Stroom en gas
voor inkoopprijs

Aantoonbaar goedkoper. Dagelijks kosteloos opzegbaar

GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
LIVE
energie-kosten

Dit is het moment voor eerlijke energie

Bij Zonneplan leveren we geen 100% groene of grijze stroom. Het aanbod van wind- en zon bepaalt de energiemix uit jouw stopcontact. In de Zonneplan app zie jij hoe groen jouw stroom is. Stroom op papier vergroenen, dat doen we niet. Volgens het stroometiket van de ACM verkoopt Zonneplan daarom grijze stroom.Zonneplan laat jou weten wanneer het energienet draait op grijze stroom. Het moment om je verbruik slim te minderen.

Echt groene stroom
Energiecontract met Powerplay aansturing

Het beste energiecontract
voor jouw Zonneplan product

Het energiecontract
voor zonnepanelen eigenaren met Powerplay

Reken af met terugleverheffingen

Afregelen bij negatieve uurprijzen

Automatisch verdienen aan netstabilisatie met Powerplay

Revolutionair rendement voor voorlopers

Afregelen bij negatieve uurprijzen

Revolutionair goedkoper jouw auto thuisladen met Powerplay

Goedkoper laden is niet mogelijk

Afregelen bij negatieve uurprijzen
Minder betalen voor stroom en gas

Een dynamisch energiecontract is aantoonbaar goedkoper

Met Zonneplan krijg je toegang tot de marktprijzen voor stroom en gas. Zonneplan maakt daarbij geen winst op je verbruik. Zo ben je aantoonbaar goedkoper uit dan bij een vast of variabel energiecontract.

 • / kWh

  Inactieve gebruiker

  Je gebruikt je apparaten vrijwel uitsluitend op de dure momenten.

 • / kWh

  Normale gebruiker

  Je gebruikt je apparaten regelmatig op goedkope momenten.

 • / kWh

  Slimste gebruiker

  Je gebruikt je apparaten voornamelijk op de goedkoopste momenten.

De gemiddelde stroomprijs volgens CBS was de afgelopen drie maanden gemiddeld 30 cent per kWh.

Deze besparing biedt geen garantie voor toekomstige besparingen.

Jouw energiekosten
zijn live inzichtelijk

Zonneplan Energie uitgelegd

Inkoopprijzen:
de sleutel in de energietransitie

Loopt je energiecontract af en zie je op tegen de huidige hoge tarieven? Erwin van Bright vertelt je alles over Zonneplan Energie met dynamische prijzen voor stroom en gas.

Met de zekerheid van Zonneplan

Zonneplan biedt meer dan het beste dynamische energiecontract. Zonneplan is de enige energieleverancier waarmee je live controle krijgt over jouw energierekening.

Dagelijks kosteloos opzegbaar

Beste dynamisch energiecontract

 • Stroom voor de inkoopprijs per uur
 • Gas voor de inkoopprijs per dag
 • Zeer goede klantenservice
 • Zonneplan regelt je overstap
 • Geen boetes bij opzeggen
Alleen bij Zonneplan

Je energie live inzichtelijk

 • Live kosteninzicht stroom/gas
 • Inzicht in energietarieven
 • Inzicht in status prijsplafond
 • Historische analyses en tips
 • Inzicht in groenpercentage stroom
De 4G energiemeter
ontvang je gratis
Zonneplan Connect

Nederlands best
beoordeelde
energieleverancier

Verhaal van Ellen

Je ziet wanneer stroom groen is en laag in de kosten.

Veelgestelde vragen over Zonneplan Energie

 • Wat is Zonneplan Energie?

  De elektriciteitsprijzen zijn, zoals we allemaal weten, abnormaal hoog op dit moment. Een dynamisch energiecontract van Zonneplan biedt dé oplossing om jouw energierekening te verlagen. Dit doen we door jou stroom en gas voor inkoopprijs te leveren. En via de Zonneplan app helpen we je om je verbruik te verplaatsen naar de goedkoopste momenten met wind- en/of zonnestroom. Zo laat Zonneplan Energie jou profiteren van deze groene daluren.

 • Waarom is energie van Zonneplan zo goedkoop?

  Wij bieden onze klanten altijd een eerlijke prijs voor energie, direct van de markt. Zo bespaarden onze klanten in 2022 gemiddeld 31% op hun stroomprijs en 18% op hun gasprijs. Het mooie: bij veel stroom uit zon of wind ligt de stroomprijs het laagst. In 2022 waren daarom 83 uur met een negatieve inkoopprijs. De Zonneplan app helpt je hiervan te profiteren.

 • Wat is een dynamisch energiecontract?

  Energieleverancier Zonneplan geeft Nederlandse huishoudens toegang tot spotprijzen met stroomprijzen per uur. Een zogenaamd dynamisch energiecontract. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken of niet. De dure uren staan voor stroom uit gas- en kolencentrales en tijdens goedkope uren maken de zon en de wind de dienst uit. Zonneplan maakt van een dynamisch energiecontract een slim energiecontract door app functionaliteiten toe te voegen waarmee de klant inzicht heeft in de groene goedkope momenten, zijn verbruik hierop kan plannen en zo maximaal kan profiteren van betaalbare stroom.

 • Kan ik ook gas geleverd krijgen bij Zonneplan?

  Zonneplan biedt optioneel gas aan. Voor gas krijg je per dag een wisselende prijs. Een dagprijs voor gas loopt altijd vanaf 06:00 uur - 06:00 uur. Bovenop deze prijs komt een handling fee van € 0,08 per m³.

 • Heb ik een slimme meter nodig?

  Ja, voor Zonneplan Energie en verbruiksinzicht via de app is het nodig dat je een slimme meter hebt. De basis van Zonneplan Energie wordt gevormd door de Zonneplan app en de Zonneplan Connect. De Zonneplan Connect is een klein apparaatje dat je in de P1-poort van je slimme meter klikt. Deze leest live je slimme meter uit, waardoor je in de app op elk moment van de dag kunt zien hoeveel energie je verbruikt.

  Met een traditionele of digitale niet-slimme meter kun je bij Zonneplan het modelcontract afsluiten, maar dan mis je het inzicht van jouw verbruik via de app en betaal je mogelijk meer. Heb je een analoge meter en wil je een slimme meter? Neem dan contact op met je netbeheerder.

 • Hoe werkt salderen en terugleveren met dynamisch energiecontract van Zonneplan?

  Met Zonneplan Energie salderen we, zoals het hoort, op jaarbasis. Je terugleververgoeding is afhankelijk van het moment van teruglevering, net als de prijs die je betaalt voor afname. Meer info vind je in ons artikel over terugleververgoeding bij zonnepanelen.

 • Wat is jullie prijs per kWh stroom?

  Bij een dynamisch energiecontract wisselen de stroomprijzen per uur. De prijs per kWh is opgebouwd uit de inkoopprijs, belasting, handelingsfee en btw.

 • Hoe werkt het prijsplafond bij Zonneplan Energie?

  Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat er per 1 januari 2023 een prijsplafond wordt ingevoerd op energieprijzen. Dat roept vragen op. Op de belangrijkste 5 vragen over het prijsplafond geven we in dit blog antwoord.

 • Hoe groen is stroom van Zonneplan Energie?

  Bij Zonneplan leveren we geen groene of grijze stroom. Stroom is namelijk niet altijd groen of grijs. Het aanbod van wind- en zonne-energie bepaalt de energiemix uit jouw stopcontact. Zonneplan betaalt niet voor GvO's om de stroom op papier te vergroenen. Volgens het stroometiket van de ACM verkoopt Zonneplan Energie daarom grijze stroom.

Lees hier meer vragen over Zonneplan Energie