Het moment voor zonnepanelen

 • Altijd achteraf betalen
 • Verdien gemiddeld € 1.293 per jaar
 • Geen spaargeld nodig

Waarom niet nu?

Binnen 60 seconden geregeld
Direct lagere energiekosten

Ook rendabel na saldering

Salderen en terugleverkosten, het klinkt misschien alsof je niks meer verdient met zonnepanelen tegenwoordig, maar niets is minder waar. Zonnepanelen zijn nog steeds financieel een zeer interessante investering. Een paar voordelen op een rij:

 • Zonnepanelen wekken minstens 30 jaar zonnestroom op.
 • Door het direct verbruiken van je eigen zonnestroom in huis dek je al 40% van je totale stroomverbruik.
 • Er is een verbod op terugleverkosten zodra de salderingsregeling stopt. Je hebt dus nooit dubbele kosten.

We hebben een hernieuwde berekening gedaan van de terugverdientijd van zonnepanelen. Wie in 2024 een set zonnepanelen koopt kan deze al binnen 6 jaar terugverdienen. Alleen nu profiteer je nog 3 zomers van de salderingsregeling.

Zonnepanelen zonder spaargeld

Een zonnepaneleninstallatie is voor veel mensen een aanzienlijke investering. Het is begrijpelijk dat het moeilijk kan zijn om de aanschaf van de panelen in één keer te betalen. Gelukkig zijn er veel leningen en financieringsmogelijkheden beschikbaar, zodat je toch kunt profiteren van de voordelen van eigen zonnestroom. Er zijn zelfs leningen met 0% rente. Je maandelijkse aflossing is veel lager dan je directe besparing op je energiekosten!

Energiebespaarlening van Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds van de Rijksoverheid biedt leningen aan voor huishoudens die hun huis willen verduurzamen met zonnepanelen. Hierdoor kan iedereen profiteren van de voordelen van zonnepanelen zonder zelf te investeren. Met de Energiebespaarlening kunnen huishoudens met een verzamelinkomen tot € 60.000 zelfs tegen 0% rente de zonnepanelen financieren.

Meer informatie >

Nationaal Warmtefonds

Ook zonnepanelen zonder te investeren?

Het juiste dak voor zonnepanelen

Veel mensen denken dat je voor zonnepanelen een dak op het zuiden moet hebben, omdat dit de meeste stroom zou opbrengen. Het klopt dat een dak op het zuiden de meeste zonnestroom op jaarbasis opwekt. Maar dat betekent niet per se dat dit voor iedereen de beste oplossing is.

Wanneer de salderingsregeling verdwijnt, wordt het gebruik van eigen zonnestroom veel belangrijker. Daarom raden wij aan om te kijken of je meerdere delen van het dak kunt benutten. Een oost-westopstelling is ideaal. Op die manier zijn de opbrengsten meer verspreid over de hele dag en gebruik je automatisch meer van je eigen zonnestroom. Je piek in opwek zou minder hoog zijn, maar wel meer verdeeld over de dag. Je wekt vroeger op de dag al stroom op en ook tot later, dan bij een zuid-opstelling.

De voordelen van een oost-west opstelling:

 • Je gebruikt meer zonnestroom direct zelf. Dit is gunstig, want zelfverbruik is het goedkoopste.
 • Je zonnestroom is meer waard. Je levert terug op momenten met een hogere stroomprijs. Een zuid opstelling levert vooral midden op de dag terug, waar oost-west opstellingen meer verspreid opwekken. Dan zijn de energieprijzen ook gunstiger.
 • Je hebt minder last van piekspanningen. Omvormers van zonnepanelen schakelen automatisch uit wanneer het net te vol is. De piek op het stroomnet is vooral aanwezig midden op de dag. Met een oost-west opstelling is je piek lager dan bij een zuid-opstelling waardoor je hier minder last van hebt.

Nog deze zomer geïnstalleerd

Je kan deze zomer al profiteren van zonnepanelen. Wat wel goed is om te beseffen is dat de levertijd van zonnepanelen varieert. De exacte datum hangt namelijk af van de installatietermijn in jouw regio. De installatie kan nu vaak al binnen enkele weken. Voor de exacte levertijd van zonnepanelen raden we je aan contact op te nemen met Zonneplan of een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Door de #1 van Nederland

Het beste plan voor jouw dak

Met onze technieken kunnen we jouw dak op afstand precies inmeten. Zo kunnen we het maximale uit jouw dak halen. Jouw persoonlijke adviseur maakt een dakplan en houdt rekening met jouw eigen wensen.

Beoordeeld met een 9.3

Met de ervaring van meer dan 125.000 installaties zorgen onze ervaren monteurs voor een soepele installatiedag. Dat Zonneplan de branche leidt met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.3 is waar we het voor doen.

Lees ervaringen van onze klanten >

Zonneplan medewerker die uitleg geeft over zonnepanelen garantie, zonnepanelen op een dak en een Zonneplan monteur

Vragen over zonnepanelen

 • Moet je terugleverkosten betalen bij zonnepanelen?

  Nee, dat ligt aan de energieleverancier die jij hebt. Zonneplan Energie is een energiecontract zonder terugleverkosten. Dankzij terugleverkosten loopt de terugverdientijd van zonnepanelen op. Het is daarom verstandig een leverancier te kiezen zonder deze extra kosten.

 • Wat kost een zonnepaneleninstallatie?

  Voor een installatie van 8 panelen betaal je € 4.279 – € 6.079. Voor 12 panelen betaal je € 5.679 – € 7.679. Voor een prijs op maat kun je een gratis offerte aanvragen bij Zonneplan.

 • Kunnen zonnepanelen nog wel uit zonder salderingsregeling?

  Ja! Zonnepanelen blijven een aantrekkelijke financiële investering. Naast dat je al direct veel zonnestroom in huis gebruikt, lever je natuulijk ook een deel terug. Daar krijg je een vergoeding voor. Het lijkt erop dat de politiek zelfs een minimale teruglevergoeding in de wet gaat opnemen. Bekijk een uitgebreide analyse van de terugverdientijd. 

Ook besparen met eigen zonnepanelen?

Wij helpen je met persoonlijk advies om maximaal te profiteren van goedkope groene stroom.