Zonnepanelen op een carport

Aid Henic
Door: Aid Henic

Denk je aan een carport met zonnepanelen of vraag je je af of je bestaande carport geschikt is voor zonnepanelen? Hoewel we bij Zonneplan geen carport-zonnepanelen combinaties verkopen, geven we je graag alle ins en outs. En, heb je al eens gedacht aan een laadpaal voor je elektrische auto onder die carport?

De verschillende soorten carports met zonnepanelen en prijsindicaties

Een zonnepanelen carport kan niet alleen je auto beschermen tegen de elementen, maar ook zorgen voor een groene energiebron. Er zijn diverse stijlen en materialen beschikbaar. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van het aantal panelen, het gebruikte materiaal en de complexiteit van de constructie. Over het algemeen kun je denken aan een investering van enkele duizenden euro’s.

Kunnen we zonnepanelen op je bestaande carport plaatsen?

Bij Zonneplan richten we ons op zonnepanelen voor daken. Hoewel we niet gespecialiseerd zijn in het plaatsen van zonnepanelen op carports, kun je altijd contact opnemen voor advies. Het hangt af van de stabiliteit en de oriëntatie van je carport. Lees in ons kenniscentrum meer over de geschiktheid van daken.

De Zonneplan laadpaal: het beste maatje voor je elektrische auto

En, als je toch bezig bent met je carport en duurzame energie: waarom overweeg je niet een laadpaal voor je elektrische auto? Met de Zonneplan laadpaal weet je zeker dat je groen laadt.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen op een carport

  • Kan elke carport zonnepanelen dragen?

    Niet elke carport is geschikt. Het hangt af van de constructie, het materiaal en de oriëntatie ten opzichte van de zon.

  • Wat is het rendement van zonnepanelen op een carport?

    Dit is vergelijkbaar met zonnepanelen op een dak. Het hangt af van de oriëntatie, hellingshoek en het type paneel.

  • Zijn er speciale zonnepanelen voor carports?

    Er zijn geen specifieke zonnepanelen voor carports, maar wel zijn er zonnepanelen die beter geschikt zijn voor plaatsing op carports vanwege hun afmetingen of gewicht.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Deze pagina is geschreven door Aid Henic, een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: