Zonnepanelen 405 Wp kopen

Wil jij graag met zonnepanelen je eigen energie gaan opwekken? Dan zijn zonnepanelen van 405 Wp een goede keuze. Deze panelen worden momenteel veel aangeboden. Dit komt door de hoge opbrengsten en het geschikte formaat van de panelen.

Tegenwoordig werken wij bij Zonneplan met zonnepanelen van 405 Wp. We leggen je hier uit wat de voor- en nadelen zijn van deze panelen.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

We vertellen je zo meer over de zonnepanelen van 405 Wp. Voordat we dat gaan toelichten is het handig om te weten wat Wp eigenlijk betekent. Wp is de afkorting voor wattpiek. Met wattpiek wordt het vermogen van een zonnepaneel uitgedrukt. Dit is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel kan opwekken in de meest ideale situatie.

De meest ideale situatie voor zonnepanelen is een opstelling gericht op het zuiden, met maximale zoninstraling en een temperatuur van ongeveer 25 graden. Helaas is er in Nederland vaak een sprake van de meest ideale situatie van panelen. Hierdoor wekken de panelen van 405 Wp vaak minder stroom op dan ze in de meest ideale situatie kunnen opwekken.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

In Nederland levert 1 wattpiek per jaar ongeveer 0,88 kWh op. Een zonnepaneel van 405 wattpiek levert dus 0,88 kWh * 405 Wp = 356,4 kWh per jaar op.

Als je kijkt naar een gemiddelde installatie van twaalf zonnepanelen met een vermogen van 405 Wp. Dan kun je de volgende berekening maken:

 • 405 Wp * 12 zonnepanelen = 4860 Wp
 • 4860 Wp * 0,88 kWh = 4276,8 kWh

Een gemiddelde installatie van twaalf zonnepanelen met een vermogen van 405 Wp heeft een jaarlijkse opbrengst van 4276,8 kWh.

Wil jij graag weten hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen? Of hoeveel wattpiek jij nodig hebt om jezelf te voorzien in jouw jaarlijkse energiebehoefte? Doe dan een vrijblijvende Zonneplan dakcheck om te zien wat er op jouw dak mogelijk is.

Afmeting zonnepaneel 405 wp

De zonnepanelen van Zonneplan van 405 Wp zijn ongeveer 1,7 meter hoog, 1,1 meter breed en 3 centimeter dik. Deze panelen zijn gemiddeld groter dan panelen met lagere (piek)vermogens.

Lengte Breedte Dikte Gewicht
Zonnepaneel 405 Wp 1708 mm 1134 mm 30 mm 20 kg

Hoogste Wp zonnepanelen: de voor- en nadelen

Het aanbod zonnepanelen met het hoogste wattpiek is momenteel 505 Wp. Vaak heb je de neiging om automatisch te kiezen voor panelen met het hoogste vermogen. Je denkt waarschijnlijk meer opbrengst is meer vermogen. Maar dit is niet altijd het geval.

Door panelen met een hoger vermogen heb je minder zonnepanelen nodig om de gewenste opbrengst te halen. Echter zijn de afmetingen van een paneel met meer vermogen vaak groter. Wanneer je een klein dak hebt of er meerdere obstakels op het dak zitten, zoals luchtpijpjes of ramen, geven kleinere zonnepanelen juist meer legmogelijkheden. Je kunt daardoor uiteindelijk meer opbrengst behalen.

Ook zijn kleinere panelen met minder wattpiek vaak goedkoper. Dit komt vooral doordat ze minder product in zich hebben en in grotere mate aangeboden worden op de markt.

Beste deal 405 wp zonnepanelen

Wij hebben bij Zonneplan gekozen voor panelen van 405 wattpiek door de optimale prijs/kwaliteit verhouding. Wil jij graag advies ontvangen over het aantal zonnepanelen dat het beste bij jouw energieverbruik past? Vraag dan vrijblijvend advies aan om te zien wat er voor jouw dak mogelijk is. Een van onze adviseurs helpt je hier graag bij!

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

 • Jouw energieverbruik: Door je jaarlijkse energieconsumptie te kennen, kun je bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dit verbruik te dekken. Overweeg ook je toekomstige energiebehoeften. Als je van plan bent om elektrisch te gaan rijden, koken of verwarmen, kun je ervoor kiezen om meer zonnepanelen te installeren.
 • Opbrengst verdelen: Met het einde van de salderingsregeling kan het nuttig zijn om je zonnepanelen in een oost-west opstelling te plaatsen in plaats van naar het zuiden. Dit verdeelt de energieproductie over de dag, waardoor je meer kans hebt om je eigen opgewekte zonne-energie te gebruiken.
 • Garanties: Lange fabrieksgaranties zijn niet altijd nuttig. De meeste kosten zijn vaak verbonden aan de installatie en niet aan het product zelf. Het is daarom belangrijk om een toegankelijke en betrouwbare leverancier te kiezen. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan betaal je geen extra kosten voor een servicebezoek.
 • Veilig omgaan met jouw gegevens: Thuisnetwerken kunnen vatbaar zijn voor aanvallen. Daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor een systeem dat 4G gebruikt en je gegevens binnen Europa houdt, in plaats van ze te laten opslaan op Chinese servers.

Waarom zonnepanelen van zonneplan?

Kies je voor 405 Wp zonnepanelen van Zonneplan, dan heb jij gegarandeerd de beste deal. Wij kopen zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Hierdoor kunnen wij zowel kwaliteit als de beste prijs in de markt garanderen.

Je profiteert bij het kopen van zonnepanelen van Zonneplan automatisch 10 jaar lang van het Zonneplan Serviceplan. Dit betekent dat je gebruik maakt van de beste zonnepanelen garanties en 10 jaar lang geen extra kosten hoeft te maken aan voorrij- of montagekosten en reparaties.

Veelgestelde vragen

 • Wat kost een paneel van 405 wp?

  Zonneplan werkt uitsluitend met panelen van 405Wp. Gemiddeld kost een zonnepaneleninstallatie van 10 zonnepanelen inclusief installatie bij Zonneplan tussen de €5.230 – €6.880. Voor een prijs en advies op maat kun je een vrijblijvende dakscan aanvragen. Wil je offertes aanvragen maar heb je moeite met het vergelijken van verschillende zonnepanelen en aanbieders? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

 • Wat is Wp bij zonnepanelen?

  Wattpiek (Wp) is de eenheid die wordt gebruikt om het vermogen van een zonnepaneel uit te drukken. Het aantal wattpiek is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel maximaal kan opwekken onder ideale omstandigheden. Hoe hoger het aantal Wp, hoe hoger de opbrengsten van je zonnepaneel.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt is afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik, de oppervlakte en oriëntatie van het dak en de hoeveelheid zonlicht die op het dakvlak valt. In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? leggen we je graag uit hoe je hier zelf gemakkelijk een berekening voor kunt maken. Zo weet je snel en eenvoudig hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en kun je de stap zetten naar duurzame energie.

Deel dit artikel: