Garanties

Wij gaan er natuurlijk vanuit dat uw zonnepanelen en omvormer de hele levensduur mee gaan. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn om te weten welke garanties er gelden. Want, er zijn een aantal verschillende garanties, zoals de fabrieksgarantie, de opbrengstgarantie en de vermogensgaranties. Hoe dit precies zit en hoelang de verschillende garanties zijn, leggen we hieronder uit:


Leveranciersgaranties zonnepanelen

Op de zonnepanelen van Zonneplan zit een fabrieksgarantie van 10 jaar. Dit betekent dat als er in de eerste 10 jaar iets niet goed is met de zonnepanelen, dat vrijwel altijd binnen de garantie valt. Daarnaast hebben de zonnepanelen een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken.

Leveranciersgaranties omvormers

Naast de zonnepanelen hebben ook omvormers een standaardgarantie. De omvormers van Zeversolar hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar, maar Zonneplan levert standaard 5 jaar extra garantie bij deze omvormers. De omvormers van SolarEdge hebben een standaard fabrieksgarantie van 12 jaar. De Zonneplan ONE omvormer heeft een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar. De fabrieksgarantie op alle omvormers is dus minimaal 10 jaar, zo hoeft u zich over de vrijwel de hele levensduur van de omvormer geen zorgen te maken.

Leveranciersgaranties optimizers

Het merk SolarEdge maakt gebruikt van optimizers, zodat elk paneel afzonderlijk het beste rendement haalt. Op deze optimizers zit een fabrieksgarantie van 25 jaar. Zo weet u zeker dat de optimizers de hele levensduur van de zonnepanelen mee gaan.

Het Zonneplan Service plan

Naast de standaard fabrieksgaranties biedt Zonneplan het Serviceplan aan. Onder dit Serviceplan vallen bijvoorbeeld de gratis reparatieservice en de btw-teruggave service. Het Serviceplan zit standaard inbegrepen wanneer u kiest voor zonnepanelen van Zonneplan. Weten wat het Serviceplan precies inhoudt? Bekijk dan de Serviceplan pagina.