Zonnepanelen op een rond dak

Aid Henic
Door: Aid Henic

Je bent er vast al achter dat zonnepanelen een geweldige investering zijn voor het milieu én je portemonnee. Maar wat als je een rond dak hebt? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van zonnepanelen op een rond dak. We leggen uit wat we precies verstaan onder een ‘rond dak’ en of je er zonnepanelen op kunt plaatsen.

Wat is een rond dak?

Voordat we ingaan op het plaatsen van zonnepanelen, laten we eerst duidelijk maken wat we bedoelen met een ‘rond dak’. Dit kan variëren van licht gebogen oppervlakken tot volledig cilindrische constructies. Doorgaans wordt hiermee een dak bedoeld dat geen vlakke oppervlakken heeft, maar juist gebogen is over de gehele breedte.

Kunnen er zonnepanelen op een rond dak?

Absoluut! Hoewel een rond dak uitdagingen kan opleveren qua montage en oriëntatie, zijn er speciale montagesystemen en flexibele zonnepanelen beschikbaar die het mogelijk maken. Het is wel cruciaal om aandacht te besteden aan de oriëntatie om maximaal rendement te halen.

Samenvatting

Overweeg je zonnepanelen op je ronde of gebogen dak? Met de juiste expertise en montagesystemen is het zeker mogelijk. Benieuwd of jouw dak geschikt is? Doe de dakscan en ontdek jouw mogelijkheden! Heb je een ander type dak en wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Bekijk de pagina ‘is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?‘.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen op ronde daken

  • Heeft de oriëntatie van mijn ronde dak invloed op de opbrengst?

    Ja, de oriëntatie is cruciaal. Het is belangrijk om zonnepanelen zo te plaatsen dat ze zoveel mogelijk zonlicht vangen. Lees meer over de oriëntatie van zonnepanelen en de invloed hiervan op de opbrengst.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: