088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Opheusden
Zonnepanelen in Opheusden

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Opheusden

Neder-Betuwe heeft ambitieuze plannen voor extra windmolens en zonneparken in de gemeente. Hiermee draagt de gemeente bij aan de verduurzaming van Neder-Betuwe. Ook de inwoners van Opheusden dragen hierbij aan mee. We zien namelijk steeds meer zonnepanelen op de daken in Opheusden . Om de gemeente nog groener te maken wil Zonneplan meer zonnepanelen gaan installeren in Opheusden .

Omdat er 1.073 zonuren in de gemeente zijn, bieden zonnepanelen de mogelijkheid om deze bron om te zetten in zonne-energie. De zonnepanelen zetten namelijk gelijkstroom om in wisselstroom. Op deze manier kun jij je apparaten blijven gebruiken op een groene manier! Je kunt als inwoner al snel besparen op de energierekening.Als je zonnepanelen laat installeren op jouw dak bespaar je jaarlijks al snel €1.143.

Wij checken of jouw dak geschikt is, ook wel de postcodecheck genoemd. Met luchtfoto’s bepalen wij of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Dit bepalen we door te kijken naar het daktype, waarbij er wordt gekeken of voldoende dakoppervlakte is. Een dak is geschikt wanneer er minimaal  6 zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Daarna nemen we persoonlijk contact met jou op om persoonlijke wensen te bespreken.

Waarom juist nu zonnepanelen in Opheusden:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Opheusden kende afgelopen jaar 1073 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Opheusden zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Opheusden ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Opheusden kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Opheusden

Al 1.603 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Neder-Betuwe gingen je voor.

Geschikte daken in Opheusden

Tijdens het uitvoeren van een dakcheck voeren we tegelijkertijd verschillende onderzoeken uit. Één van die onderzoeken is dat we kijken hoeveel daken al voorzien zijn van panelen. Op deze manier kan Zonneplan bepalen of de bewoners wel of geen brochure kunnen ontvangen. Uit het onderzoek voor Opheusden is gebleken dat er nog 3.916 geschikte daken zijn om zonne-energie mee op te wekken!

In Opheusden is geen sprake van beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er geen vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Neder-Betuwe in 2050 energieneutraal

Gemeente Neder-Betuwe gaat voor duurzaam. De gemeente heeft als doelstelling om in het jaar 2050 energieneutraal te leven. Om deze doelstelling te behalen, wekken 1.603 huizen al hun eigen zonnestroom op. Hiermee dragen zij al goed bij aan de gemeentelijke doelstelling. Ga jij ook bijdragen met jouw eigen zonnepanelen?


Opheusden in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Opheusden steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Neder-Betuwe er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Neder-Betuwe

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!