Zonnepanelen

En de winnaar van de Vriendenactie 2023 is…

4 min lezen.
Frank Breukelman
Frank Breukelman
29 december 2023

Marcel uit Almere is de winnaar van de Vriendenactie 2023! Op aanraden van zijn buren kocht hij in 2020 14 zonnepanelen bij Zonneplan, waarmee hij automatisch meespeelde met de Vriendenactie. Dat hij dit ondertussen allang weer vergeten was maakt hem niet minder blij met de winst: “Ik ben heel erg verrast, want ik ben niet iemand die voortdurend kijkt naar zijn loten. Maar het geld krijgt natuurlijk een goede bestemming!” Met de winst van de Vriendenactie wint Marcel de volledige aankoopprijs van zijn zonne-installatie terug!

Zeker door de gestegen energiekosten van de laatste jaren waren de zonnepanelen van Marcel hun prijs zonder enige twijfel waard. Sterker nog: hij heeft ze inmiddels, drieënhalf jaar en ruim 16 duizend kilowattuur zonnestroom later, al bijna terugverdiend.

Of hij het vooraf had verwacht? “Nee, daar verras je me mee! Maar goed, ze liggen ook wel heel goed hè, qua stand van het dak. Ik ben een gelukkig mens!” Hij raadde Zonneplan de voorbije jaren dan ook aan diverse kennissen aan, zoals de Vriendenactie natuurlijk bedoeld is.

Tijden zijn snel veranderd

Toen Marcel in 2020 bij Zonneplan aanklopte kon ook hij natuurlijk niet bevroeden dat zonnepanelen zich zó snel zouden uitbetalen. “Ik was wel al wat bezig met energie, maar het speelde toen nog niet zo als de afgelopen twee jaar. We gingen ons huis aanpassen naar onze wensen en toen dacht ik: misschien is het handig om ook zonnepanelen te nemen. Dan wekken we in ieder geval onze eigen energie op.” Een verstandige keuze achteraf en het heeft hem ook meer energiebewust gemaakt. “Kijk, nu branden de lampjes in de kerstboom omdat het gezellig is, maar als ik de deur uitga, doe ik die uit. Dan kan er niks gebeuren en het is niet nodig om hem te laten branden. Naar dat soort kleine dingen ga je zoeken en dan vindt je wel iets.”

Straks niet meer salderen

Hoewel Marcel zeer te spreken is over zijn installatie, kwamen zonnepanelen de afgelopen maanden ook vaak minder positief in het nieuws. Zo is er veel onduidelijkheid over de salderingsregeling en werd bekend dat energiebedrijven zonnepanelenbezitters minder financiële voordelen bieden. Onze Vriendenactiewinnaar zou zich daardoor niet van de wijs laten brengen. “Kijk, dat die salderingsregeling wordt afgebouwd is al heel lang bekend, maar dat is niet de reden geweest dat ik het heb gedaan. Het is gewoon een investering die je altijd wel weer terugverdient. Misschien duurt het dan wat langer dan je in eerste instantie gehoopt had, maar je beschikt wel ineens over gratis stroom.”

Kortom, wat zou Marcel nog willen zeggen tegen mensen die nog geen zonnepanelen hebben van Zonneplan? “Ik zou zeggen dat het rendement hoog is. Het is het beste wat je nu kunt doen. Ik ben zelf in elk geval heel blij dat ik het heb gedaan!”

Ook meespelen met de Vriendenactie?

Met de winst van de Vriendenactie 2023 schaart Marcel zich in een rijtje met Bram, Ton, mevrouw Schnabel en Matthijs. Zij wonnen de voorgaande vier edities. Wil jij ook kans maken om het aankoopbedrag van jouw zonnepanelen terug te winnen? Draag dan een vriend, familielid, buurman of kennis aan om zonnepanelen bij Zonneplan aan te schaffen en speel automatisch mee! Maak je persoonlijke Vriendenlink op zonneplan.nl/vriendenactie.

Frank Breukelman

Frank Breukelman

PR specialist

Frank Breukelman is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn interessegebied ligt voornamelijk bij (dynamische) energie, duurzaamheid en (elektrische) mobiliteit.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
14 vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer