Naast het inleggen van eigen (spaar)geld, zijn er ook andere opties om een thuisbatterij te financieren. Denk aan het huren van een thuisbatterij of het afsluiten van een lening.
Weet wel dat je met het huren van een thuisbatterij al snel meer dan € 6000 duurder uit bent dan bij het kopen van een thuisbatterij met eigen geld. Ons advies zou dan ook altijd zijn: koop een thuisbatterij met eigen geld.
Ga snel naar:
Voordelen van een thuisbatterij huren
De nadelen van huren
De Zonneplan Nexus thuisbatterij heeft één doel: revolutionair rendement. Dit wordt niet behaald met het huren van een thuisbatterij en dus biedt Zonneplan deze optie niet aan.
We leggen je graag uit waarom het huren van een thuisbatterij niet de beste keuze is.
Hoewel je geen grote investering vooraf doet, blijkt huren op de lange termijn vaak duurder te zijn. Dit komt doordat je maandelijks een bedrag betaalt dat uiteindelijk hoger uitvalt dan de aankoopprijs. Je betaalt namelijk ook voor onderhoud.
Dit betekent dat je minder controle hebt over het gebruik en onderhoud van de batterij. Eventuele problemen moeten via de verhuurder worden opgelost, wat tijd en moeite kan kosten. Daarnaast draagt een gehuurde thuisbatterij niet bij aan de waardevermeerdering van je woning.
Omdat je geen eigenaar bent, kun je geen btw terugvragen bij de belastingdienst. Dit is een financieel voordeel dat je misloopt.
Er zijn momenteel weinig aanbieders die een mogelijkheid bieden voor het huren van een thuisbatterij. Hierdoor is er weinig keus in merken en soorten van thuisbatterijen.
Bij huur zit je vaak vast aan een langdurig contract, waardoor je minder flexibel bent in je keuzes. Dit kan een probleem zijn als je situatie verandert of als je besluit te verhuizen.
Voor het financieren van een thuisbatterij zijn er verschillende opties: huren, kopen met eigen middelen of kopen met een lening. In onderstaande tabel hebben we de verschillende mogelijkheden alvast voor je op een rijtje gezet.
* Opslagcapaciteit van slechts 9,6 kWh (Bron: Id)
** 3,8% rente en een looptijd van 10 jaar (Bron: Warmtefonds)
Heb je geen geld op jouw bankrekening staan? Of doe je liever wat anders met jouw spaarcenten en wil je toch profiteren van een thuisbatterij? Slim, en dat kan! Wij laten in dit geval onze klanten de thuisbatterij financieren met een duurzame lening.
Veel gemeentes en provincies stimuleren het ondernemen van duurzame maatregelen en bieden daarom een Stimuleringslening aan. Hiermee leen je tegen aantrekkelijke voorwaarden geld voor energiebesparende maatregelen. Let hierbij wel op, bij de meeste gemeentes geldt de lening alleen indien je al zonnepanelen hebt of wanneer je die tegelijkertijd met de thuisbatterij aanschaft.
De energiebespaarlening is een regeling die wordt verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds van de overheid. Het grote voordeel: de maandelijkse verdiensten van de thuisbatterij zijn hoger dan de kosten van deze lening. Je hebt dus geen spaargeld nodig en je maandelijkse vaste lasten worden automatisch lager. Koop je jouw thuisbatterij samen met zonnepanelen of heb je al zonnepanelen op je dak liggen? Dan mag je gebruik maken van deze lening met een lage rente.
Jochem en Jort beantwoorden al jouw vragen over de Zonneplan Nexus thuisbatterij!
Het aanschaffen van een thuisaccu is zeker ook interessant wanneer je geen zonnepanelen hebt. Je zet de batterij dan volledig in om geld te verdienen op de energiemarkt. Koop energie in op de momenten met veel groene, goedkope stroom en verkoop deze stroom op de dure, grijze momenten. Zo help je Nederland maximaal gebruik maken van groene stroom en behaal je een rendement tot wel 20% per jaar. Dit gaat volledig automatisch via Zonneplan Powerplay.
Een thuisbatterij is een perfecte aanvulling op je zonnepanelen. Met de Zonneplan Nexus thuisbatterij kun je de energie die je zonnepanelen opwekken opslaan en gebruiken wanneer je het nodig hebt. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het net en meer van je eigen duurzame energie kunt gebruiken.
Absoluut! Een thuisbatterij is juist extra interessant als je al een laadpaal hebt. De Zonneplan Nexus thuisbatterij houdt namelijk rekening met de activiteit van je laadpaal, zelfs als deze van een andere aanbieder is. Met dynamic load balancing past de batterij het vermogen aan op de stroomvraag van je laadpaal en andere grootverbruikers in je huis. Zo haal je het maximale rendement uit je energieverbruik en voorkom je overbelasting.
Zonneplan en Liander starten een pilot om netcongestie tegen te gaan met slimme aansturing van thuisbatterijen en zonnepanelen. Lees er hier alles over!
Al meer dan 1600 Arnhemmers vroegen inmiddels een Zonneplan thuisbatterij aan. Daarmee slaan zij straks stroom op wanneer daar een overschot van is. Een overschot van hun eigen zonnepanelen of op het net.
Eigen zonnestroom opslaan in een thuisbatterij? Twee op de drie zonnepanelenbezitters hebben daar wel oren naar! Lees alles over ons onderzoek.
Vooral op zonnige dagen zijn thuisbatterijen onmisbaar om het net te ontlasten. Lees hier hoe dit zit!
In hoeverre is het verwachte rendement van de Zonneplan thuisbatterij realistisch? Je leest het hier!
In hoeverre kun je met een thuisbatterij volledig leven op de stroom van je zonnepanelen? Wij zochten het uit!
Volgens RTL Nieuws verdien je een thuisbatterij ‘onmogelijk’ terug. Dat klopt natuurlijk niet. Lees hier op welke onjuiste aannames RTL Nieuws zich baseert!
Woensdag 17 januari lanceren wij onze thuisbatterij: Nexus! Ontdek hier wat deze slim aangestuurde thuisbatterij jou kan opleveren.
Wij vroegen 2000 Nederlanders in hoeverre zij van plan zijn een thuisbatterij te kopen en zo ja: wanneer? Je leest hier de uitkomsten!