Laadpaal onderhoud

Aid Henic

Aid Henic

Laatst bewerkt:

Heeft een laadpaal onderhoud nodig?

Is de laadpaal vakkundig geïnstalleerd? Dan kan met de laadpaal zelf eigenlijk niet zoveel gebeuren. Veel onderhoud is er dus niet nodig om de verwachte levensduur van de laadpaal te behalen. Er zijn partijen waar je tegen een vergoeding een onderhoudscontract kunt afsluiten. Er komt dan een monteur langs om eens in de zoveel jaar jouw laadpaal te inspecteren. Maar is jouw laadpaal bij installatie correct en vakkundig aangelegd dat is zo’n inspectie eigenlijk overbodig.

Wel zou je de laadpaal thuis af en toe kunnen schoonmaken. Neem eens per kwartaal de buitenkant van het laadstation af met een vochtige doek. Mocht je een laadpaal van Zonneplan hebben en toch problemen ervaren met de laadpaal, dan staan we natuurlijk voor je klaar om je te helpen.

Hoe zit het met laadpaal garanties?

Ondanks dat er in principe geen onderhoud vereist is, kan het toch gebeuren dat je beroep moet doen op je laadpaal garantie. Kijk daarom, bij de aankoop van jouw laadpaal, naar de garanties van jouw laadpaal. De garanties zijn er in verschillende vormen:

  • Fabrieksgarantie. De garantie wordt gegeven vanuit de producent van de laadpaal. Deze garantie wordt ook wel productgarantie genoemd.
  • Installatiegarantie. Deze garantie wordt door de installateur gegeven op de installatiewerkzaamheden.
  • Service. Moet er na installatie een (service)monteur langskomen? Je betaalt dan vaak voorrijkosten en/of arbeidsuren, ook al valt het defect onder de garantie. Met het Zonneplan Serviceplan voor jouw laadpaal zijn ook deze kosten inclusief.
Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy