Zonnepanelen op EPDM dak

Aid Henic
Door: Aid Henic

Heb je een plat EPDM-dak waar je zonnepanelen op wilt leggen, en ben je benieuwd of EPDM-dak geschikt is voor zonnepanelen? Het antwoord: ja, Zonneplan installeert ook zonnepanelen op EPDM-daken. Hier moet het dak wel aan enkele voorwaarden voldoen, zoals dat het dak niet binnen enkele jaren vervangen hoeft te worden, en dat het dak het gewicht van de installatie kan dragen (vuistregel: als je op jouw dak kan lopen, dan is het geschikt).

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn uitstekende weerstand tegen weersinvloeden, UV-straling en ozon. Dit maakt EPDM een populair materiaal voor dakbedekking, vooral op platte of licht hellende daken. Het is duurzaam, onderhoudsarm en heeft een lange levensduur, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor zowel particuliere als commerciële gebouwen.

Installeert Zonneplan ook op EPDM daken?

Zeker, Zonneplan heeft ervaring met de installatie van zonnepanelen op diverse soorten daken, waaronder EPDM. Onze adviseurs kunnen met je meekijken voor beste optie voor jouw specifieke situatie en onze installateurs zorgen voor een veilige en effectieve installatie. Wil je weten of jouw EPDM dak geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan een dakcheck aan bij Zonneplan.

Zijn er bijzonderheden of veiligheidsrisico's?

Bij het plaatsen van zonnepanelen op EPDM daken is het cruciaal om rekening te houden met de dakstructuur en het gewicht dat het kan dragen. EPDM is flexibel en duurzaam, maar de onderliggende dakconstructie moet voldoende stevig zijn om het extra gewicht van de zonnepanelen en het montagesysteem te ondersteunen. Het is ook belangrijk om een specialist te raadplegen om te verzekeren dat de installatie de waterdichtheid van het dak niet compromitteert.

Komen er extra kosten bij kijken?

Omdat elk dak anders is, hebben we indicatie prijzen voor zonnepanelen (inclusief installatie) op een rij gezet. Voor advies en een prijsopgaaf op maat, kan je een gratis dakcheck aanvragen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: