Spotgoedkoop laden

 • In 4 jaar terugverdiend
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via de app

Ontvang een laadplan voor jouw Tesla

Binnen 60 seconden geregeld!

De beste laadpaal voor jouw Tesla

Hoe sneller de wereld overstapt van fossiele brandstoffen naar brandstoffen zonder CO2-uitstoot, hoe beter. Dat is de overtuiging van Tesla. Het merk heeft als aanjager van elektrisch rijden een enorme groei doorgemaakt. Tegenwoordig bouwt Tesla niet alleen elektrische auto’s, maar ook verschillende producten voor het opwekken en opslaan van duurzame energie. Hiermee is Tesla een slimme keuze. Maar wat is de slimste keuze voor jouw laadpaal?

De top 4 belangrijkste punten

Hier moet je op letten bij kiezen van een laadpaal voor Tesla

Tesla’s hebben een totale accucapaciteit van 57 – 95 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een Tesla laadpaal zijn daarom:

3-fasen aansluiting meterkast

Je kunt jouw Tesla volledig opladen binnen één nacht, dankzij de accucapaciteit en het laadvermogen. De aansluiting van je meterkast speelt daarbij een belangrijke rol. Om optimaal te kunnen opladen, is het verstandig om te kiezen voor een 3-fasen aansluiting.

Leaseauto? Let op de laadregistratie

Wanneer je jouw Tesla least, worden de laadkosten vaak vergoed. Je werkgever kan eisen dat je jouw laadverbruik op een specifieke manier registreert. Informeer hiervoor bij jouw werkgever naar de eisen.

Slim laden

Door te profiteren van dynamische energieprijzen kun je al snel €5,- per laadbeurt besparen. Dit is mogelijk door gebruikt te maken van stroom voor inkoopprijzen. Dit maakt een slimme laadpaal een investering die je binnen 4 jaar terugverdient.

Dynamic Load Balancing

Het kost relatief veel stroom om jouw Tesla op te laden. Om overbelasting op jouw hoofdaansluiting te voorkomen is Dynamic Load Balancing belangrijk. Dit betekent dat we de stroom verdelen tussen meerdere elektrische apparaten. Zo voorkom je stroomuitval.

Zonneplan charge

Spotgoedkoop jouw Tesla laden

Door gebruikt te maken van een dynamisch energiecontract kun je profiteren van stroomprijzen die per uur veranderen. In de Zonneplan app kun je precies wat de prijs is per uur. Je kunt vervolgens zelf beslissen of je op dat moment je Tesla gaat laden of nog wilt wachten op een goedkopere uurprijs. Een dynamisch contact geeft jou dus de mogelijkheid om jouw auto slim en goedkoop op te laden.

Bespaar € 7,00 per laadbeurt

Gemiddeld 28.28% goedkoper laden

Besparing van onze klanten van Januari – Maart .

Betaal gemiddeld 22 cent per kWh

Ten opzicht van de CBS energieprijs van 33 cent van Januari – Maart .

Jouw auto vol voor maar € 17,00

Met een gemiddelde accu van Tesla (75 kWh) bespaar je zo’n 28.28% per laadbeurt. Slim verdiend!

 

Met zonnestroom je Tesla opladen

Een laadpaal in combinatie met zonnepanelen maakt het mogelijk om je Tesla bijna gratis op te laden. Daarnaast maak je dan ook nog eens gebruik van groene stroom. Dit is uiteraard beter voor het klimaat. In onze app kun je live zien wanneer je het goedkoopste kunt laden.

De zon rechtstreeks in je auto

8 extra zonnepanelen voor een Tesla

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw Tesla op te laden, hangt af van het model en het verbruik van je auto. Gemiddeld heb je 8 panelen nodig om jouw Tesla op te laden met behulp van zonne-energie die je zelf hebt opgewekt. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 172.1 Wh/km en zonnepanelen met 410 Wp.

8 extra zonnepanelen
Zonnepanelen op een dak waarmee je een auto kunt opladen

De beste laad-oplossing voor elk model

Klik op jouw Tesla model voor meer informatie.

Persoonlijk advies over de beste laadpaal voor jou

Geregeld van A tot Zonneplan

Laadpaal Tesla kopen in 3 stappen

1

Laadpaal thuischeck

We kijken online naar de beschikbare ruimte voor jouw laadpaal. Hierdoor zien we snel en eenvoudig de mogelijkheden voor jouw persoonlijke laadpaal.

2

Eerst een telefonisch adviesgesprek

Jouw persoonlijk adviseur kijkt met je mee en je persoonlijke wensen worden in kaart gebracht. In een kort gesprek bepalen jullie zo samen het beste advies.

3

Jouw persoonlijke Laadplan

Je ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte met de beste producten voor jouw situatie. Onze adviseur neemt deze rustig met je door.

Binnen een halve dag geïnstalleerd

Na de installatie legt onze monteur aan je uit hoe de laadpaal en de bijbehorende Zonneplan app werken. En uiteraard laten we alles weer netjes achter.

Van A tot Z geregeld

Jouw laadpaal perfect geïnstalleerd. Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.

Installatie door vakmonteurs

Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

Met alle Zonneplan extra’s

De voordelen van de Zonneplan laadpaal

All-in installatie

Bij Zonneplan verzorgen wij een complete laadpaal installatie, zonder dat je zelf op zoek hoeft naar een elektricien die jouw Wall connector kan installeren. Wij nemen alles uit handen, zodat jij zorgeloos jouw Tesla kan opladen met de Zonneplan laadpaal.

4G-verbinding

De verbinding met de Zonneplan verloopt uniek via 4G. Hierdoor is het niet nodig om extra kabels aan te leggen of de internetverbinding in te stellen. Gewoon een kwestie van plug-and-play.

Het Zonneplan Serviceplan

Je profiteert van ons uitgebreide Serviceplan met 2 jaar all-in garantie wanneer je de Zonneplan laadpaal aanschaft. Dat is inclusief voorrij- en montagekosten en gratis ondersteuning.

Laadpaal van Zonneplan productfoto
De kosten op een rijtje

Dit kost een Tesla laadpaal

De prijs van een Tesla laadpaal is afhankelijk van jouw situatie. Hieronder vind je een inschatting van de kosten. Let op: dit zijn gemiddelde bedragen in de markt. Ben je benieuwd naar de exacte bedragen? Vraag een laadplan aan. Een adviseur kijkt met je mee naar jouw situatie.

Laadstation
Standaardkosten

De laadunit zelf is er in allerlei vormen en maten. De kosten variëren daarom behoorlijk.

Tussen €650 en €1200
Installatie
Standaardkosten

Omdat er veel vermogen door jouw laadpaal gaat is het verstandig een expert in te schakelen voor de montage.

Tussen €600 en €1900
Aansluiting meterkast
Optionele kosten

Wil je snel kunnen laden dan is het verzwaren van je meterkast mogelijk noodzakelijk. De netbeheerder kan deze verzwaring voor jou regelen.

Tussen €200 en €350
Montagepaal
Optionele kosten

Geen muur in de buurt van jouw parkeerplek? Kies dan voor bevestiging aan de paal.

Tussen €150 en €1000
Dynamic Load Balancing
Optionele kosten

De laadpaal stemt het maximale vermogen af op het actuele stroomverbruik in huis. Geen stoppen die doorslaan dus.

Tussen €100 en €250
Graaf werkzaamheden
Optionele kosten

Je laadpaal wordt met een elektriciteitskabel verbonden met je meterkast. Soms moet deze kabel in de grond gelegd worden.

€45 per strekkende meter

Vragen over een Tesla laadpaal

 • Waarom een laadpaal voor thuis kopen?

  Een laadpaal voor thuis kopen heeft zowel op korte als lange termijn veel voordelen. Thuis opladen is vaak goedkoper dan publiek laden. Daarnaast kun je thuis tot 10 keer sneller opladen dan laden via een normaal stopcontact. Zonneplan regelt alles voor je. Je hebt er zelf geen werk aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie met het beste Laadplan voor jou.

 • Welke thuislaadpaal past bij mijn Tesla?

  Voor alle Tesla modellen, zoals de Model X en Model S zijn laadpalen met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt. Dit komt doordat een Tesla met een 3-fasen aansluiting kan opladen. Echter is het belangrijk om te kijken of dit in jouw meterkast ook mogelijk is. Vraag vrijblijvend een persoonlijk laadadvies aan. Één van onze Zonneplan-adviseurs helpt je graag.

  Lees meer over:

 • Waarom een Tesla laadpaal van Zonneplan?

  Autorijden wordt groen, slim en betaalbaar met de Zonneplan laadpaal. Zonneplan zorgt ervoor dat jouw elektrische auto wordt opgeladen op de slimste momenten met betaalbare en groene stroom. Je CO2-uitstoot zal daardoor aanzienlijk minder worden. De Zonneplan laadpaal is de meeste voordelige manier om jouw elektrische auto te laden.

   

 • Kan je een Tesla thuis laden?

  Ja, je kunt een Tesla thuis opladen. Veel eigenaren kiezen ervoor om de wall connector van Tesla of een andere niveau 2 thuislader te installeren voor snellere laadtijden. Met deze optie kan een Tesla ‘s nachts of in enkele uren volledig worden opgeladen. De laadpaal van Zonneplan is ook geschikt voor alle Tesla modellen.

 • Waarom moet je een Tesla niet 100% laden?

  Het regelmatig opladen van een Tesla tot 100% kan de levensduur van de accu verminderen, aldus Tesla zelf. Dit schijnt zo te zijn omdat de accu een beetje uitzet bij het 100% opladen, wat voor een snellere slijtage en capaciteitverlies zorgt. Daarom wordt aangeraden om de auto meestal tot ongeveer 80-90% op te laden voor dagelijks gebruik.

 • Hoe lang gaan de accu's van een Tesla mee?

  De levensduur van de accu’s van een Tesla varieert afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Maar veel Tesla-accu’s behouden na 200.000 tot 300.000 kilometer nog 80-90% van hun oorspronkelijke capaciteit. Sommige gaan zelfs langer mee.

 • Wat is een Tesla Supercharger?

  Een Tesla Supercharger is een snellaadsysteem ontworpen door Tesla voor zijn elektrische voertuigen. Superchargers kunnen een Tesla in ongeveer 20-30 minuten tot 50-80% opladen, wat ideaal is voor lange reizen. Tesla heeft Supercharger-stations over de hele wereld geplaatst.

 • Waar vind ik meer informatie over Tesla?

  Voor meer informatie over Tesla en hun producten kan je de officiële website bezoeken op tesla.com. Daarnaast bieden ze ook handleidingen, FAQ’s en andere ondersteuningsbronnen op hun website.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?