020-7605363Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Ouderkerk aan de Amstel
Zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Ouderkerk aan de Amstel

In de gemeente Ouder-Amstel stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie met zonnepanelen. Inmiddels zijn al koopwoningen voorzien van zonnepanelen! Niet gek, inwoners kunnen hierdoor namelijk flink besparen op de energierekening. Deze besparing kan oplopen tot 820 euro per jaar! Ook besparen zonnepanelen CO2-uitstoot, benieuwd hoeveel? Lees dan verder.

In de gemeente Ouder-Amstel wordt  al heel wat zonne-energie opgewekt. Met deze duurzame stroom wordt  in de hele gemeente al kg CO2 bespaard! Dit staat gelijk aan bomen die bespaard zijn. Een prestatie om trots op te zijn! Wil jij hier ook aan bijdragen? Doe dan de postcodecheck en kom erachter of jouw dak geschikt is.

Waarom juist nu zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Ouderkerk aan de Amstel kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Ouderkerk aan de Amstel zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Ouderkerk aan de Amstel ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Ouderkerk aan de Amstel kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel

Al 515 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Ouderkerk aan de Amstel gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht binnen gemeente Ouder-Amstel

Zonneplan heeft de daken in de gemeente Ouder-Amstel geselecteerd op geschiktheid en daar kwam uit dat huishoudens nog kunnen profiteren van zonnepanelen. Ook is  gekeken of er sprake is van een beschermd stadsgezicht in de gemeente. In Ouderkerk aan de Amstel is sprake van een beschermd stadsgezicht in de straten: Achterdijk, Kerkstraat, Korendragerstraat, Brugstraat, Hoger Einde-zuid, Amstelzijde en Amsteldijk-zuid. Woon je in een van deze straten? Let dan op: voor het plaatsen van zonnepanelen dient er een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente. In de rest van de gemeente Ouder-Amstel kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning.

Ouder-Amstel energieneutraal in 2040

Het duurzaamheidsdoel van Ouder-Amstel is om energieneutraal te zijn in 2040. Om dit doel te behalen, moet er evenveel duurzame stroom worden opgewekt als dat er verbruikt wordt. Ouder-Amstel heeft dit in 2017 vastgelegd in de beleidsnotitie duurzaamheid. Om deze doelstellingen te behalen, moet er nog flink verduurzaamd worden en dat kan met zonnepanelen. Benieuwd hoe zonnepanelen werken? Neem dan een kijkje op ons kenniscentrum.


Ouderkerk aan de Amstel in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Ouderkerk aan de Amstel er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!