Laadpaal kopen

Bij het kopen van een eigen laadpaal voor thuis komen er best wat dingen kijken. Zonneplan vertelt je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een laadpaal.

Wil jij ook slim, snel en spotgoedkoop thuis laden met een laadpaal van Zonneplan? Vraag advies aan en ontvang een gratis laadplan. Zonneplan verzorgt alles van advies tot installatie.

Gratis laadpaal advies voor jou

Ontvang gratis laadpaal offerte

Laadpaal kopen: waar moet je op letten?

Het kopen van een laadpaal voor jouw elektrische auto is iets wat je niet zomaar doet. Je wilt zeker zijn van je aankoop. Waar je zoal op moet letten:

  • Kosten: de laadpaal prijs is afhankelijk van verschillende opties en specificaties, zoals of je een 1-fase of 3-fase aansluiting hebt in je meterkast, de lengte van het kabeltraject en het type en merk van de oplaadpaal. Lees meer over de laadpaal kosten.
  • Installatie: het inschakelen van een laadpaal installateur scheelt je veel tijd. Hierbij is het goed om rekening te houden met drie factoren: de plaatsing van de paal, de aansluiting in de meterkast en het kabeltraject.
  • Service: de aanschaf van een laadpaal stopt niet na de installatie; ook de service achteraf is belangrijk. Bij Zonneplan kun je persoonlijke service verwachten: geen wachtmenu’s en chatbots, maar persoonlijk contact via de telefoon.
  • Slim laden: het is goed om te kijken naar de mogelijkheid om slim te kunnen laden. In samenwerking met een dynamisch energiecontract is het namelijk mogelijk om op de goedkoopste momenten (slim) jouw elektrische auto op te laden.

laadpaal thuis

Slimme laadpaal voor thuis kopen

Stap 1: Laadpaal thuischeck

We kijken online naar de beschikbare ruimte voor jouw laadpaal. Hierdoor zien we snel en eenvoudig de mogelijkheden voor jouw persoonlijke laadpaal.

Stap 2: Eerst een telefonisch adviesgesprek

Jouw persoonlijk adviseur kijkt met je mee en je persoonlijke wensen worden in kaart gebracht. In een kort gesprek bepalen jullie zo samen het beste advies.

Stap 3: Jouw persoonlijke laadplan

Je ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte met de beste producten voor jouw situatie. Onze adviseur neemt deze rustig met je door.

Wat kost de aanschaf van een laadpaal?

Het kopen van een laadpaal kost gemiddeld €800 tot €3100 (inclusief installatie). Afhankelijk van jouw situatie en jouw voorkeuren moet je ook rekening houden met de kosten van een montagepaal, het aanpassen van je meterkast naar 3 fasen en graafwerkzaamheden. Hieronder een overzicht van kosten waar je rekening mee moet houden en een algemene schatting van deze kosten.

prijsopbouw laadpaal offerte

Gratis laadpaal advies voor jou

Ontvang gratis laadpaal offerte
Zonneplan monteurs, laadpaal kopen en laten installeren

Laadpaal kopen en laten installeren binnen een halve dag

De Zonneplan-monteurs komen de laadpaal bij je thuis installeren. 
Als de installatie klaar is vertellen onze monteurs alles over de werking van de laadplaal en de Zonneplan app. Uiteraard wordt alles netjes opgeruimd.

  • Van A tot Z geregeld: jouw laadpaal perfect geïnstalleerd. Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.
  • Installatie door vakmonteurs: Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

Laadpaal kopen en auto opladen met eigen zonnepanelen

dak met zonnepanelen om auto mee op te laden

Laat jouw elektrische auto goedkoop rijden op zonne-energie en word hierdoor minder afhankelijk van dure grijze stroom. Dit maakt een eigen laadpaal met zonnepanelen de perfecte combinatie. Je kunt spotgoedkoop je auto laden met zonnepanelen.

Het beste aantal zonnepanelen voor jouw auto

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw auto op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 8 zonnepanelen nodig om een EV op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 176 Wh/km en zonnepanelen met 400 Wp.

Een laadpaal huren of kopen: wat is slim?

Voor particulieren is het eigenlijk niet mogelijk om een laadpaal te huren; leasen is wel een mogelijkheid. Maar wat is slimmer: leasen of kopen?

De voordelen van het leasen van een laadpaal is onder andere dat er geen grote investering mogelijk is en dat deze kosten goedkoper kunnen zijn dan een lening. Wel zijn er ook nadelen aan gebonden, zoals dat de kosten van het leasen hoger zijn dan het eigen vermogen en er soms een aanbetaling mogelijk is.

Samengevat: Heb je geen eigen vermogen? Dan kan lease aantrekkelijk zijn omdat dit goedkoper is dan een lening. Maar je betaalt altijd meer dan met eigen vermogen. Dus kun je het één keer betalen dan is dat – het kopen van een laadpaal – de meest voordelige optie.

Vragen over het kopen van een laadpaal

  • Hoe koop ik een laadpaal voor thuis?

    De aanschaf van een laadpaal begint vaak met een adviesgesprek. Het is namelijk belangrijk om te weten wat jouw voorkeuren zijn, welke elektrische of hybride auto je rijdt en wat jouw situatie is. Wil je een concrete offerte ontvangen voor een laadpaal bij jou thuis? Vraag een gratis advies aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie en maken het beste laadplan voor jou.

  • Waar vind ik meer informatie over de laadpaal van Zonneplan?

    Lees meer over de Zonneplan Charge op de pagina over onze laadpaal of in de Zonneplan Service-omgeving, waar je onder andere de datasheet en gebruikershandleiding van onze laadpaal vindt.

  • Doet Zonneplan aan laadpaal aanbiedingen?

    Nee. Zonneplan doet neit aan kortingen of aanbiedingen, want je krijgt bij ons standaard al de beste deal. Weten wat die deal is? Vraag dan een gratis laadpaal advies aan.

  • Kan ik bij Zonneplan ook een bidirectionele laadpaal kopen?

    Onze laadpaal biedt nog geen functie om bidirectioneel te laden. Wel hebben we deze wens voor in de toekomst. Met bidirectioneel laden kun je opgeslagen zonnestroom uit je auto gebruiken om apparaten in huis te laten draaien. En via de app stel je eenvoudig in hoeveel stroom er de volgende ochtend minimaal nog in je accu moet zitten, zodat je gewoon op en neer naar je werk kunt.

Deel dit artikel: