EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3030Bereikbaar tot 18:00 uur

Nederlands slimste energiecontract

Verlaag jouw energierekening met stroom en gas voor inkoopprijs

GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
LIVE 4G
verbruiks- inzicht

Bespaar tot 50%
door groene stroom te gebruiken
Grijze stroom is er altijd, maar is vervuilend en duur.

Duurzaam opgewekte stroom is goedkoper. De Zonneplan app helpt jou stroom te gebruiken bij veel wind en zonneschijn.Zonneplan laat jou weten wanneer het energienet draait op grijze stroom. Het moment om je verbruik slim te minderen.

Groen
Grijs

Live controle over
je verbruik via de
Zonneplan app

Jij bepaalt hoeveel jij bespaart

Een dynamisch energiecontract is gemiddeld voordeliger

Zonneplan verkoopt geen energie, maar we leveren stroom tegen inkoopprijzen per uur. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken, of niet.

 • / kWh

  Inactieve gebruiker

  Je gebruikt je apparaten vrijwel uitsluitend op de dure momenten.

 • / kWh

  Normale gebruiker

  Je gebruikt je apparaten regelmatig op goedkope momenten.

 • / kWh

  Gebruiker met EV

  Je gebruikt je apparaten en laadt je EV vaak op goedkope momenten.

Voor de gemiddelde stroomprijs hebben we het prijsplafond van 0,40 cent per kWh aangehouden.

Deze besparing biedt geen garantie voor toekomstige besparingen.

Beter voor iedereen

Uurprijzen zijn
de sleutel in de
energietransitie

We stoppen met
. Alleen als de wind waait of zon schijnt, is er goedkope groene stroom beschikbaar. Erwin van Bright legt uit waarom Zonneplan Energie een cruciale stap is in de energietransitie.

Stap over op Zonneplan Energie

Het energiecontract van Zonneplan biedt meer dan alleen dynamische energieprijzen. Met de Zonneplan app profiteer je van de groenste en goedkoopste momenten.

Bereken jouw besparing
Dagelijks kosteloos opzegbaar

Dynamisch energiecontract

 • Stroom voor de inkoopprijs per uur
 • Gas voor de inkoopprijs per dag
 • Zonneplan regelt je overstap
 • Geen boetes bij opzeggen
Alleen bij Zonneplan

Maximale controle via de app

 • Live inzicht in energierekening
 • Slimme notificaties en prijsalerts
 • Inzicht in actuele energieprijzen
 • Historische analyses en tips
 • Gratis energiemeter in bruikleen
Mogelijk door de
Zonneplan Connect
Zonneplan Connect

Hoor het van onze
slimme klanten

Veelgestelde vragen over Zonneplan Energie

 • Wat is Zonneplan Energie?

  De elektriciteitsprijzen zijn, zoals we allemaal weten, abnormaal hoog op dit moment. Een dynamisch energiecontract van Zonneplan biedt dé oplossing om jouw energierekening te verlagen. Dit doen we door jou stroom en gas voor inkoopprijs te leveren. En via de Zonneplan app helpen we je om je verbruik te verplaatsen naar de goedkoopste momenten met wind- en/of zonnestroom. Zo laat Zonneplan Energie jou profiteren van deze groene daluren.

 • Waarom is energie van Zonneplan zo goedkoop?

  Zonneplan verkoopt geen energie, maar levert stroom tegen inkoopprijzen per uur. Zelfs in de afgelopen maanden waarin de prijzen historisch hoog zijn, ligt de gemiddelde dagprijs van Zonneplan energie lager dan de gemiddelde energieprijs volgens het CBS.

 • Wat is een dynamisch energiecontract?

  Energieleverancier Zonneplan geeft Nederlandse huishoudens toegang tot spotprijzen met stroomprijzen per uur. Een zogenaamd dynamisch energiecontract. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken of niet. De dure uren staan voor stroom uit gas- en kolencentrales en tijdens goedkope uren maken de zon en de wind de dienst uit. Zonneplan maakt van een dynamisch energiecontract een slim energiecontract door app functionaliteiten toe te voegen waarmee de klant inzicht heeft in de groene goedkope momenten, zijn verbruik hierop kan plannen en zo maximaal kan profiteren van betaalbare stroom.

 • Kan ik ook gas geleverd krijgen bij Zonneplan?

  Zonneplan biedt optioneel gas aan tegen dagprijzen. Een dagprijs voor gas loopt altijd vanaf 06:00 uur - 06:00 uur. Bovenop deze prijs komt een handling fee van € 0,03 per m3 en € 0,02 transportkosten per m3.

 • Heb ik een slimme meter nodig?

  Ja, voor Zonneplan Energie en verbruiksinzicht via de app is het nodig dat je een slimme meter hebt. De basis van Zonneplan Energie wordt gevormd door de Zonneplan app en de Zonneplan Connect. De Zonneplan Connect is een klein apparaatje dat je in de P1-poort van je slimme meter klikt. Deze leest live je slimme meter uit, waardoor je in de app op elk moment van de dag kunt zien hoeveel energie je verbruikt.

  Met een traditionele of digitale niet-slimme meter kun je bij Zonneplan het modelcontract afsluiten, maar dan mis je het inzicht van jouw verbruik via de app en betaal je mogelijk meer. Heb je een analoge meter en wil je een slimme meter? Neem dan contact op met je netbeheerder.

 • Hoe werkt salderen en terugleveren met dynamisch energiecontract van Zonneplan?

  Bij Zonneplan Energie wordt aan het einde van de maand jouw daadwerkelijke verbruik verrekend. Toch salderen we, zoals het hoort, op jaarbasis. Meer info vind je in ons artikel over terugleververgoeding bij zonnepanelen.

 • Wat is jullie prijs per kWh stroom?

  Bij een dynamisch energiecontract wisselen de stroomprijzen per uur. De prijs per kWh is opgebouwd uit de inkoopprijs, belasting, handelingsfee en btw.

 • Hoe werkt het prijsplafond bij Zonneplan Energie?

  Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat er per 1 januari 2023 een prijsplafond wordt ingevoerd op energieprijzen. Dat roept vragen op. Op de belangrijkste 5 vragen over het prijsplafond geven we in dit blog antwoord.

Lees hier meer vragen over Zonneplan Energie

Start met Zonneplan Energie

in 2 minuten geregeld!