparen? Doe de gratis dakcheck en ontdek wat er voor jouw dak mogelijk is.

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

  • Jouw energieverbruik: Door te weten hoeveel energie je per jaar verbruikt, kun je berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dit verbruik te compenseren. Maar kijk ook vooruit. Als je van plan bent om in de toekomst elektrisch te gaan rijden, koken of verwarmen, dan zou je kunnen overwegen om meer zonnepanelen aan te schaffen.
  • Opbrengst verdelen: Het kan een goede keuze zijn om je zonnepanelen in een oost-west opstelling te plaatsen, in plaats van naar het zuiden gericht. Dit verdeelt de opbrengsten over de dag, waardoor je optimaal kunt profiteren van je zelf opgewekte zonne-energie.
  • Garanties: Lange fabrieksgaranties kunnen misleidend zijn. De belangrijkste kosten zijn vaak verbonden aan de installatie, niet aan het product zelf. Zorg er daarom voor dat je een leverancier kiest die gemakkelijk te benaderen is en een betrouwbaar servicenetwerk heeft. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan zijn er geen kosten voor een servicebezoek.
  • Veilig omgaan met jouw gegevens: Thuisnetwerken kunnen kwetsbaar zijn. Overweeg daarom een systeem dat gebruikmaakt van 4G en dat ervoor zorgt dat je gegevens binnen Europa blijven en niet via Chinese servers worden opgeslagen.

Waarom zonnepanelen kopen bij Zonneplan?

Bij Zonneplan maken we gebruik van de 410 Wp zonnepanelen. Dit is omdat we met de 410 Wp zonnepanelen de meeste legvoordelen voor jouw dak hebben en wij daardoor het optimale dakplan voor jouw dak kunnen opzetten. Daarnaast worden deze 410 Wp zonnepanelen ingekocht bij een tier-1 fabrikant, waardoor wij kunnen garanderen dat jij geniet van de optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Wanneer je zonnepanelen aanschaft bij Zonneplan profiteer je ook 10 jaar lang van het Zonneplan Serviceplan. Met dit serviceplan ben je niet alleen op het moment van de aankoop, maar ook in de toekomst verzekerd van de beste service en kun jij in alle rust genieten van jouw zonnepanelen. Daarnaast ben jij met dit servicepakket ook verzekerd tot een vermogensgarantie tot 84.8% van het beginvermogen van de zonnepanelen en betaal je geen extra voorrij-, reparatie- en montagekosten.

Thomas de Boer

Thomas de Boer

Campagne Manager

Deze pagina is geschreven door Thomas de Boer, een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn interessegebied ligt voornamelijk bij zonne-energie en (lokale) zonnepanelenprojecten.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: