Zonnepanelen op een klein dak

Aid Henic
Door: Aid Henic

Wil je zonnepanelen, maar ben je bang dat je dak te klein is? We kijken graag met je mee. Zonneplan installeert vanaf 4 zonnepanelen; hiervoor is 1,94 * 4 = 7,76 m2 aan dakoppervlakte nodig. Daarnaast komt er ook nog wat ruimte bij voor onder andere de benodigde randafstand.

Bereken de oppervlakte van je dak

Het berekenen van het oppervlak van je dak is de eerste stap. Een adviseur van Zonneplan doet dit op afstand voor je, maar je kunt zelf al een inschatting maken of de zonnepanelen op jouw (kleine) dak passen.

Stel je hebt een dak van 3 bij 3 meter, en laten we een ruime randafstand van 30 centimeter hanteren. Je hebt dan een dakoppervlak van (2,7m * 2,7m =) 7,29 vierkante meter nodig. Dit is net te weinig voor 4 panelen van in totaal een oppervlakte van 7,76

Vergeet niet rekening te houden met elementen zoals schoorstenen of dakkapellen, die schaduw kunnen werpen en de efficiëntie van de panelen kunnen beïnvloeden. Bij Zonneplan voorzien we je graag van advies over hoe je het beste omgaat met deze uitdagingen.

Zijn zonnepanelen op een klein dak rendabel?

Zelfs met een beperkt aantal zonnepanelen, is het mogelijk om een significant verschil te maken in je energieverbruik en -kosten. Voor 4 zonnepanelen betaal je € 2.749 tot € 3.549 en is je opbrengst +- € 500 per jaar. Dit is een terugverdientijd van +- 5 tot 7 jaar.

Bij Zonneplan begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke wensen en omstandigheden. Zonneplan staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van de eerste berekening van het dakoppervlak tot de uiteindelijke installatie van jouw zonnepanelen.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: