Garanties

Garanties zijn een belangrijk aspect bij het aanschaffen van zonnepanelen. Fabrieksgaranties, opbrengstgaranties, vermogensgaranties; wat betekenen verschillende soorten garanties en waar moet u op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?


Leveranciersgaranties

Leveranciers bieden vaak verschillende garantietermijnen voor verschillende producten. Op zonnepanelen wordt in veel gevallen 10 jaar fabrieksgarantie gegeven door de fabrikant. Daarnaast wordt er meestal 25 jaar lineaire vermogensgarantie gegeven. Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog 80% van hun oorspronkelijke vermogen moeten kunnen opwekken.

Omvormers kennen verschillende garantietermijnen. Zo kennen omvormers van Zeversolar een fabrieksgarantie van 5 jaar. (welke Zonneplan uitbreid naar 10 jaar) Omvormers van SolarEdge hebben 12 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar garantie op optimizers. SMA biedt een fabrieksgarantie van 5 jaar op haar omvormers.

Bij het kiezen van de producten is het verstandig om te kijken of de fabrikant een stabiele positie inneemt in de markt, ook op financieel gebied. Ditzelfde geldt voor de installateur. Een ervaren en financieel sterke fabrikant of installateur, die voor langere termijn in de markt zit kan betere garanties bieden. Zonnepanelen fabrikanten die een Tier1 ranking van Bloomberg hebben zich zowel financieel als qua producten bewezen in de markt. Zonneplan levert alleen zonnepanelen van leveranciers met een Tier1 ranking.

Het Zonneplan serviceplan

Als uitbreiding op de fabrieksgaranties gegeven door de fabrikanten, biedt Zonneplan het Serviceplan. Met het Serviceplan bent u verzekerd van de meest uitgebreide garanties, inclusief garanties die voorrij- en montagekosten vergoeden.

Wilt u meer weten over garanties en het Zonneplan Serviceplan? Neem dan contact op met een van de adviseurs via onderstaande contactgegevens.