Video

Voor hoeveel zonnepanelen kiest Joyce?

4 min lezen.
Annelies Pierik
Annelies Pierik
4 maart 2020

De keuze voor het aanschaffen van zonnepanelen is de eerste stap. Maar hoeveel panelen heb ik nodig? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Ook blogster Joyce van Mamsatwork hield zich met deze vraag bezig.  

Nu een kleine investering en straks te weinig opbrengsten. Of nu een grotere investering en overcapaciteit, straks verzekerd van genoeg opbrengsten voor toekomstig verbruik.

 

Joyce’ plannen voor de toekomst

We willen in de toekomst namelijk steeds meer plannen gaan uitvoeren waar we elektriciteit voor nodig hebben.” vertelt Joyce ons. “Maar toch willen we wel het oog op het milieu houden.” Joyce haar plannen:

Hybride ketel

Joyce denkt aan een hybride ketel. “Deze ketels verbruiken minder gas en juist extra elektriciteit om water op de goede temperatuur te houden. En als je elektriciteit ‘over’ hebt door overcapaciteit van je zonnepanelen dan is dat een mooie investering.”

Meer verlichting buiten

De buiten verlichting is belangrijk voor haar nieuwe huis. “Aangezien we buitenaf gaan wonen en het daar pikkedonker is gaan we veel meer verlichting aanbrengen buiten. Niet alleen achter in de tuin, maar ook aan de voorzijde van het huis”.

Een elektrische auto

De elektrische auto is voor veel mensen interessant geworden. “Ik kan me voorstellen dat ik op een gegeven moment kies voor een elektrische auto in plaats van mijn huidige auto. Ik las ergens dat je met 20 zonnepanelen genoeg elektriciteit kan opwekken om 20.000 km per jaar te rijden. Ik rij maar 3000 kilometer per jaar ongeveer!”

Elektrische vloerverwarming in de badkamer

Als de tijd komt dan is het voor Joyce duidelijk wat ze wilt gaan aanpakken in het huis. “De badkamer verbouwen is geen prioriteit, maar als we gaan starten met het verbouwen ervan, dan zouden we wel graag elektrische vloerverwarming willen.”

Sauna

En voor de plannen voor later? Daar denkt Joyce ook over na, ook als dat nog even op zich laat wachten. “Iedereen moet wat te dromen hebben, nietwaar? Een van onze dromen is een fijne sauna achter in de tuin. Eentje op electra dan graag zodat we de opgewekte energie door de zonnepanelen kunnen gebruiken voor het verhitten.” 

29 vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer