Zonnepanelen op het Noorden

Myrthe Flier
Door: Myrthe Flier

In weinig gevallen zijn daken met een oriëntatie richting het Noorden interessant genoeg zonnepanelen op te laten investeren. Er hangt namelijk een behoorlijk grote voorwaarde aan het geschikt zijn van een Noordelijk-georiënteerd dak voor zonnepanelen. De hellingshoek moet namelijk zo laag zijn, of terwijl het dak moet zo vlak zijn, dat de zon goed genoeg over de nok van het dak kan komen en een voldoende direct instraling heeft op de zonnepanelen.

Ben je benieuwd wat zonnepanelen op het Noorden voor jou op kunnen leveren? Doe de dakcheck!

Zonnepanelen op het Noorden laten plaatsen?

Beste ligging en hellingshoek op het Noorden

Om je een goed beeld te geven wat een zonnepaneel op kan leveren met een oriëntatie op het Noorden hebben we een rendementstabel opgesteld. Hierin zie je de richting waar de zonnepanelen liggen en de hellingshoek. Hoe hoger het percentage, hoe beter de zonnepanelen functioneren.

15º 30º 45º 60º 75º 90º
Noordoost 75% 65% 55% 45% 40% 35%
Noord 75% 60% 45% 35% 30% 20%
Noordwest 75% 65% 35% 50% 40% 35%

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: