Video

Ontmoet Pierre: onze eerste klant

4 min lezen.
Annelies Pierik
Annelies Pierik
27 augustus 2021

Ontmoet Pierre, één van onze klanten die zo’n twintig jaar geleden zijn allereerste set zonnepanelen liet installeren. Inmiddels heeft hij vier sets liggen! Wij zochten hem na al die jaren nog eens op, omdat we een bijzondere boodschap voor hem hebben.

Zonneplan's eerste klant

Pierre is namelijk niet zomaar een klant, hij was de állereerste klant van Zonneplan! Iets waar hij op dat moment zelf geen weet van had. “Dat wist ik pas toen jij me dat vertelde” zegt hij. Pierre neemt ons mee in zijn verhaal.

Het begon met acht zonnepanelen

Het begon met een set van acht zonnepanelen, dat is inmiddels zo’n twintig jaar geleden. Daarmee was Pierre er als de kippen bij: als één van de eersten van Nederland had Pierre zonnepanelen op zijn dak. Het bleef echter niet bij acht. Binnen drie jaar kwam nog een set bij en niet veel later volgde de derde set. Toen hij een een hybride auto ging aanschaffen besloot hij de vierde set te laten installeren. “Ik wilde dat zoveel mogelijk met eigen energie zien op te wekken”, zegt Pierre. Ondertussen heeft hij in totaal veertig zonnepanelen liggen, verdeeld over zijn huis en schuur.

Een flink voordeel

Al deze zonnepanelen samen brengen een flink voordeel met zich mee. Pierre vertelt ons dat hij jaarlijks zo’n €1.000,00 aan elektriciteitskosten bespaart! “Wij hebben de zonnepanelen wel terugverdiend. De komende jaren verdienen we er zelfs aan. Dit kan hij zien omdat hij precies weet wat zijn zonnepanelen de afgelopen jaren hebben opgeleverd.

Inzicht in opbrengsten

Pierre houdt de opbrengsten van de zonnepanelen per maand en per jaar namelijk nauwkeurig bij. Hij heeft lijstjes die teruggaan tot 2012. Gelukkig kan dat inmiddels een stuk makkelijker door de Zonneplan app. “Ik moest het met de hand bijhouden en nu kan je het gewoon zien. Dat is het handige.”

Voor iedereen thuis heeft Pierre de volgende boodschap: Ik raad het iedereen van harte aan om deze stap te zetten. Als je geld beschikbaar hebt, stop het in zonnepanelen, want je verdient het heel snel terug.”

vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer