Hageltest

Zonnepanelen en verschillende weersomstandigheden

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Bij de hageltest wordt er getest of een zonnepaneel bestand is tegen hagel en soortgelijke weersomstandigheden. Deze zonnepanelen test is onderdeel van de keuring voor het IEC61215 certificaat. Alle zonnepanelen van Zonneplan voldoen aan deze Europese standaard.

Hoe werkt de hageltest?

Bij de hageltest wordt een ijsbal van 25mm doorsnee afgeschoten op een zonnepaneel. Dit gebeurt met een snelheid van 23 meter per seconde. Omgerekend komt dit neer op maar liefst 83 kilometer per uur! Deze test wordt op 11 verschillende plekken op het zonnepaneel gedaan. Komt het zonnepaneel hier ongeschonden uit? Dan is de hageltest geslaagd.

Langere garanties door hageltest

Het grondig testen van je zonnepanelen waarborgt hun prestaties. De kans op defecten wordt met deze testen zo geminimaliseerd. Wat je ervoor terugkrijgt? Een toekomstbestendig zonnepanelensysteem met lange garanties. Geïnteresseerd in de zonnepanelen van Zonneplan en hun garanties? Vraag nu uw gratis adviesgesprek aan.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: