Zonnepanelen op golfplaten

Aid Henic
Door: Aid Henic

Wanneer je overweegt om zonnepanelen op je dak te plaatsen, kom je al snel de vraag tegen: kunnen zonnepanelen op golfplaten? Zeker, er zijn installateurs die deze service aanbieden, maar bij Zonneplan hebben we ervoor gekozen ons te specialiseren in zonnepanelen op platte daken en schuine daken met dakpannen. In dit artikel vertellen we je waarom en welke alternatieven je hebt als je een dak met golfplaten hebt.

Hoe worden zonnepanelen op golfplaten gemonteerd?

De uitdaging met zonnepanelen op golfplaten is dat ze een andere montage vereisen dan traditionele daken. Hoe gaat dit in zijn werk? Stokschroeven waarmee de dakpanplaten of golfplaten zijn bevestigd, worden eerst verwijderd. Daarna worden de stokschroeven in de houten dwarsbalken gedraaid. Bovenop deze schroef worden de rails gemonteerd. Deze rails vormen de basis waarop de zonnepanelen worden bevestigd. Omdat dit een specifiek en gedetailleerd proces is, vereist het kennis en expertise.

Een kijkje naar alternatieven

Hoewel we bij Zonneplan geen zonnepanelen op golfplaten monteren, wil dat niet zeggen dat we je geen andere opties kunnen bieden. Heb je al eens gedacht aan je garagedak het dak van een bijgebouw? Zonneplan kan je helpen deze ruimtes optimaal te benutten voor zonne-energie. Ook benieuwd naar zonnepanelen? Vraag een vrijblijvende dakscan aan.

Bereken jouw opbrengst

De locatie van je zonnepanelen heeft invloed op de opbrengst. Maar ongeacht waar ze staan, is het de moeite waard te berekenen hoeveel je kunt besparen met zonne-energie. Zonneplan heeft handige tools om je hierbij te helpen. Door je situatie en wensen in kaart te brengen, krijg je een duidelijk beeld van jouw potentieel rendement.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen op golfplaten

  • Kunnen zonnepanelen op golfplaten?

    Ja, het is technisch mogelijk om zonnepanelen op golfplaten te monteren, maar het vergt een specifieke aanpak. Bij Zonneplan kiezen we ervoor om ons te specialiseren in andere daktypes.

  • Waarom monteert Zonneplan geen zonnepanelen op golfplaten?

    Onze specialisatie ligt bij platte daken en schuine daken met dakpannen. We willen de hoogste kwaliteit garanderen en hebben ervoor gekozen ons hierop te concentreren.

  • Wat zijn de alternatieven als ik een dak met golfplaten heb?

    Denk aan het monteren van zonnepanelen op een garagedak, bijgebouw of zelfs op de grond in je tuin.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: