Een laadpaal kopen?

 • In 4 jaar terugverdiend
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via app

Ontvang gratis Laadplan

Binnen 60 seconden geregeld!

Laadpaal garantie; dit moet je weten.

Met een eigen laadpaal kies je bewust voor de laagste laadkosten, 
Toch wil je naast dit financiële voordeel ook altijd zorgeloos jouw elektrische auto kunnen opladen. De kans op problemen is klein, maar mocht er toch iets zijn, wat dan?

Garanties bieden bescherming tegen mogelijke defecten en problemen na de aankoop. Maar welke garanties zijn er nu eigenlijk? Bij wie moet je aankloppen? En hoe maak jij een goede keuze bij de aanschaf van jouw laadpaal?

Op deze pagina leggen we je uit:

 • wie de laadpaal garanties geeft;
 • welke standaard laadpaal garanties er zijn;
 • welke aanvullende garanties er zijn op de laadpaal;
 • welke garanties je echt ontzorgen;
 • waarom Zonneplan de beste garanties in de markt biedt.
Zonneplan medewerkers
Goed om te weten voordat je een laadpaal koopt

Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor jouw garanties?

Jij gaat een overeenkomst aan met de verkoper van jouw laadpaal en niet met de fabrikant. Dit betekent dat de partij bij wie je gekocht hebt, verantwoordelijk is voor een passende oplossing bij problemen. Iets waar veel mensen niet bij stil staan.

Let op de garanties van de installateur

Kijk bij de keuze voor jouw laadpaal dus verder dan alleen de fabrieksgarantie, Een betrouwbare installateur biedt ook na de verkoop goede service. Dus mooi, die uitgebreide productgarantie vanuit de fabrikant, maar het is misschien nog wel belangrijker om te kijken naar:

 • duidelijke en concrete servicevoorwaarden;
 • goede bereikbaarheid en communicatie;
 • de mogelijke kosten die in rekening worden gebracht;
 • financiële gezondheid van de installateur;
 • beschikbaarheid van servicemonteurs.
laadpaal monteur legt garantie uit
Kies voor échte service en zekerheid

De garanties op een laadpaal

Je wilt zekerheid over de werking van jouw laadpaal en altijd controle over alle functies via de app. Zo ben je verzekerd van een volle accu tegen de laagste laadkosten. Uiteraard wil je deze zekerheid ook op de lange termijn. Het stopt daarom niet bij de productgarantie en installatiegarantie van jouw laadpaal. Kijk naar garanties die je echt ontzorgen.

Productgaranties of fabrieksgaranties

De fabrikant geeft garantie op de correcte werking van jouw laadpaal. Voor een laadpaal is een garantietermijn van 2 jaar gebruikelijk. Let wel op. Deze garantie dekt vaak een vervangend product of reparatie, maar niet de kosten van de monteur. Deze monteurskosten worden wel gedekt door een servicegarantie.

Systeemgarantie

Dit is een alomvattende garantie, zowel op de componenten van het systeem (laadpaal, laadpistool, montagemateriaal, etc.) als op de installatie zelf. Deze garantie biedt ultieme zekerheid bij defecten of problemen met elk onderdeel van jouw laadpaalinstallatie gedurende een bepaalde periode.

Service- en storingsgaranties

Is er iets met jouw laadpaal aan de hand? Dan wil je zonder gedoe een afspraak met een servicemonteur. Je wilt geen onverwachte onderzoekskosten, montagekosten, voorrijkosten of welke kosten dan ook. Dit wordt voorkomen met een servicegarantie voor jouw laadpaal. Het geeft aan dat een installateur verantwoordelijkheid neemt voor zijn werkzaamheden en gaat staan voor de geleverde kwaliteit. Je ziet dit ook terug in een goede bereikbaarheid van de klantenservice, duidelijke communicatie en beschikbaarheid van servicemonteurs.

Connectiviteitsgarantie

Hoe slimmer jouw laadpaal, hoe beter hij is uitgerust met monitorings- en connectiviteitfuncties. Met behulp van WiFi of 4G worden gegevens verzonden of jouw laadpaal aangestuurd. Niet alleen het starten en stoppen van jouw laadpaal, maar ook slim laden functies als Dynamic Load Balancing vallen hieronder. De veiligheid en stabiliteit van deze verbinding zijn essentieel. Met de connectiviteitsgarantie garandeert de installateur een betrouwbare aansturing van jouw laadpaal, maar deze garantie dekt ook de verbinding met eventuele andere apparaten, waardoor je vol vertrouwen vooruit kunt.

Installatiegarantie

Ontstaan er problemen vanwege een foutieve installatie? Dan worden reparaties of vervangingen gedekt door de installatiegarantie van jouw laadpaal. Twee jaar installatiegarantie op een laadpaal is gangbaar.

Het stopt niet bij productgaranties of fabrieksgaranties

Waarom Zonneplan de beste garanties in de markt biedt

Garanties moet je zekerheid geven voor de toekomst. Geen abonnementskosten, geen kleine lettertjes en geen onmogelijke voorwaarden. Zorgeloos genieten van jouw laadpaal op zo’n manier dat jij klaar bent voor de toekomst. Dat is de visie van Zonneplan.

 

Hoe doen we dat?

In eigen beheer producten ontwikkelen met de focus op levensduur en veiligheid (van jouw privacy). Service zoals we hem zelf zouden willen: persoonlijk, altijd bereikbaar en duidelijke communicatie. Connectie gegarandeerd met naadloze samenwerking met Zonneplan Energie en de Zonneplan zonnepanelen. Veilig en stabiel via 4G en niet afhankelijk van jouw eigen WiFi. Geen extra kosten tijdens jouw garantieperiode, dus geen voorrijkosten, geen onderzoekskosten en geen montagekosten.

All-in prijs: Geen abonnement

Bij Zonneplan krijg je een all-inclusive prijs voor je laadpaal, zonder extra kosten. Geen voorrijkosten, geen onderzoekskosten, geen montagekosten en dus geen onaangename verrassingen voor jou. En het mooiste? Geen abonnement nodig. Ook niet voor alle extra services zoals Dynamic Load Balancing en garanties die we bieden bovenop de productgaranties van jouw laadpaal.

Live connectiviteit gegarandeerd

Je wilt direct en zonder moeite jouw laadpaal kunnen aansturen. De verbinding met jouw laadpaal moet dus altijd veilig en stabiel zijn, maar denk ook aan de verbinding met andere producten. Wat als je wilt laden op jouw eigen zonne-energie, met dynamische energietarieven of misschien zelfs een thuisbatterij wilt installeren? Jouw laadpaal wordt hiermee onderdeel van jouw eigen energiemanagementsysteem. Is jouw laadpaal klaar voor de connectie met deze producten?

Zonneplan staat voor:

 • jouw eigen energiemanagementsysteem; een naadloze samenwerking met de Zonneplan zonnepanelen, Zonneplan Energie en straks ook de Zonneplan thuisbatterij;
 • veilig en stabiel via 4G. Niet afhankelijk van jouw eigen WiFi;
 • garantie op stabiele verbinding via de app.
zonneplan monteurs op dak

Uitgebreide Zonneplan systeemgarantie

Zorgeloos genieten van je eigen laadpaal, zowel nu als in de toekomst. Bij Zonneplan begrijpen we hoe belangrijk het is om op jouw laadpaal te kunnen rekenen. Zo kun je zorgeloos elektrisch rijden. Daarom bieden wij een uitgebreide systeemgarantie aan. Deze garantie dekt 2 jaar de volledige werking van jouw laadpaalinstallatie.

vrouw die elektrische auto slim laadt met de zonneplan laadpaal

6 dagen per week telefonisch bereikbaar

Onze klantenservice is altijd bereikbaar voor jou. Zes dagen per week en zelfs buiten kantooruren. Een serviceaanvraag is dus simpel geregeld. We zijn digitaal georganiseerd: onze producten worden gescand en geregistreerd, dus je garanties zijn altijd perfect verzorgd. En het beste van alles? Geen extra kosten voor twee jaar.

Zonneplan medewerker legt de garanties uit

Zorgeloos gaan genieten van jouw laadpaal?

Kies voor échte service en zekerheidl

Wat laadpaalinstallateurs vaak niet vertellen over garanties

Garantie klinkt simpel, maar het belangrijk om je vooraf goed te laten informeren. Controleer niet alleen de (fabrieks)garanties die in de laadpaal offerte genoemd worden, maar kijk naar hoe garanties je echt kunnen ontzorgen.

Geen garantie op vervoer en arbeidskosten

De kosten van een vervangend onderdeel zijn vaak gedekt door de fabrieksgarantie, maar dit geldt niet voor de verzend- en arbeidskosten en juist deze vormen 75% van reparatiekosten. Een all-in garantie, zoals die van Zonneplan, voorkomt nare verrassingen.

Achterwege laten van financiële gezondheid

Leveranciers van laadpalen komen en gaan. Wil je garanties kunnen claimen dan is het belangrijk dat je leverancier betrouwbaar en financieel stabiel is. Alleen zo kun je in de toekomst van de garanties profiteren. Garanties zijn zo sterk als de laadpaalleverancier zelf.

Geen eigen serviceafdeling en servicemonteurs

De leverancier is verantwoordelijk voor de garanties, niet de fabrikant. Onderzoek daarom de servicebereidheid van jouw leverancier. Denk aan bereikbaarheid, maar ook aan beschikbare monteurs. Bij het wegvallen van de leverancier kun je aankloppen bij de fabrikant, maar zelf garantie claimen kan een uitdaging zijn.

Stiekeme beperkingen en uitsluitingen

Wees alert op restricties in de kleine lettertjes van de garantiebepaling van jouw laadpaal. Jouw laadpaal heeft eigenlijk geen onderhoud nodig, maar toch kan er voor het claimen van garanties gevraagd worden om bewijs van regelmatig onderhoud. Ook is het vaak zo dat garanties alleen voor de eerste koper gelden en niet overdraagbaar zijn.

Nieuws over laadpalen

Vier op tien EV-rijders was zonder eigen laadpaal niet elektrisch gaan rijden
Elektrisch rijden

Vier op tien EV-rijders was zonder eigen laadpaal niet elektrisch gaan rijden

In hoeverre is een eigen laadpaal een absolute voorwaarde om elektrisch te gaan rijden? Wij deden onderzoek!

Zonder eigen oprit wil een op drie Nederlanders niet elektrisch rijden
Elektrisch rijden

Zonder eigen oprit wil een op drie Nederlanders niet elektrisch rijden

Hoe groot is de invloed van een eigen oprit bij de keuze voor elektrisch rijden? Je leest het hier!

Zoveel bespaart EV-rijder met dynamisch energiecontract dit jaar
Elektrisch rijden

Zoveel bespaart EV-rijder met dynamisch energiecontract dit jaar

Een dynamisch energiecontract is bij uitstek geschikt voor EV-rijders. In dit artikel lees je hoeveel je dit jaar kunt besparen met een elektrische auto in combinatie met Zonneplan Energie!

Vier op de tien Nederlanders willen af van autobezit
Elektrisch rijden

Vier op de tien Nederlanders willen af van autobezit

In hoeverre is het nog nodig dat iedereen een eigen auto heeft? Wij vroegen het aan een panel van 2000 Nederlanders! Lees hier de resultaten.

Een op drie Nederlanders reed al eens elektrisch
Elektrisch rijden

Een op drie Nederlanders reed al eens elektrisch

Wij zochten uit hoeveel Nederlanders al eens elektrisch hebben gereden. Lees alle resultaten in dit artikel!

Zonder laadstress op EV-vakantie? Deze landen moet je kiezen!
Elektrisch rijden

Zonder laadstress op EV-vakantie? Deze landen moet je kiezen!

Op vakantie met een elektrische auto? Wij zochten uit welke landen er op dit moment het best voor staan!

Geld verdienen met je auto: zoveel kan V2G opleveren
Elektrisch rijden

Geld verdienen met je auto: zoveel kan V2G opleveren

Bidirectioneel laden of vehicle-to-grid: kun je er gebruik van maken en wat levert het op? Wij zochten het uit!

Dit zijn de meest duurzame tijden om je EV te laden per seizoen
Elektrisch rijden

Dit zijn de meest duurzame tijden om je EV te laden per seizoen

De CO2-uitstoot van elektrisch rijden verschilt per seizoen. Zonneplan zocht uit wanneer je het best kunt laden in de winter, lente, zomer en herfst!

Waarom kiezen voor een laadpaal met Dynamic Load Balancing?
Elektrisch rijden

Waarom kiezen voor een laadpaal met Dynamic Load Balancing?

Een laadpaal aan huis is een flinke energieslurper! Gelukkig is er Dynamic Load Balancing: met deze functie raakt de hoofdaansluiting nooit overbelast én is je auto in de kortst mogelijke tijd weer opgeladen.

Meeste EV’s in Almere, elektrisch rijden blijft achter in Limburg
Elektrisch rijden

Meeste EV’s in Almere, elektrisch rijden blijft achter in Limburg

In welke regio’s rijden de meeste elektrische auto’s? Zonneplan zocht het uit! Ontdek hier hoe jouw regio het doet.

Lees meer over...

Vragen over laadpaal garanties

 • Wie is verantwoordelijk voor de laadpaal garantie?

  Je gaat een overeenkomst aan met de verkoper van jouw laadpaal en niet met de fabrikant. Dit betekent dat de partij bij wie je gekocht hebt, verantwoordelijk is voor een passende oplossing bij problemen. Dit is iets waar veel mensen niet bij stil staan.

 • Waar moet je op letten?

  Kijk bij de keuze voor jouw laadpaal verder dan alleen de fabrieksgarantie, Een betrouwbare installateur biedt ook na de verkoop goede service. Dus mooi, die uitgebreide productgarantie vanuit de fabrikant, maar het is misschien nog wel belangrijker om te kijken naar zaken als duidelijke en concrete servicevoorwaarden, goede bereikbaarheid en communicatie, de mogelijke kosten die in rekening worden gebracht, financiële gezondheid van de installateur en de beschikbaarheid van servicemonteurs.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs rondom het kopen van een laadpaal?